Hemmeslövstrand och Båstad

Fram på sen eftermiddag var jag klar med jobbet och vevade upp stödbenen och lämnade Djurholmen. Tur att jag vände vagnen redan kvällen innan för nu var parkeringsplatsen full och stojjande barn sprang omkring på lägerplatserna medan föräldrarna grillade korv. Jag körde vidare, mot nordöst blir det väl, över Hallandsåsen mot Våxtorp.
Det var smala grusvägar och inte mycket plats att mötas. Föraren till väghyveln som jag naturligtvis mötte var snäll och vände på sin förarstol och backade några hundra meter så att vi kunde mötas. Han insåg väl att jag var en stabo som aldrig skulle klara att backa några hundra meter med husvagn. Tur var den insikten för jag skulle verkligen få problem om jag gett mig på det. Jag kom ner till Våxtorp och letade mig vidare till Mellbystrand och Maxi köpcenter för lite inköp. Här har jag ju faktiskt jobbat en gång som föreståndare för sportavdelningen. Efter att ha handlat körde jag vidare ner till stranden i Mellbystrand som på sina ställen faktiskt är en allmän väg. Förr kunde man köra på stranden ända bort till Hemmeslöv i Båstad men numera är den vägen stängd och man får köra runt en annan väg för att komma dit. Jag stannade i alla fall på stranden för en fika.
I bakgrunden till vänster ses spetsen på Bjärehalvön.

Så småningom körde jag vidare då man inte får campa på stranden. Tog mig via den "nya" vägen till Hemmeslövstrand där jag ställde mig på parkeringsplatsen längst ner vid havet. Detta är ju också gamla hemtrakter då jag under några år bodde i ett litet hus i just Hemmeslöv.


Katterna fick komma ut lite också. De är fortfarande rädda och stannar bara ute några minuter strax utanför husvagnen.Jag tjatar men visst är det häftigt att ha huset på ryggen. Jag har allt jag behöver i den lilla husvagnen och utsikten från fönstren är ny varje kväll.Fredag kväll hände inget mer direkt. Jag var ute och gick en sväng på stranden, såg lite på tv, lagade mat och sen satt jag och läste en viss mailkonversation flera gånger och somnade riktigt gott....

Lördag morgon och jag packade ihop för att köra in till Båstad och mamma. Vi var bla en sväng hos pappa på kyrkogården och körde upp till utsiktsplatsen på Italienska vägen där vi tog en fika.


Lite senare på kvällen efter att vi ätit middag tillsammans packade jag in katterna igen och åkte hemåt med en nu ganska skitig husvagn. Städning och tvätt nästa helg kanske???2 kommentarer:

 1. Hej Uffe!
  Tack för trevlig kommentar i min GB.
  Skoj med en annan 50-tals singelkille med liten husvagn och intresse för fricamping i naturen!
  Trevlig liten husvagn du hittat.
  Påminner lite om min lilla vagn.
  Visst är det mysig med sitt mikrohem bak efter bilen.
  Trevlig blogg du fixat här!
  Verkar inte finnas så många husvagnsbloggar på nätet, speciellt inte med små husvagnar.
  Hoppas du fortsätter med dina väldigt trevlig bloggposter, med fina texter och foton.
  Jag kommer bli en regelbunden besökare.
  Har läst flera inspirerande bloggposter här nu.
  Jag gjorde mina premiärturer på Söderåsen i Skåne, så känner igen mig en del.
  Jag har lagt in länk till dig på min hemsida.
  Och solpanel är bara så bra. tycker jag!
  Campinghälsningar från Östergötland!
  / Bosse

  SvaraRadera

Comments

Related Posts with Thumbnails

Hemmeslövstrand och Båstad

Fram på sen eftermiddag var jag klar med jobbet och vevade upp stödbenen och lämnade Djurholmen. Tur att jag vände vagnen redan kvällen innan för nu var parkeringsplatsen full och stojjande barn sprang omkring på lägerplatserna medan föräldrarna grillade korv. Jag körde vidare, mot nordöst blir det väl, över Hallandsåsen mot Våxtorp.
Det var smala grusvägar och inte mycket plats att mötas. Föraren till väghyveln som jag naturligtvis mötte var snäll och vände på sin förarstol och backade några hundra meter så att vi kunde mötas. Han insåg väl att jag var en stabo som aldrig skulle klara att backa några hundra meter med husvagn. Tur var den insikten för jag skulle verkligen få problem om jag gett mig på det. Jag kom ner till Våxtorp och letade mig vidare till Mellbystrand och Maxi köpcenter för lite inköp. Här har jag ju faktiskt jobbat en gång som föreståndare för sportavdelningen. Efter att ha handlat körde jag vidare ner till stranden i Mellbystrand som på sina ställen faktiskt är en allmän väg. Förr kunde man köra på stranden ända bort till Hemmeslöv i Båstad men numera är den vägen stängd och man får köra runt en annan väg för att komma dit. Jag stannade i alla fall på stranden för en fika.
I bakgrunden till vänster ses spetsen på Bjärehalvön.

Så småningom körde jag vidare då man inte får campa på stranden. Tog mig via den "nya" vägen till Hemmeslövstrand där jag ställde mig på parkeringsplatsen längst ner vid havet. Detta är ju också gamla hemtrakter då jag under några år bodde i ett litet hus i just Hemmeslöv.


Katterna fick komma ut lite också. De är fortfarande rädda och stannar bara ute några minuter strax utanför husvagnen.Jag tjatar men visst är det häftigt att ha huset på ryggen. Jag har allt jag behöver i den lilla husvagnen och utsikten från fönstren är ny varje kväll.Fredag kväll hände inget mer direkt. Jag var ute och gick en sväng på stranden, såg lite på tv, lagade mat och sen satt jag och läste en viss mailkonversation flera gånger och somnade riktigt gott....

Lördag morgon och jag packade ihop för att köra in till Båstad och mamma. Vi var bla en sväng hos pappa på kyrkogården och körde upp till utsiktsplatsen på Italienska vägen där vi tog en fika.


Lite senare på kvällen efter att vi ätit middag tillsammans packade jag in katterna igen och åkte hemåt med en nu ganska skitig husvagn. Städning och tvätt nästa helg kanske???2 kommentarer:

 1. Hej Uffe!
  Tack för trevlig kommentar i min GB.
  Skoj med en annan 50-tals singelkille med liten husvagn och intresse för fricamping i naturen!
  Trevlig liten husvagn du hittat.
  Påminner lite om min lilla vagn.
  Visst är det mysig med sitt mikrohem bak efter bilen.
  Trevlig blogg du fixat här!
  Verkar inte finnas så många husvagnsbloggar på nätet, speciellt inte med små husvagnar.
  Hoppas du fortsätter med dina väldigt trevlig bloggposter, med fina texter och foton.
  Jag kommer bli en regelbunden besökare.
  Har läst flera inspirerande bloggposter här nu.
  Jag gjorde mina premiärturer på Söderåsen i Skåne, så känner igen mig en del.
  Jag har lagt in länk till dig på min hemsida.
  Och solpanel är bara så bra. tycker jag!
  Campinghälsningar från Östergötland!
  / Bosse

  SvaraRadera

Real Time Web Analytics