Problem med min Truma


För några dagar sedan när jag kom in i husbilen efter jobbet var det kallt. Jag står ju på el nu under vintern med en liten värmefläkt som värmekälla. Efter lite felsökning visade det sig att jag hade ingen el i stolpen utanför. Det som värre var att Truman hade heller inte startat utan på displayen visades ett utropstecken och en felkod.


Jag satte genast igång att googla felkoden E212H som visade sig kunna innebära flera fel. Gastillförsel, stopp i från- eller tilluft eller el-fel. Jag resettade på min display flera gånger utan resultat. Nu hade jag ingen värme alls och fick köra till en alternativ plats där jag kunde koppla upp mig mot el igen och få värme via elfläkten.


Dagen därpå körde jag till min gasolhandlare som vänligt nog tog sig tid att koppla in min nya mono control gasolregulator som jag köpte i polen i december men ännu inte kopplat in. Det tog några timmar då han fick byta slangar, förlänga några rör mm mm. När han var klar var felet tyvärr kvar. Då torde det inte ha att göra med gasoltillförseln. Under helgen som gick attackerade jag min favoritfacebookgrupp och fick en hel del tips där som jag alla testade. Byta säkringar mm mm men inget hjälpte. Bland annat med att byta säkringar och att kontrollera den andra felkoden som man läser av med blinket från den röda lampan på Trumans kretskort men inget löste problemet.Jag har talat med Truma och flera olika verkstäder. Jag har bytt säkringar. mätt spänning mm mm. Det sista killen på Skadeverkstaden i Ramlösa sa var att han kan klämma in mig på torsdag men testa en sista gång att vrida på och av gasolreglaget inne i bilen några gånger då det kan hänga sig. Sagt och gjort och där satt problemet. Av någon anledning ströps gasoltillförseln av vredet men efter att ha fipplat med det några gånger så fungerar det. 

Jag kan tillägga att felkoden från den blinkande röda lampan inte stämde alls. Den sa Over voltage higher than 15 V. Spänningen jag mätte var aldrig över 13,9. Servicekillen sa att den helst inte skulle ligga över 13,2 i och för sig. Med gasolrglaget avstängt fick jag samma error. Felkoden i displayen E212H stämde dock även om den angav flera olika fel och ett av dem hade jag ju.

här hittar du som kanske också har problem de olika felkoderna.
http://users.telenet.be/S-cargo/manuals/bcl_769_2_1_0_en.pdf
https://www.manualslib.com/.../991685/Truma-Cp-Plus.html...


1 kommentar:

Comments

Related Posts with Thumbnails

Problem med min Truma


För några dagar sedan när jag kom in i husbilen efter jobbet var det kallt. Jag står ju på el nu under vintern med en liten värmefläkt som värmekälla. Efter lite felsökning visade det sig att jag hade ingen el i stolpen utanför. Det som värre var att Truman hade heller inte startat utan på displayen visades ett utropstecken och en felkod.


Jag satte genast igång att googla felkoden E212H som visade sig kunna innebära flera fel. Gastillförsel, stopp i från- eller tilluft eller el-fel. Jag resettade på min display flera gånger utan resultat. Nu hade jag ingen värme alls och fick köra till en alternativ plats där jag kunde koppla upp mig mot el igen och få värme via elfläkten.


Dagen därpå körde jag till min gasolhandlare som vänligt nog tog sig tid att koppla in min nya mono control gasolregulator som jag köpte i polen i december men ännu inte kopplat in. Det tog några timmar då han fick byta slangar, förlänga några rör mm mm. När han var klar var felet tyvärr kvar. Då torde det inte ha att göra med gasoltillförseln. Under helgen som gick attackerade jag min favoritfacebookgrupp och fick en hel del tips där som jag alla testade. Byta säkringar mm mm men inget hjälpte. Bland annat med att byta säkringar och att kontrollera den andra felkoden som man läser av med blinket från den röda lampan på Trumans kretskort men inget löste problemet.Jag har talat med Truma och flera olika verkstäder. Jag har bytt säkringar. mätt spänning mm mm. Det sista killen på Skadeverkstaden i Ramlösa sa var att han kan klämma in mig på torsdag men testa en sista gång att vrida på och av gasolreglaget inne i bilen några gånger då det kan hänga sig. Sagt och gjort och där satt problemet. Av någon anledning ströps gasoltillförseln av vredet men efter att ha fipplat med det några gånger så fungerar det. 

Jag kan tillägga att felkoden från den blinkande röda lampan inte stämde alls. Den sa Over voltage higher than 15 V. Spänningen jag mätte var aldrig över 13,9. Servicekillen sa att den helst inte skulle ligga över 13,2 i och för sig. Med gasolrglaget avstängt fick jag samma error. Felkoden i displayen E212H stämde dock även om den angav flera olika fel och ett av dem hade jag ju.

här hittar du som kanske också har problem de olika felkoderna.
http://users.telenet.be/S-cargo/manuals/bcl_769_2_1_0_en.pdf
https://www.manualslib.com/.../991685/Truma-Cp-Plus.html...


1 kommentar:

Real Time Web Analytics