Solen och laddning har återvänt

Äntligen blir det lite laddning igen. 8 Ah är inte dåligt första veckan i februari även om den siffran inte är konstant. Men kanske jag idag kan få ca 30 ampere vilket känns jättebra.
Inatt snöade det men idag är det strålande sol.
Tillägg. Nu är det kväll och när jag kollar på min display till regulatorn  ser jag att idag har jag fått ihop 290 w vilket ska motsvara ca 25 ampere vilket alltså blev vad batterierna laddades med under årets första dag med sol.
Än är det alltså alldeles för tidigt att klara sig utan el på annat sätt. Jag har ju en bra kompressorkyl men förbrukningen per dygn ligger på ca 40ampere och nu när det är minusgrader drar Truman säkert minst 30 ampere. Jag tror jag stannar vid min elstolpe på vardagarna denna månaden ut och i mars kan jag nog koppla loss och klara mig på vad solpanelerna ger igen. I höstas började det bli dåligt i oktober och i slutet av månaden ställde jag mig vid stolpen då och då igen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Comments

Related Posts with Thumbnails

Solen och laddning har återvänt

Äntligen blir det lite laddning igen. 8 Ah är inte dåligt första veckan i februari även om den siffran inte är konstant. Men kanske jag idag kan få ca 30 ampere vilket känns jättebra.
Inatt snöade det men idag är det strålande sol.
Tillägg. Nu är det kväll och när jag kollar på min display till regulatorn  ser jag att idag har jag fått ihop 290 w vilket ska motsvara ca 25 ampere vilket alltså blev vad batterierna laddades med under årets första dag med sol.
Än är det alltså alldeles för tidigt att klara sig utan el på annat sätt. Jag har ju en bra kompressorkyl men förbrukningen per dygn ligger på ca 40ampere och nu när det är minusgrader drar Truman säkert minst 30 ampere. Jag tror jag stannar vid min elstolpe på vardagarna denna månaden ut och i mars kan jag nog koppla loss och klara mig på vad solpanelerna ger igen. I höstas började det bli dåligt i oktober och i slutet av månaden ställde jag mig vid stolpen då och då igen.Inga kommentarer:

Real Time Web Analytics