Sänka cykelstället

Jag har ett Fiamma Carry-Bike cykelställ monterar på bakdörren på bilen. En sak jag aldrig gillat är att det sitter så förbaskat högt och det är både tungt och otympligt att lyfta på och av cykeln. För att inte tala om att spänna på skyddet då man inte når upp. En annan dum sak är att backkameran skyms när cykel och skydd är monterat. För en tid sedan så kollade jag på cykelstället och insåg
att det var förberett för två höjder. Jag förstår inte varför de monterat i det högsta läget? Möjligtsvis av det skälet att det är lättare att komma åt handtaget på dörren i det högre läget.

Idag lossade jag i alla fall 6 bultar, plockade av underdelen av cykelstället och satte på det igen i det nedre läget. Det sänktes ca en halvmeter och nu blir allt så mycket enklare.

Så här såg det ut när det var monterat högt.

och så här när nu när jag flyttat ner det.1 kommentar:

  1. Du har en bra buss för att resa! I vår familj var liknande, men vi gick inte utomlands, vi reste runt om i landet, min mamma arbetade ett sådant jobb. Och min far arbetade en deltid med henne. Om bilen började bryta var jag den viktigaste som hämtade detaljerna, för på Internet var det väldigt snabbt att hitta. Med tiden hittade jag den här sidan https://www.bildelarstore.se/ om du ser, kommer du förstå, jag kan få veta vad jag pratar om. Så, med hjälp av denna billäkare reparerade vi ibland bilen, under våra resor.

    SvaraRadera

Comments

Related Posts with Thumbnails

Sänka cykelstället

Jag har ett Fiamma Carry-Bike cykelställ monterar på bakdörren på bilen. En sak jag aldrig gillat är att det sitter så förbaskat högt och det är både tungt och otympligt att lyfta på och av cykeln. För att inte tala om att spänna på skyddet då man inte når upp. En annan dum sak är att backkameran skyms när cykel och skydd är monterat. För en tid sedan så kollade jag på cykelstället och insåg
att det var förberett för två höjder. Jag förstår inte varför de monterat i det högsta läget? Möjligtsvis av det skälet att det är lättare att komma åt handtaget på dörren i det högre läget.

Idag lossade jag i alla fall 6 bultar, plockade av underdelen av cykelstället och satte på det igen i det nedre läget. Det sänktes ca en halvmeter och nu blir allt så mycket enklare.

Så här såg det ut när det var monterat högt.

och så här när nu när jag flyttat ner det.1 kommentar:

  1. Du har en bra buss för att resa! I vår familj var liknande, men vi gick inte utomlands, vi reste runt om i landet, min mamma arbetade ett sådant jobb. Och min far arbetade en deltid med henne. Om bilen började bryta var jag den viktigaste som hämtade detaljerna, för på Internet var det väldigt snabbt att hitta. Med tiden hittade jag den här sidan https://www.bildelarstore.se/ om du ser, kommer du förstå, jag kan få veta vad jag pratar om. Så, med hjälp av denna billäkare reparerade vi ibland bilen, under våra resor.

    SvaraRadera

Real Time Web Analytics