Gasoltuber och vikter

Den nya solpanelen väger ca 14 kg, Porta Pottin med fylld vattentank (21 liter) väger ca 25 kg och markisen tror jag 11kg. Jag har alltså ökat på vikten i husvagnen med ca 50 kg sen jag köpte den. Tjänstevikten, som jag aldrig provvägt är på 670 kg, min bil får dra 800 och jag får alltså bara lasta 130. Jag körde förbi vägverkets våg utanför
Helsingborg och med tom gasoltub och inget färskvatten vägde vagnen nu 800kg. Jag är ganska säker på att tjänstevikten inte stämmer då jag absolut inte har ytterligare prylar som skulle väga 80 kg i den. Läs mer om dragvikt, tjänstevikt och totalvikt mm här. Hm..... Nåväl, gasolen måste fyllas på så jag körde ut till Ekeby där en påfyllning av min P11 går på 263 kr. När jag ställde upp tuben på deras våg såg jag till min förskräckelse att den tom väger 14,8 kg. Jag förhörde mig om alternativ och valde att istället köpa en PC10 i komposit.

Lite info om de olika flaskornas vikter får du här:

P11 i stål väger tom 14,8kg och full 25,8kg.
PA11 i aluminium väger tom 7.6kg och full 18,6kg
PC10 i komposit väger tom 6,7kg och full 16,7kg.

Där sparade jag in 9kg. Visserligen rymmer kompositflaskan ett kg mindre gasol men i gengäld kan jag se hur mycket gasol som finns kvar då flaskan är genomskinlig. Det går inte på en stål- eller aluminiumflaska.

För att hålla vikten på vagnen får jag tänka till lite extra i fortsättningen. Vatten till både färskvattentanken och till toalett får jag nog undvika att fylla på om jag ska ut och köra. Jag får istället ha min 25-litersdunk med vatten liggande i bilen och fylla på husvagnens tankar efterhand.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Comments

Related Posts with Thumbnails

Gasoltuber och vikter

Den nya solpanelen väger ca 14 kg, Porta Pottin med fylld vattentank (21 liter) väger ca 25 kg och markisen tror jag 11kg. Jag har alltså ökat på vikten i husvagnen med ca 50 kg sen jag köpte den. Tjänstevikten, som jag aldrig provvägt är på 670 kg, min bil får dra 800 och jag får alltså bara lasta 130. Jag körde förbi vägverkets våg utanför
Helsingborg och med tom gasoltub och inget färskvatten vägde vagnen nu 800kg. Jag är ganska säker på att tjänstevikten inte stämmer då jag absolut inte har ytterligare prylar som skulle väga 80 kg i den. Läs mer om dragvikt, tjänstevikt och totalvikt mm här. Hm..... Nåväl, gasolen måste fyllas på så jag körde ut till Ekeby där en påfyllning av min P11 går på 263 kr. När jag ställde upp tuben på deras våg såg jag till min förskräckelse att den tom väger 14,8 kg. Jag förhörde mig om alternativ och valde att istället köpa en PC10 i komposit.

Lite info om de olika flaskornas vikter får du här:

P11 i stål väger tom 14,8kg och full 25,8kg.
PA11 i aluminium väger tom 7.6kg och full 18,6kg
PC10 i komposit väger tom 6,7kg och full 16,7kg.

Där sparade jag in 9kg. Visserligen rymmer kompositflaskan ett kg mindre gasol men i gengäld kan jag se hur mycket gasol som finns kvar då flaskan är genomskinlig. Det går inte på en stål- eller aluminiumflaska.

För att hålla vikten på vagnen får jag tänka till lite extra i fortsättningen. Vatten till både färskvattentanken och till toalett får jag nog undvika att fylla på om jag ska ut och köra. Jag får istället ha min 25-litersdunk med vatten liggande i bilen och fylla på husvagnens tankar efterhand.


Inga kommentarer:

Real Time Web Analytics