En campingutflykt med katterna

Katterna har varit med någon kort utflykt tidigare och nu tog jag helgen som gick till att vänja dem mer vid livet i bil och husvagn.

Jag hämtade husvagnen redan i fredags morse innan jobbet och den fick stå parkerad utanför jobbet under arbetsdagen. Klockan fyra
körde jag direkt hem och felparkerade bil och husvagn utanför och gick upp och stoppade in Lovis och Love i sina transportväskor. De där väskorna känns som hemma för dem då de gärna ligger och sover i dem och de känner sig trygga i dem. Sen körde vi iväg och det första målet var att fylla på gasolen se det förra inlägget. Jag hade ingen plan på vart vi skulle bli av men det slutade med att jag körde ner till Järavallen, se tidigare inlägg om platsen här, där jag vet att det är gott om plats att parkera och de kan få vara ute. Järavallen ligger mellan Landskrona och Barsebäck och är ett fint friluftsområde med gott om plats. Det är ett bra ställe att övernatta på med husbil och husvagn.


När vi kom fram tog jag på katterna sina selar och de fick komma ut i varsin lina. När det började regna var det inte kul längre och de hoppade in i vagnen igen där husse höll på med att laga mat.

Nästa dag skulle det köras lite längre så att de skulle vänja sig mer vid bilåkning. Jag lyfte ut dem i sina väskor i bilen och för första gången öppnade jag väskorna så de kunde komma ut i bilen. Så satt jag där en kvart kanske, färdig att köra, för att kissarna skulle få utforska i lugn och ro innan jag startade och körde. Kattlådan ställde jag  i bakluckan så att de skulle kunna använda den om det behövdes. De smög nyfiket omkring och de verkade inte bry sig när jag så småningom startade bilen. När jag så småningom körde så gick de in och la sig i väskorna igen. Kanon att det fungerar så bra. Det betyder att jag vet att jag kan ha med dem utan problem i fortsättningen.

Jag visste som vanligt inte vart jag skulle men efter att ha kikat lite på kartan satte jag kur mot Ringsjön som ligger mitt i Skåne. Efter att ha stannat och handlat och tankat lite började jag leta efter något bra övernattningsställe. Jag körde runt den västra delen av Ringsjön utan att hitta någon bra plats och det slutade med att jag körde upp på Söderåsen igen och övernattade på ett ställe mellan Kågeröd och Stenestad där jag varit förut. Här följde katterna med ut i sina linor när husse gjorde upp en eld och satt och filofiserade över ett glas rött.


Världen är så stor så stor...
1 kommentar:

  1. Åååååh, vad mysigt med årets första utflykt! Och dessutom med sällskap av kissarna – jag vill OCKSÅ! :) Men jag får längta lite till efter min valp innan jag får sällskap i min husvagn…

    SvaraRadera

Comments

Related Posts with Thumbnails

En campingutflykt med katterna

Katterna har varit med någon kort utflykt tidigare och nu tog jag helgen som gick till att vänja dem mer vid livet i bil och husvagn.

Jag hämtade husvagnen redan i fredags morse innan jobbet och den fick stå parkerad utanför jobbet under arbetsdagen. Klockan fyra
körde jag direkt hem och felparkerade bil och husvagn utanför och gick upp och stoppade in Lovis och Love i sina transportväskor. De där väskorna känns som hemma för dem då de gärna ligger och sover i dem och de känner sig trygga i dem. Sen körde vi iväg och det första målet var att fylla på gasolen se det förra inlägget. Jag hade ingen plan på vart vi skulle bli av men det slutade med att jag körde ner till Järavallen, se tidigare inlägg om platsen här, där jag vet att det är gott om plats att parkera och de kan få vara ute. Järavallen ligger mellan Landskrona och Barsebäck och är ett fint friluftsområde med gott om plats. Det är ett bra ställe att övernatta på med husbil och husvagn.


När vi kom fram tog jag på katterna sina selar och de fick komma ut i varsin lina. När det började regna var det inte kul längre och de hoppade in i vagnen igen där husse höll på med att laga mat.

Nästa dag skulle det köras lite längre så att de skulle vänja sig mer vid bilåkning. Jag lyfte ut dem i sina väskor i bilen och för första gången öppnade jag väskorna så de kunde komma ut i bilen. Så satt jag där en kvart kanske, färdig att köra, för att kissarna skulle få utforska i lugn och ro innan jag startade och körde. Kattlådan ställde jag  i bakluckan så att de skulle kunna använda den om det behövdes. De smög nyfiket omkring och de verkade inte bry sig när jag så småningom startade bilen. När jag så småningom körde så gick de in och la sig i väskorna igen. Kanon att det fungerar så bra. Det betyder att jag vet att jag kan ha med dem utan problem i fortsättningen.

Jag visste som vanligt inte vart jag skulle men efter att ha kikat lite på kartan satte jag kur mot Ringsjön som ligger mitt i Skåne. Efter att ha stannat och handlat och tankat lite började jag leta efter något bra övernattningsställe. Jag körde runt den västra delen av Ringsjön utan att hitta någon bra plats och det slutade med att jag körde upp på Söderåsen igen och övernattade på ett ställe mellan Kågeröd och Stenestad där jag varit förut. Här följde katterna med ut i sina linor när husse gjorde upp en eld och satt och filofiserade över ett glas rött.


Världen är så stor så stor...
1 kommentar:

  1. Åååååh, vad mysigt med årets första utflykt! Och dessutom med sällskap av kissarna – jag vill OCKSÅ! :) Men jag får längta lite till efter min valp innan jag får sällskap i min husvagn…

    SvaraRadera

Real Time Web Analytics