Geosafe larm

Jag har installerat ett Geosafe larm i plåtisen. Det är en rolig liten sak där man kan koppla till valfria sensorer av olika slag och man har även gps-spårning. Jag håller på att utvärdera vad jag ska ha för slags sensorer men det lutar år vibrationssensorer på dörrarna. Helst vill jag montera och ställa in dem så att de larmar när man drar i dörrhandtagen. När jag monterat och testat ska jag komma med en utvärdering.

Jag är inte ensam om att använda det här larmet och har läst en del forum osv för att lära mig. En sak som jag inte läst om ska jag tipsa om här. Geosafe har ju ingen fjärrkontroll att styra larmet med utan istället använder man sin mobiltelefon. Det är lite besvärligare men
fungerar ok. Fast om man vill göra det ännu lättare för sig kan man få mobiltelefonen att automatiskt larma när man lämnar bilen liksom automatiskt larma av när man kommer till bilen.

Min lösning är att använda en automatiseringsapp i min mobil. Det finns flera olika men jag har länge använt appen Automateit till andra saker och fortsätter med den även här. Vad jag har gjort är att säga till Automateit att när min mobil tappar kontakten med mitt wifi i husbilen så ska Automateit beordra mobilen att skicka ett sms till Geosafe med instruktionen att larma på. Motsatsen sker när min mobil närmar sig mitt wifi så larmar den av.

Detta fungerar alldeles utmärkt och jag behöver alltså inte själv komma ihåg att larma på eller av utan det sker helt av sig själv.

Nedan en liten instruktionsfilm där man lär sig hur man kopplar in Geosafe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Comments

Related Posts with Thumbnails

Geosafe larm

Jag har installerat ett Geosafe larm i plåtisen. Det är en rolig liten sak där man kan koppla till valfria sensorer av olika slag och man har även gps-spårning. Jag håller på att utvärdera vad jag ska ha för slags sensorer men det lutar år vibrationssensorer på dörrarna. Helst vill jag montera och ställa in dem så att de larmar när man drar i dörrhandtagen. När jag monterat och testat ska jag komma med en utvärdering.

Jag är inte ensam om att använda det här larmet och har läst en del forum osv för att lära mig. En sak som jag inte läst om ska jag tipsa om här. Geosafe har ju ingen fjärrkontroll att styra larmet med utan istället använder man sin mobiltelefon. Det är lite besvärligare men
fungerar ok. Fast om man vill göra det ännu lättare för sig kan man få mobiltelefonen att automatiskt larma när man lämnar bilen liksom automatiskt larma av när man kommer till bilen.

Min lösning är att använda en automatiseringsapp i min mobil. Det finns flera olika men jag har länge använt appen Automateit till andra saker och fortsätter med den även här. Vad jag har gjort är att säga till Automateit att när min mobil tappar kontakten med mitt wifi i husbilen så ska Automateit beordra mobilen att skicka ett sms till Geosafe med instruktionen att larma på. Motsatsen sker när min mobil närmar sig mitt wifi så larmar den av.

Detta fungerar alldeles utmärkt och jag behöver alltså inte själv komma ihåg att larma på eller av utan det sker helt av sig själv.

Nedan en liten instruktionsfilm där man lär sig hur man kopplar in Geosafe.

Inga kommentarer:

Real Time Web Analytics