Kågeröd på Söderåsen

Ny weekend och dags för en ny utflykt. Synd att man måste jobba på vardagarna så resorna blir inte så långa. Men, att utforska närområdet är inte fel det heller. Det är ju så kul att vara i husvagnen så egentligen behöver jag inte åka så långt. Det viktigaste är att komma ifrån hemmiljön kan jag tycka. Det hade gått janske en månad nu sen jag
köpte husvagnen och jag hade börjat känna mig hemma i den. Hittat en del fel hade jag också gjort så därför lämnade jag in den till den lokala husvagnsserviceverkstaden.

Kylskåpet funkade dåligt på gasol och jag ville koppla elen så att husvagnens batteri laddar under körning. Plus en allmän genomgång och service. Jag är ju inte den mest händige så jag tyckte det var bäst att lämna in den. Sagt och gjort. ca 5000 kr senare så hämtade jag ut den med ny batteriladdare, sen gamla var kass. Det blev en Cetec xs 7000 som jag senare läst är bland det bästa man kan få. Bra det.. Gasolbrännaren i kylen brann nu med en klar blå låga men jag upptäckte att den inte blev kall ändå. Den funkar bra på 230v så jag har senare läst mig till att det förmodligen är sot i skorstenen som ska väck. Dingt att de inte kollade på det men jag är för lat för att bråka om det. Ska plocka väck ventilen på baksidan en dag så kommer jag åt att fixa det. När jag är ute nu så stoppar jag en fryst petflaska ned vatten i kylen så håller den sig kall ett par tre dagar faktiskt. Måste vara jättebra isolerat det där kylskåpet.
Laddning under drift hade de heller inte fixat då de inte "vågade" pyssla med bilel sa de. Ok ok, däremot fick jag numret till en bilelsfirma som de tyckte jag skulle kontakta istället. Jag har ännu inte gjort det men ska. Jag har fått en plats i en kall lada via jobbet och där finns ström så batteriet är alltid fulladdat när jag hämtar vagnen och strömmen räcker de få dagar jag är ute hittills.

Nåväl, jag hämtade vagnen och körde iväg mot Söderåsen. Planen var att sälla mig någonstans inne i skogen och bara ta det lugnt hela helgen. Jag körde från Helsingborg via Bjuv och vidare till Kågeröd som ligger vid Söderåsens sluttning. Därifrån körde jag upp mot Stenestad och där hittade jag ett par jättefina rastplatser vid ett par små sjöar.
 Tittar man noga så ser man sjön i bakgrunden.


Där fanns flera stycken olika vandringsleder som jag strövade omkring på. Tyvärr glömde jag kameran då jag gick ut ca 3-4 timmar så jag har inga bilder därifrån.


Här är i alla fall en av sjöarna.Visst ser det härligt ut med "hemmet" därborta. För dagen är mitt lilla extrahem placerat i skogen.


Kvällsmat med ett glas vin, very nice. Det ÄR skönt med husvagnen, med kök och allt. Tält och spritkök är också kul men jag har allt blivit lite bekväm med åldern. Toalett hade jag ännu inte skaffat men på den här platsen fanns fina toaletter. När det blev lite för kyligt flyttade jag in i vagnen och till en bok somnade jag väldigt gott så småningom. Teven fick ingen kontakt här ute i skogen.3 kommentarer:

 1. Hej!
  Vi har också problem med kylskåpet i vår husvagn från -83. På campingar får man diverse råd från husvagnsägare som varit med länge. Ett råd vi fått är att ta loss kylskåpet och vända det upp och ner så att freonerna (tror jag att det är)rör på sig och inte blir kvar i botten av kylskåpet.
  Vårt kylskåp kan vara svårt att få igång på gasolen. Det håller inte kylan på gasolen lika bra heller. Är husvagnen inpluggad på el så är kylskåpet kallare. Jag brukar också köra med en frusen pet-flaska. Plastburk med frusen hemmagjort köttfärssås är också bra...
  Snyggt ekipage din bil och den nya husvagnen! /Marie

  SvaraRadera
 2. Tack för tipsen Marie. Det där med att vända på skåpet har jag hört innan men de säger också att funkar det på eldrift så är problemet något annat. Jag tror själv att skorstenen måste sotas. Till våren hoppas jag att jag får ett anfall av arbetslust så jag kan fixa det där.

  SvaraRadera
 3. Det ser så mysigt ut med dina utflykter med din husvagn. Jag håller på att försiktigt övertala maken om hur fint det verkar. Jag får väl hota med att det finns singelmän därute om han inte gör mig till viljes och vi köper en husvagn. Kram till dig och fortsätt att skriva om dina trevliga utflykter.

  SvaraRadera

Comments

Related Posts with Thumbnails

Kågeröd på Söderåsen

Ny weekend och dags för en ny utflykt. Synd att man måste jobba på vardagarna så resorna blir inte så långa. Men, att utforska närområdet är inte fel det heller. Det är ju så kul att vara i husvagnen så egentligen behöver jag inte åka så långt. Det viktigaste är att komma ifrån hemmiljön kan jag tycka. Det hade gått janske en månad nu sen jag
köpte husvagnen och jag hade börjat känna mig hemma i den. Hittat en del fel hade jag också gjort så därför lämnade jag in den till den lokala husvagnsserviceverkstaden.

Kylskåpet funkade dåligt på gasol och jag ville koppla elen så att husvagnens batteri laddar under körning. Plus en allmän genomgång och service. Jag är ju inte den mest händige så jag tyckte det var bäst att lämna in den. Sagt och gjort. ca 5000 kr senare så hämtade jag ut den med ny batteriladdare, sen gamla var kass. Det blev en Cetec xs 7000 som jag senare läst är bland det bästa man kan få. Bra det.. Gasolbrännaren i kylen brann nu med en klar blå låga men jag upptäckte att den inte blev kall ändå. Den funkar bra på 230v så jag har senare läst mig till att det förmodligen är sot i skorstenen som ska väck. Dingt att de inte kollade på det men jag är för lat för att bråka om det. Ska plocka väck ventilen på baksidan en dag så kommer jag åt att fixa det. När jag är ute nu så stoppar jag en fryst petflaska ned vatten i kylen så håller den sig kall ett par tre dagar faktiskt. Måste vara jättebra isolerat det där kylskåpet.
Laddning under drift hade de heller inte fixat då de inte "vågade" pyssla med bilel sa de. Ok ok, däremot fick jag numret till en bilelsfirma som de tyckte jag skulle kontakta istället. Jag har ännu inte gjort det men ska. Jag har fått en plats i en kall lada via jobbet och där finns ström så batteriet är alltid fulladdat när jag hämtar vagnen och strömmen räcker de få dagar jag är ute hittills.

Nåväl, jag hämtade vagnen och körde iväg mot Söderåsen. Planen var att sälla mig någonstans inne i skogen och bara ta det lugnt hela helgen. Jag körde från Helsingborg via Bjuv och vidare till Kågeröd som ligger vid Söderåsens sluttning. Därifrån körde jag upp mot Stenestad och där hittade jag ett par jättefina rastplatser vid ett par små sjöar.
 Tittar man noga så ser man sjön i bakgrunden.


Där fanns flera stycken olika vandringsleder som jag strövade omkring på. Tyvärr glömde jag kameran då jag gick ut ca 3-4 timmar så jag har inga bilder därifrån.


Här är i alla fall en av sjöarna.Visst ser det härligt ut med "hemmet" därborta. För dagen är mitt lilla extrahem placerat i skogen.


Kvällsmat med ett glas vin, very nice. Det ÄR skönt med husvagnen, med kök och allt. Tält och spritkök är också kul men jag har allt blivit lite bekväm med åldern. Toalett hade jag ännu inte skaffat men på den här platsen fanns fina toaletter. När det blev lite för kyligt flyttade jag in i vagnen och till en bok somnade jag väldigt gott så småningom. Teven fick ingen kontakt här ute i skogen.3 kommentarer:

 1. Hej!
  Vi har också problem med kylskåpet i vår husvagn från -83. På campingar får man diverse råd från husvagnsägare som varit med länge. Ett råd vi fått är att ta loss kylskåpet och vända det upp och ner så att freonerna (tror jag att det är)rör på sig och inte blir kvar i botten av kylskåpet.
  Vårt kylskåp kan vara svårt att få igång på gasolen. Det håller inte kylan på gasolen lika bra heller. Är husvagnen inpluggad på el så är kylskåpet kallare. Jag brukar också köra med en frusen pet-flaska. Plastburk med frusen hemmagjort köttfärssås är också bra...
  Snyggt ekipage din bil och den nya husvagnen! /Marie

  SvaraRadera
 2. Tack för tipsen Marie. Det där med att vända på skåpet har jag hört innan men de säger också att funkar det på eldrift så är problemet något annat. Jag tror själv att skorstenen måste sotas. Till våren hoppas jag att jag får ett anfall av arbetslust så jag kan fixa det där.

  SvaraRadera
 3. Det ser så mysigt ut med dina utflykter med din husvagn. Jag håller på att försiktigt övertala maken om hur fint det verkar. Jag får väl hota med att det finns singelmän därute om han inte gör mig till viljes och vi köper en husvagn. Kram till dig och fortsätt att skriva om dina trevliga utflykter.

  SvaraRadera

Real Time Web Analytics