Våren kom, tror jag... Järavallen

Så var det äntligen dags. Dubbdäcken på bilen som varit begränsningen för vinterutflykter är avplockade och husvagnen kan rulla igen. Reglerna säger att man får inte ha sämre däck på vagnen än på bilen för att köra i vinterväglag. Jag har inga dubbdäck till husvagnen, ännu.. Hur som helst, i fredags den 19/3 efter jobbet
hämtade jag kompisen och vi hämtade sen vagnen tillsammans. När vi stängde porten till ladan började vi prata om vart vi skulle ta vägen. När man som jag utgår från Helsingborg har man tre håll att välja på och vi bestämde oss för att vända bilen söderut och det började med att vi tog Helsingborgs östra utfart ut på E6an. Skälet till att ta denna utfart är att strax söder om den ligger en av vägverkets kontrollplatser med fordonsvåg. Trots att jag bor nästan granne med den har jag ännu inte stannat där för att väga husvagnen. Kanske för att jag inte vågat med tanke på dragvikter och allt det där. Läs mer om min pärs om tidigare problem kring detta här. Nu stannade jag i alla fall och min lastade vagn vägde 820kg. Ganska bra trots allt. Den får ju bara väga 800 för att min bil ska få dra den och 20 kg ska jag nog klara att packa ner för att få det lagligt. Lite mer får flyttas över till bilen.

Efter vägningen fortsatte vi söderut och när vi närmade oss Landskrona bestämde vi oss för att ta kustvägen från Landskrona ner mot Barsebäck för att hitta nånstans att ställa oss över natten. Vi svängde av vid Landskrona södra och stannade till vid MacDonalds och köpte 6 st cheesburgare för 60 spänn då vi inte fått i oss någon middag tidigare. Vi körde vidare mumsandes på burgarna i bilen. Från Landskrona kör man mot Häljarp men tack vare mumsandet och att det nu blivit mörkt så missade vi avfarten i Häljarp mot Barsebäck och vi fick vända när vi kommit till Saxtorp. Nu kom vi rätt i alla fall och fortsatte kustvägen söderut. Strax norr om Barsebäck och golfbanan ligger ett friluftsområde på vänster sida om vägen som jag tidigare kollat upp på Google maps men vi körde förbi det och fortsatte mot Barsebäck hamn. Väl där så hittade vi inget bra ställe att ställa oss på så vi vände igen. Jag hade en km före hamnen sett en skylt om en p-plats och informationsplats så vi tänkte att där kan vi kanske stå. Så när vi kom dig igen svängde vi in och följde skyltarna. Vi hittade något som i mörkret hade parkeringsplats och en massa boendebaracker men där var det inte trevligt så vi fortsatte på den nu allt mer avsmalnande vägen. Den blev smalare och sämre efterhand men till sist kom vi ut på en riktig väg ungefär vid Center Syd och där bestämde vi oss för att köra tillbaka ner till det där friluftsområdet vi kört förbi tidigare alldeles norr om golfbanan i Barsebäck. det var mörkt och lite bökigt att ta sig in där men vi hittade en ganska torr plats där vi ställde oss.

Nu blev det några glas vin, lite ost och en film på min lilla kombinerade 7-tums dvd och tv. En fantastisk liten apparat som jag köpte för två år sedan att ha i bilen när jag bilcampade, alltså sov i bilen på mina utflykter.
Så här såg det ut när vi vaknade nästa morgon. Ett jättetrevligt ställe med toaletter, matplatser med bord och bänkar och stora parkeringsytor i en cirkel runt en stor gräsplan. Har du vägarna förbi med husvagn eller husbil är detta ett perfekt ställe att fricampa på. Havet med strand ligger ett stenkast bort bara och i skogen intill fanns vindskydd och grillplatser.
Fler bilder från Järavallen som platsen heter.2 kommentarer:

Comments

Related Posts with Thumbnails

Våren kom, tror jag... Järavallen

Så var det äntligen dags. Dubbdäcken på bilen som varit begränsningen för vinterutflykter är avplockade och husvagnen kan rulla igen. Reglerna säger att man får inte ha sämre däck på vagnen än på bilen för att köra i vinterväglag. Jag har inga dubbdäck till husvagnen, ännu.. Hur som helst, i fredags den 19/3 efter jobbet
hämtade jag kompisen och vi hämtade sen vagnen tillsammans. När vi stängde porten till ladan började vi prata om vart vi skulle ta vägen. När man som jag utgår från Helsingborg har man tre håll att välja på och vi bestämde oss för att vända bilen söderut och det började med att vi tog Helsingborgs östra utfart ut på E6an. Skälet till att ta denna utfart är att strax söder om den ligger en av vägverkets kontrollplatser med fordonsvåg. Trots att jag bor nästan granne med den har jag ännu inte stannat där för att väga husvagnen. Kanske för att jag inte vågat med tanke på dragvikter och allt det där. Läs mer om min pärs om tidigare problem kring detta här. Nu stannade jag i alla fall och min lastade vagn vägde 820kg. Ganska bra trots allt. Den får ju bara väga 800 för att min bil ska få dra den och 20 kg ska jag nog klara att packa ner för att få det lagligt. Lite mer får flyttas över till bilen.

Efter vägningen fortsatte vi söderut och när vi närmade oss Landskrona bestämde vi oss för att ta kustvägen från Landskrona ner mot Barsebäck för att hitta nånstans att ställa oss över natten. Vi svängde av vid Landskrona södra och stannade till vid MacDonalds och köpte 6 st cheesburgare för 60 spänn då vi inte fått i oss någon middag tidigare. Vi körde vidare mumsandes på burgarna i bilen. Från Landskrona kör man mot Häljarp men tack vare mumsandet och att det nu blivit mörkt så missade vi avfarten i Häljarp mot Barsebäck och vi fick vända när vi kommit till Saxtorp. Nu kom vi rätt i alla fall och fortsatte kustvägen söderut. Strax norr om Barsebäck och golfbanan ligger ett friluftsområde på vänster sida om vägen som jag tidigare kollat upp på Google maps men vi körde förbi det och fortsatte mot Barsebäck hamn. Väl där så hittade vi inget bra ställe att ställa oss på så vi vände igen. Jag hade en km före hamnen sett en skylt om en p-plats och informationsplats så vi tänkte att där kan vi kanske stå. Så när vi kom dig igen svängde vi in och följde skyltarna. Vi hittade något som i mörkret hade parkeringsplats och en massa boendebaracker men där var det inte trevligt så vi fortsatte på den nu allt mer avsmalnande vägen. Den blev smalare och sämre efterhand men till sist kom vi ut på en riktig väg ungefär vid Center Syd och där bestämde vi oss för att köra tillbaka ner till det där friluftsområdet vi kört förbi tidigare alldeles norr om golfbanan i Barsebäck. det var mörkt och lite bökigt att ta sig in där men vi hittade en ganska torr plats där vi ställde oss.

Nu blev det några glas vin, lite ost och en film på min lilla kombinerade 7-tums dvd och tv. En fantastisk liten apparat som jag köpte för två år sedan att ha i bilen när jag bilcampade, alltså sov i bilen på mina utflykter.
Så här såg det ut när vi vaknade nästa morgon. Ett jättetrevligt ställe med toaletter, matplatser med bord och bänkar och stora parkeringsytor i en cirkel runt en stor gräsplan. Har du vägarna förbi med husvagn eller husbil är detta ett perfekt ställe att fricampa på. Havet med strand ligger ett stenkast bort bara och i skogen intill fanns vindskydd och grillplatser.
Fler bilder från Järavallen som platsen heter.2 kommentarer:

Real Time Web Analytics