Några dagar i Stockholm och Åland

Nu ska jag strax packa samman mina prylar, hänga husvagnen på kroken och åka vidare. Jag har haft några ganska trevliga dagar i Stockholm och att bo i husvagnen på campingplatsen har fungerat jättebra.


När jag vaknade första morgonen tog jag tunnelbanan in till stan och hoppade av vid Slussen där jag började med att ta en Djurgårdsbåt över till Djurgården och gick till Skansen. Där tillbringade jag en tre-fyra timmar i värmen.Det var jättelänge sedan jag var där senast och det var kul att titta på de gamla husen från hela Sverige. Dock hatar jag som vanligt djurparker. Djur som är instängda och inte kan röra på sig naturligt är kasst och djurparker borde förbjudas.... Speciellt när det är 30 grader varmt och de har svårt att hitta svalka.


Efter skansen gick jag längs kajerna in till centrum och tog den vanliga turistsvängen genom Gamla stan, Drottninggatan, Kungsträdgården och Hötorget. Att gå på stan i sådan värme tar på krafterna och det var skönt att fram på eftermiddagen lämna city och åka ut till campingplatsen igen.

Nästa dag åkte jag in till stan igen och vid Strömkajen tog jag första bästa skärgårdsbåt för att komma ut bland öarna och få lite svalka. Båten jag tog gick bla till Grinda där jag hoppade av vid norra bryggan.


På båten friskade det friskt men i land var det löjligt varmt. jag köpte en glass och lite mer att dricka innan jag knallade över ön till södra bryggan där båten tillbaks lade till. Detta var en lite mindre ångbåt som var 100 år gammal och den tog nästan tre timmar på sig att komma in till stan igen.På hemvägen ringde en kompis från tiden i Dublin och vi bestämde att vi skulle träffas när jag var framme. Jag hoppade av båten och gick till Slussen där han stod och väntade och vi fortsatte upp på söder till Medborgarplatsen och Götgatan. Det var otroligt skönt att sitta där i skuggan på en uteservering, dricka några kalla öl och snacka om tiden på Irland.

Igår var det lika varmt och jag skulle till sjöss igen. Jag hade fått en gratisbiljett T&R till Åland och bokat plats med ditresa på morgonen och tillbaks på kvällen. Jag steg upp redan klockan fem för att hinna duscha och ta mig med tunnelbanan till T-centralen där jag skulle ta en buss 07,10 till Kapellskär där färjan gick ifrån. Det gick fint och jag både hann och hittade.Båtresan tog två timmar och sedan hade jag en massa timmar att slå ihjäl i Mariehamn innan båten gick hem igen. Det var inte helt lätt ska jag säga. Mariehamn var en ganska trevlig liten stad med betoning på liten. Hade man haft egen båt så är jag övertygad om att Åland är en fantastisk plats med tusentals små öar och det måste vara underbart att segla runt bland dem. Jag gick i alla fall runt och utforskade så mycket jag hann med. Sen var det båt, buss och tunnelbana hem igen och det bästa med dan var nog när jag slog mig ner i svalkan utanför husvagnen kl 9 på kvällen med en taxfree whiskeygrogg i handen.Men nu ska jag alltså packa ihop och köra vidare, vart vet jag inte än. Söderut eller västerut? Jag får se när jag passerar grindarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Comments

Related Posts with Thumbnails

Några dagar i Stockholm och Åland

Nu ska jag strax packa samman mina prylar, hänga husvagnen på kroken och åka vidare. Jag har haft några ganska trevliga dagar i Stockholm och att bo i husvagnen på campingplatsen har fungerat jättebra.


När jag vaknade första morgonen tog jag tunnelbanan in till stan och hoppade av vid Slussen där jag började med att ta en Djurgårdsbåt över till Djurgården och gick till Skansen. Där tillbringade jag en tre-fyra timmar i värmen.Det var jättelänge sedan jag var där senast och det var kul att titta på de gamla husen från hela Sverige. Dock hatar jag som vanligt djurparker. Djur som är instängda och inte kan röra på sig naturligt är kasst och djurparker borde förbjudas.... Speciellt när det är 30 grader varmt och de har svårt att hitta svalka.


Efter skansen gick jag längs kajerna in till centrum och tog den vanliga turistsvängen genom Gamla stan, Drottninggatan, Kungsträdgården och Hötorget. Att gå på stan i sådan värme tar på krafterna och det var skönt att fram på eftermiddagen lämna city och åka ut till campingplatsen igen.

Nästa dag åkte jag in till stan igen och vid Strömkajen tog jag första bästa skärgårdsbåt för att komma ut bland öarna och få lite svalka. Båten jag tog gick bla till Grinda där jag hoppade av vid norra bryggan.


På båten friskade det friskt men i land var det löjligt varmt. jag köpte en glass och lite mer att dricka innan jag knallade över ön till södra bryggan där båten tillbaks lade till. Detta var en lite mindre ångbåt som var 100 år gammal och den tog nästan tre timmar på sig att komma in till stan igen.På hemvägen ringde en kompis från tiden i Dublin och vi bestämde att vi skulle träffas när jag var framme. Jag hoppade av båten och gick till Slussen där han stod och väntade och vi fortsatte upp på söder till Medborgarplatsen och Götgatan. Det var otroligt skönt att sitta där i skuggan på en uteservering, dricka några kalla öl och snacka om tiden på Irland.

Igår var det lika varmt och jag skulle till sjöss igen. Jag hade fått en gratisbiljett T&R till Åland och bokat plats med ditresa på morgonen och tillbaks på kvällen. Jag steg upp redan klockan fem för att hinna duscha och ta mig med tunnelbanan till T-centralen där jag skulle ta en buss 07,10 till Kapellskär där färjan gick ifrån. Det gick fint och jag både hann och hittade.Båtresan tog två timmar och sedan hade jag en massa timmar att slå ihjäl i Mariehamn innan båten gick hem igen. Det var inte helt lätt ska jag säga. Mariehamn var en ganska trevlig liten stad med betoning på liten. Hade man haft egen båt så är jag övertygad om att Åland är en fantastisk plats med tusentals små öar och det måste vara underbart att segla runt bland dem. Jag gick i alla fall runt och utforskade så mycket jag hann med. Sen var det båt, buss och tunnelbana hem igen och det bästa med dan var nog när jag slog mig ner i svalkan utanför husvagnen kl 9 på kvällen med en taxfree whiskeygrogg i handen.Men nu ska jag alltså packa ihop och köra vidare, vart vet jag inte än. Söderut eller västerut? Jag får se när jag passerar grindarna.

Inga kommentarer:

Real Time Web Analytics