Råån

Nej, jag har inte blivit rånad. Däremot har jag tillbringat en natt nere vid ån utanför Råå vid namn Råån.
Mina danska vänner hämtades upp och vi tillbringade några dagar på Hjälmsjö camping. Sedan åkte vi vidare mot Helsingborg.
Vi hade planer på att ta in på på Råå Vallars camping men vädret var inte det bästa och det höll på att blåsa upp till storm. Campingen ligger ju alldeles nere vid havet så jag tänkte att där går nog knappast att vara i det vädret. Jag kom då att tänka på en fin och skyddad plats i en dalgång strax utanför Råå där ån fint rinner. Det ligger mellan Raus kyrka och Gantofta och vi körde dit. En smal slingrig grusväg med en brant nerförsbacke och jag var allt lite orolig om jag skulle komma upp igen med min lolla framhjulsdrivna bil....


Det blåste ganska mycket även här trots den skyddande dalen med träden så både markis vindskydd och ett lakan spändes upp för att få lä. I ett sånt busväder med lite regn och blåst är det himla mysigt att ändå sitta ute och vi var väl skyddade. Grillen gick också igång och det blev grillad hakkebøf med potatis och sallad.

Man ser det inte på bilderna men ån rinner förbi alldeles nedanför oss och det finns ett antal bord och bänkar uppställda liksom några grillplatser. Har man en liten husvagn som jag så kan man köra ner hit men husbil eller tält är nog att rekommendera mest.

Dagen därpå var det varmt och fint väder igen och vi åkte vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Comments

Related Posts with Thumbnails

Råån

Nej, jag har inte blivit rånad. Däremot har jag tillbringat en natt nere vid ån utanför Råå vid namn Råån.
Mina danska vänner hämtades upp och vi tillbringade några dagar på Hjälmsjö camping. Sedan åkte vi vidare mot Helsingborg.
Vi hade planer på att ta in på på Råå Vallars camping men vädret var inte det bästa och det höll på att blåsa upp till storm. Campingen ligger ju alldeles nere vid havet så jag tänkte att där går nog knappast att vara i det vädret. Jag kom då att tänka på en fin och skyddad plats i en dalgång strax utanför Råå där ån fint rinner. Det ligger mellan Raus kyrka och Gantofta och vi körde dit. En smal slingrig grusväg med en brant nerförsbacke och jag var allt lite orolig om jag skulle komma upp igen med min lolla framhjulsdrivna bil....


Det blåste ganska mycket även här trots den skyddande dalen med träden så både markis vindskydd och ett lakan spändes upp för att få lä. I ett sånt busväder med lite regn och blåst är det himla mysigt att ändå sitta ute och vi var väl skyddade. Grillen gick också igång och det blev grillad hakkebøf med potatis och sallad.

Man ser det inte på bilderna men ån rinner förbi alldeles nedanför oss och det finns ett antal bord och bänkar uppställda liksom några grillplatser. Har man en liten husvagn som jag så kan man köra ner hit men husbil eller tält är nog att rekommendera mest.

Dagen därpå var det varmt och fint väder igen och vi åkte vidare.

Inga kommentarer:

Real Time Web Analytics