Ställplats i Ystad

 Jag och katterna lämnade Kivik med diskvatten rinnande bakom kylen under vasken. Allt var klart för avfärd och jag skulle bara hälla ut diskvattnet innan vi åkte och jag hämtade gråvattendunken och satte fast slangen. Sen in i husvagnen och ut med diskproppen. När jag sen kom ut såg jag att det rann vatten från skarven mellan
golvet och ytterväggen... nu var det som tur var kanske bara en knapp liter som rann ut och det mesta rann säkert också ut men det är ju skit att ha rester av diskvatten där bakom där det är omöjligt att komma år att rengöra. Tur i oturen att det var diskmedel i som jag hoppas är bakteriedödande.
Nåväl, vi körde i alla fall vidare längs kusten söderut genom Simrishamn och alla andra små orter på Österlen. Jag hade ju hittat en plats mellan Kivik och Vitemölla och det kom snart fler och ställde sig där för natten. Väster om hamnen finns också en bra parkeringsplats att stå på för husbilar och husvagnar. Mycket bättre här nere än uppe i Kristianstad alltså.
 Längs vägen söderut hittade jag också många bra platser att stå på. När jag närmade mig Ystad som var mitt mål fanns en hel rädda med strandparkwringsplatser men här var alla igen skyltade, inte med camping förbjuden utan med en skylt med en överkorsad husvagn... Lugnt för mig för mitt mål var på västra sidan av stan längs med strandvägen mot Trelleborg där jag tidigare kört förbi en stor gräsklädd parkeringsplats ända nere vid havet där det brukar stå husvagnar och husbilar.

Nu är jag här och mycket riktigt delar jag platsen med ett tiotal andra fricampare. Det är lite blåsigt så jag satte upp den nästan färdigsydda del ett av mitt vindskydd/markissidoprojekt och det funkar fint. Sen dök jag till katternas glädje in under vasken och lyckades så småningom koppla ihop den där avloppsslangen som lossnat. Katterna älskar när skåp öppnas och de var såklart bara ivägen för mig då det var trångt nog att komma åt de där förnekade slangarna.
Nu är det i alla fall klart och katterna har sina selar och linor på sig och får gå ut nu när husse ska sätta igång mer matlagning.

3 kommentarer:

 1. Inte kul med läckage!!
  Hoppas du fick det fixat.
  Vore ibland skönt att bo på lite större ställe än kobben här, just när man vill åka ut och se lite nytt utan att behöva ta färjan...

  SvaraRadera
 2. Hej Ninni , jo jag har sett att ni håller till på Åland. Det påminner mig om Hasse o Tages sketch. Jag har en bil ute på kobben. Körde ut den en vinter när isen bar och sen dess har isen inte burit.Så nu står den där ute bildjäveln....

  SvaraRadera
 3. Underbara Skåne ♥....
  Önskar dig & katterna fortsatt Trevlig färd mé Husvagn/Jam & Kram!!!

  SvaraRadera

Comments

Related Posts with Thumbnails

Ställplats i Ystad

 Jag och katterna lämnade Kivik med diskvatten rinnande bakom kylen under vasken. Allt var klart för avfärd och jag skulle bara hälla ut diskvattnet innan vi åkte och jag hämtade gråvattendunken och satte fast slangen. Sen in i husvagnen och ut med diskproppen. När jag sen kom ut såg jag att det rann vatten från skarven mellan
golvet och ytterväggen... nu var det som tur var kanske bara en knapp liter som rann ut och det mesta rann säkert också ut men det är ju skit att ha rester av diskvatten där bakom där det är omöjligt att komma år att rengöra. Tur i oturen att det var diskmedel i som jag hoppas är bakteriedödande.
Nåväl, vi körde i alla fall vidare längs kusten söderut genom Simrishamn och alla andra små orter på Österlen. Jag hade ju hittat en plats mellan Kivik och Vitemölla och det kom snart fler och ställde sig där för natten. Väster om hamnen finns också en bra parkeringsplats att stå på för husbilar och husvagnar. Mycket bättre här nere än uppe i Kristianstad alltså.
 Längs vägen söderut hittade jag också många bra platser att stå på. När jag närmade mig Ystad som var mitt mål fanns en hel rädda med strandparkwringsplatser men här var alla igen skyltade, inte med camping förbjuden utan med en skylt med en överkorsad husvagn... Lugnt för mig för mitt mål var på västra sidan av stan längs med strandvägen mot Trelleborg där jag tidigare kört förbi en stor gräsklädd parkeringsplats ända nere vid havet där det brukar stå husvagnar och husbilar.

Nu är jag här och mycket riktigt delar jag platsen med ett tiotal andra fricampare. Det är lite blåsigt så jag satte upp den nästan färdigsydda del ett av mitt vindskydd/markissidoprojekt och det funkar fint. Sen dök jag till katternas glädje in under vasken och lyckades så småningom koppla ihop den där avloppsslangen som lossnat. Katterna älskar när skåp öppnas och de var såklart bara ivägen för mig då det var trångt nog att komma åt de där förnekade slangarna.
Nu är det i alla fall klart och katterna har sina selar och linor på sig och får gå ut nu när husse ska sätta igång mer matlagning.

3 kommentarer:

 1. Inte kul med läckage!!
  Hoppas du fick det fixat.
  Vore ibland skönt att bo på lite större ställe än kobben här, just när man vill åka ut och se lite nytt utan att behöva ta färjan...

  SvaraRadera
 2. Hej Ninni , jo jag har sett att ni håller till på Åland. Det påminner mig om Hasse o Tages sketch. Jag har en bil ute på kobben. Körde ut den en vinter när isen bar och sen dess har isen inte burit.Så nu står den där ute bildjäveln....

  SvaraRadera
 3. Underbara Skåne ♥....
  Önskar dig & katterna fortsatt Trevlig färd mé Husvagn/Jam & Kram!!!

  SvaraRadera

Real Time Web Analytics