Kivik och Vitemölla

Jag lämnade jobbet strax efter åtta på kvällen i torsdags och det var först när jag närmade mig motorvägen som jag bestämde riktning för min utflykt. Jag valde E4 som från Helsingborg bara går åt ett håll, österut. I höjd med Åstorp bestämde jag mig för att vika av på väg 21 mot Kristianstad för att därifrån leta mig ner
längs kusten mot Österlen. Men det började bli kväll och mörkt så när jag nådde Tyringe stannade jag på den stora parkeeingsplatsen vid Förmedlingscentralen som är en kämpestor second hand butik. I morse passade jag på att besöka butiken innan jag for vidare och jag köpte några pocketböcker och bla några meter av ett silverfärgat, vattentätt tyg som var belagt med något slags plast/gummimatrial. Har haft mina ögon öppna efter något liknande och det skall fungera som en del av vindskydden och markissidorna som jag håller på att sy.


Jag drog vidare och stannade i Kristianstad för att proviantera och fortsatte sedan söderut längs kusten. Även om jag gjorde lumpen i de här trakterna och i jobbet varit en del på Furuboda är detta området en vit fläck på min karta. Men den långa kuststräckan måste ju bjuda på en massa fina ställen att fricampa på tyckte jag. Mellan Åhus och Vitemölla körde jag av mot massvis av skyltade platser för bad och parkering. Det var stora parkeringsytor nere vid stränderna och mycket gott om plats att stå på. Jag såg aldrig vare sig andra bilar eller människor, däremot stora fula skyltar med camping förbjuden överallt. Vid den här årstiden hade jag ju lugnt kunnat ignorera dem och ställa mig där ändå men det bär trots allt emot. Fy skäms Kristianstad kommun. Detta är inte inbjudande för turister och den allt.större växande skaran av kringresande husvagnar och husbilar som gillar att fricampa.
Nåväl, mellan Vitemölle och Kivik har jag nu hittat en bra plats att stå på och i morgon far jag vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Comments

Related Posts with Thumbnails

Kivik och Vitemölla

Jag lämnade jobbet strax efter åtta på kvällen i torsdags och det var först när jag närmade mig motorvägen som jag bestämde riktning för min utflykt. Jag valde E4 som från Helsingborg bara går åt ett håll, österut. I höjd med Åstorp bestämde jag mig för att vika av på väg 21 mot Kristianstad för att därifrån leta mig ner
längs kusten mot Österlen. Men det började bli kväll och mörkt så när jag nådde Tyringe stannade jag på den stora parkeeingsplatsen vid Förmedlingscentralen som är en kämpestor second hand butik. I morse passade jag på att besöka butiken innan jag for vidare och jag köpte några pocketböcker och bla några meter av ett silverfärgat, vattentätt tyg som var belagt med något slags plast/gummimatrial. Har haft mina ögon öppna efter något liknande och det skall fungera som en del av vindskydden och markissidorna som jag håller på att sy.


Jag drog vidare och stannade i Kristianstad för att proviantera och fortsatte sedan söderut längs kusten. Även om jag gjorde lumpen i de här trakterna och i jobbet varit en del på Furuboda är detta området en vit fläck på min karta. Men den långa kuststräckan måste ju bjuda på en massa fina ställen att fricampa på tyckte jag. Mellan Åhus och Vitemölla körde jag av mot massvis av skyltade platser för bad och parkering. Det var stora parkeringsytor nere vid stränderna och mycket gott om plats att stå på. Jag såg aldrig vare sig andra bilar eller människor, däremot stora fula skyltar med camping förbjuden överallt. Vid den här årstiden hade jag ju lugnt kunnat ignorera dem och ställa mig där ändå men det bär trots allt emot. Fy skäms Kristianstad kommun. Detta är inte inbjudande för turister och den allt.större växande skaran av kringresande husvagnar och husbilar som gillar att fricampa.
Nåväl, mellan Vitemölle och Kivik har jag nu hittat en bra plats att stå på och i morgon far jag vidare.

Inga kommentarer:

Real Time Web Analytics