Länsstyrelsen informerar, camping och parkering förbjuden.


Idag fick jag ett mail från länsstyrelsen som jag naturligtvis delar med mig av. Jag skriver ju bland annat om platser jag campat och/eller parkerat på och då och då så förändras reglerna för hur, var och när man får parkera campingfordon. I det här speciella fallet gäller det mitt inlägg då jag stod en natt mellan Hovs Hallar och Torekov.Camping i naturreservat
Meddelande*:Hej
Vill bara meddela att exempelvis Ingelstorps p-plats vid Bjärekusten är belägen i Naturreservatet. Enligt föreskrifterna är det olagligt att campa i naturreservatet. Från och med den 23/8 kommer dessutom reglerna att skärpas upp och det kommer framöver att vara totalt förbjudet att parkera nattetid framöver.

Ville bara upplysa om detta då man i dagsläget på denna sida tipsar folk om att begå brott. Naturreservatsföreskrifterna finns att hitta på de informationstavlor som i regel finns uppsatta i anslutning till naturreservaten.Naturligtvis uppmanar inte jag någon till att bryta mot de regler och lagar vi har. Vad jag gör är att berätta om mina utflykter. Att jag sedan ibland kan tycka att "lokala föreskrifter" kring parkeringsregler från städer och kommuner ibland är svåra att känna till. Är det inte tydligt skyltat måste man leta på kommunernas hemsidor eller besöka kommunkontor för att ta del av dessa regler.

På de platser jag har parkerat mitt ekipage har det såvitt jag vet varit ok. Naturligtvis är det upp till var och en att ta reda på vad som gäller för de olika platserna då regler förändras hela tiden. I just det här fallet träder alltså nya regler i kraft 23/8 2012.

2 kommentarer:

 1. Verkligen inte lätt att förstå reglerna ibland! Minst sagt luddigt många gånger. Fast i det här fallet verkar det ju dock inte luddigt längre, utan snarare väldigt tydligt om man säger så...

  SvaraRadera
 2. Jo visst. Man kan ju knappast missförstå. Kul att de tycker att lilla jag är en värdig person att meddela de nya reglerna för just den lilla parkeringsplatsen. Synd bara för Hovs hallar kan jag tycka. Mig går det ingen nöd på. Jag har många andra platser att besöka och utforska.

  Campa förresten. Vad betyder det? Här http://sv.wiktionary.org/wiki/campa finns en definition:
  "medelst tält eller annan bärbar hysningsanordning uppehålla sig på allmän eller privat plats, ibland med avsikt att nå ett innan givet mål"
  Hmm, bärbar...

  På lanssytyrelsen.se svarar man så här på en fråga om Stens Huvud nationalpark.
  "Kan jag campa i nationalparken?
  Nej, tyvärr inte. All camping och tältning är förbjuden för att skydda naturen. Det är även förbjudet att ställa upp husvagn eller husbil mellan klockan 00.00 och 06.00 inom nationalparken, även på parkeringarna."

  Då ställer jag mig frågan hur de kan tycka att jag "tipsar folk om att begå brott" då camping och parkering är två skilda saker och reglerna för parkering nattetid inte har trätt i kraft ännu? För så vitt jag vet har jag aldrig talat om eller tipsat någon om att campa i naturreservatet. Vad hag gjort är att berätta om en parkeringsplats jag har stått parkerad på i ett väldigt naturskönt område. :-)

  SvaraRadera

Comments

Related Posts with Thumbnails

Länsstyrelsen informerar, camping och parkering förbjuden.


Idag fick jag ett mail från länsstyrelsen som jag naturligtvis delar med mig av. Jag skriver ju bland annat om platser jag campat och/eller parkerat på och då och då så förändras reglerna för hur, var och när man får parkera campingfordon. I det här speciella fallet gäller det mitt inlägg då jag stod en natt mellan Hovs Hallar och Torekov.Camping i naturreservat
Meddelande*:Hej
Vill bara meddela att exempelvis Ingelstorps p-plats vid Bjärekusten är belägen i Naturreservatet. Enligt föreskrifterna är det olagligt att campa i naturreservatet. Från och med den 23/8 kommer dessutom reglerna att skärpas upp och det kommer framöver att vara totalt förbjudet att parkera nattetid framöver.

Ville bara upplysa om detta då man i dagsläget på denna sida tipsar folk om att begå brott. Naturreservatsföreskrifterna finns att hitta på de informationstavlor som i regel finns uppsatta i anslutning till naturreservaten.Naturligtvis uppmanar inte jag någon till att bryta mot de regler och lagar vi har. Vad jag gör är att berätta om mina utflykter. Att jag sedan ibland kan tycka att "lokala föreskrifter" kring parkeringsregler från städer och kommuner ibland är svåra att känna till. Är det inte tydligt skyltat måste man leta på kommunernas hemsidor eller besöka kommunkontor för att ta del av dessa regler.

På de platser jag har parkerat mitt ekipage har det såvitt jag vet varit ok. Naturligtvis är det upp till var och en att ta reda på vad som gäller för de olika platserna då regler förändras hela tiden. I just det här fallet träder alltså nya regler i kraft 23/8 2012.

2 kommentarer:

 1. Verkligen inte lätt att förstå reglerna ibland! Minst sagt luddigt många gånger. Fast i det här fallet verkar det ju dock inte luddigt längre, utan snarare väldigt tydligt om man säger så...

  SvaraRadera
 2. Jo visst. Man kan ju knappast missförstå. Kul att de tycker att lilla jag är en värdig person att meddela de nya reglerna för just den lilla parkeringsplatsen. Synd bara för Hovs hallar kan jag tycka. Mig går det ingen nöd på. Jag har många andra platser att besöka och utforska.

  Campa förresten. Vad betyder det? Här http://sv.wiktionary.org/wiki/campa finns en definition:
  "medelst tält eller annan bärbar hysningsanordning uppehålla sig på allmän eller privat plats, ibland med avsikt att nå ett innan givet mål"
  Hmm, bärbar...

  På lanssytyrelsen.se svarar man så här på en fråga om Stens Huvud nationalpark.
  "Kan jag campa i nationalparken?
  Nej, tyvärr inte. All camping och tältning är förbjuden för att skydda naturen. Det är även förbjudet att ställa upp husvagn eller husbil mellan klockan 00.00 och 06.00 inom nationalparken, även på parkeringarna."

  Då ställer jag mig frågan hur de kan tycka att jag "tipsar folk om att begå brott" då camping och parkering är två skilda saker och reglerna för parkering nattetid inte har trätt i kraft ännu? För så vitt jag vet har jag aldrig talat om eller tipsat någon om att campa i naturreservatet. Vad hag gjort är att berätta om en parkeringsplats jag har stått parkerad på i ett väldigt naturskönt område. :-)

  SvaraRadera

Real Time Web Analytics