Med Zoomer till Köpenhamn

När man vaknar och solen skiner, det är 25 grader varmt och inget står på schemat. Vad kan väl vara trevligare då än att ta moppen och köra en sväng. Det gjorde jag och utan att haft något direkt mål när jag startade så hamnade jag i Köpenhamn.

Jag körde in till stan och cirklade runt lite och kameran hade jag med mig. Så kom jag på att jag hade lite danska kronor kvar i börsen sen min Europatour så varför inte sätta sprätt på dem. Sagt och gjort och jag körde ner till hamnen och tog färjan över sundet.
Havet var alldeles stilla och det måste ha varit en av sommarens varmaste dagar.


 Båten lämnar hamnen i Helsingborg.

 En vy söderut och tittar man noga så skymtas Turning Torso långt där borta i Malmö. Det är inte ofta luften är så klar som den var idag.

 Helsingörs stora turistmål, förutom öl då förstås. Kronborg där Hamlet utspelade sig i sagan.

 Då var vi framme och portarna eller vad det nu kan heta öppnas upp.

 En vy söderut och Strandvejen som skall ta mig till Köpenhamn.

 Idag var min kompis som driver Gamle Humlebæk kro uppstigen och tog emot med en kopp kaffe.

 Ska du besöka Lousiana så passa på att besöka kroen som ligger strax innan man kommer fram till konstmuséet. Smörrebrød eller en sildtalerk är att rekommendera på uteserveringen. Och till det en øl og måske en lille en.
 Strandvejen är perfekt att köra moped på. Inte mycket trafik då de flesta kör den snabbare motorvägen i stället.


 I Danmark finns det gott om cyklister på vägarna.

Där på andra sidan sundet skymtar Glumslövs Backar.

 Och då är vi framme i Kongens By med ett av dess kända landmärken.

 Jag parkerar moppen och tar en liten promenad.

 Undrar vad som händer där borta? En väldans massa folk.

Aha, det är den lille havfrue eller som svenskarna säger -Den lille havefrue, vilket betyder - Den lilla trädgårdsdamen.

 Hon sitter förundrat och tittar på alla turister med kameror

 som några lyxkryssare har släppt av.

 Här något annat sevärt tydligen. Jag har ingen aning om vad det är.


 Här är i alla fall ett konstmuseum och nu har jag kommit till infarten från sundet till Nyhavn.

 Som längst österut inte är lika tjockt med människor som lite längre in mot centrum.


 Men visst är det fint med den överfyllda gatan och de färgade husen vid kanalen.


 Dyrare öl än här tror jag inte går att hitta i hela Danmark. Men för oss turister är det kanske värt sitt pris. För vem kan vara i den store by utan att sitta ner och ta en öl i Nyhavn.


 Här hämtar turistbåtarna upp alla japanerna och andra från världens alla hörn för att ta dem bort till trädgårdsdamen bla.a.


 Hm, varför inte...

 Det är svårt att ta bilder från moppen i trafiken men här kör jag förbi entrén till Tivoli.


 En sådan här hör också till besöken i Danmark. To røde pölser og to brød tak. Jeg vill selvfølig ha det hele til. Senap, ketchup og risted løj. Allvarligtt talat så kan jag inte danska men jag tycker det är kul att låtsas...

 Zoomern passar fint in i stadsmiljön.


 En kopp kaffe efter maten. Rådhusplatsen ligger därborta men de håller på att bygga om så hela torget var en enda stor avspärrad arbetsplats så tyvärr inga bilder.

 Tillbaks norrut.
 Om du kisar lite så kanske du ser Öresundsbron därborta. tyvärr går det inte att ta över mopeden den vägen. Synd för det vore en trevlig Öresundsrunda om jag kunde kört över till Malmö och köra hemåt på den svenska sidan av sundet.

 Fint väder, fin moppe och fint sund.


 Och nu närmar jag mig Helsingør igen som du ser i förgrunden. Bakgrunden, det är Helsingborg det.
 Och så var vi hemma igen...

4 kommentarer:

 1. vilken härlig tripp!

  SvaraRadera
 2. Tack Heléne, moppe e kul :-)

  SvaraRadera
 3. Hej. Fin mysig tripp med mycket bilder - kul! Du är ambitiös. Det förefaller mig ta samma tid att göra resan som att redigera bilder och skriva inlägget. Men resultatet blev bra!
  Fotosofen.

  (Vem kan ha hittat på det namnet?)

  SvaraRadera
 4. Ha ha, nej resan tog allt lite längre tid. Egentligen vill jag ta fler bilder än jag gör. Kanske jag ska montera en kamera någonstans på moppen. Tänk en kamera på styret och en avtryckare någonstans på ett av styrets handtag. Hmm, får fundera på det där..

  SvaraRadera

Comments

Related Posts with Thumbnails

Med Zoomer till Köpenhamn

När man vaknar och solen skiner, det är 25 grader varmt och inget står på schemat. Vad kan väl vara trevligare då än att ta moppen och köra en sväng. Det gjorde jag och utan att haft något direkt mål när jag startade så hamnade jag i Köpenhamn.

Jag körde in till stan och cirklade runt lite och kameran hade jag med mig. Så kom jag på att jag hade lite danska kronor kvar i börsen sen min Europatour så varför inte sätta sprätt på dem. Sagt och gjort och jag körde ner till hamnen och tog färjan över sundet.
Havet var alldeles stilla och det måste ha varit en av sommarens varmaste dagar.


 Båten lämnar hamnen i Helsingborg.

 En vy söderut och tittar man noga så skymtas Turning Torso långt där borta i Malmö. Det är inte ofta luften är så klar som den var idag.

 Helsingörs stora turistmål, förutom öl då förstås. Kronborg där Hamlet utspelade sig i sagan.

 Då var vi framme och portarna eller vad det nu kan heta öppnas upp.

 En vy söderut och Strandvejen som skall ta mig till Köpenhamn.

 Idag var min kompis som driver Gamle Humlebæk kro uppstigen och tog emot med en kopp kaffe.

 Ska du besöka Lousiana så passa på att besöka kroen som ligger strax innan man kommer fram till konstmuséet. Smörrebrød eller en sildtalerk är att rekommendera på uteserveringen. Och till det en øl og måske en lille en.
 Strandvejen är perfekt att köra moped på. Inte mycket trafik då de flesta kör den snabbare motorvägen i stället.


 I Danmark finns det gott om cyklister på vägarna.

Där på andra sidan sundet skymtar Glumslövs Backar.

 Och då är vi framme i Kongens By med ett av dess kända landmärken.

 Jag parkerar moppen och tar en liten promenad.

 Undrar vad som händer där borta? En väldans massa folk.

Aha, det är den lille havfrue eller som svenskarna säger -Den lille havefrue, vilket betyder - Den lilla trädgårdsdamen.

 Hon sitter förundrat och tittar på alla turister med kameror

 som några lyxkryssare har släppt av.

 Här något annat sevärt tydligen. Jag har ingen aning om vad det är.


 Här är i alla fall ett konstmuseum och nu har jag kommit till infarten från sundet till Nyhavn.

 Som längst österut inte är lika tjockt med människor som lite längre in mot centrum.


 Men visst är det fint med den överfyllda gatan och de färgade husen vid kanalen.


 Dyrare öl än här tror jag inte går att hitta i hela Danmark. Men för oss turister är det kanske värt sitt pris. För vem kan vara i den store by utan att sitta ner och ta en öl i Nyhavn.


 Här hämtar turistbåtarna upp alla japanerna och andra från världens alla hörn för att ta dem bort till trädgårdsdamen bla.a.


 Hm, varför inte...

 Det är svårt att ta bilder från moppen i trafiken men här kör jag förbi entrén till Tivoli.


 En sådan här hör också till besöken i Danmark. To røde pölser og to brød tak. Jeg vill selvfølig ha det hele til. Senap, ketchup og risted løj. Allvarligtt talat så kan jag inte danska men jag tycker det är kul att låtsas...

 Zoomern passar fint in i stadsmiljön.


 En kopp kaffe efter maten. Rådhusplatsen ligger därborta men de håller på att bygga om så hela torget var en enda stor avspärrad arbetsplats så tyvärr inga bilder.

 Tillbaks norrut.
 Om du kisar lite så kanske du ser Öresundsbron därborta. tyvärr går det inte att ta över mopeden den vägen. Synd för det vore en trevlig Öresundsrunda om jag kunde kört över till Malmö och köra hemåt på den svenska sidan av sundet.

 Fint väder, fin moppe och fint sund.


 Och nu närmar jag mig Helsingør igen som du ser i förgrunden. Bakgrunden, det är Helsingborg det.
 Och så var vi hemma igen...

4 kommentarer:

 1. vilken härlig tripp!

  SvaraRadera
 2. Tack Heléne, moppe e kul :-)

  SvaraRadera
 3. Hej. Fin mysig tripp med mycket bilder - kul! Du är ambitiös. Det förefaller mig ta samma tid att göra resan som att redigera bilder och skriva inlägget. Men resultatet blev bra!
  Fotosofen.

  (Vem kan ha hittat på det namnet?)

  SvaraRadera
 4. Ha ha, nej resan tog allt lite längre tid. Egentligen vill jag ta fler bilder än jag gör. Kanske jag ska montera en kamera någonstans på moppen. Tänk en kamera på styret och en avtryckare någonstans på ett av styrets handtag. Hmm, får fundera på det där..

  SvaraRadera

Real Time Web Analytics