En liten vinst, Ullared och Halmstad med husvagnen

Fick ett infall att ta ut husvagnen några dagar och passa på att ta en sväng till Ullared. Det började med att jag fick ett mail om en spelsajt och med den lilla vinst jag gjorde tack vare det mailet blev det ett  bra tillfälle att spendera på lite nytt från Ullared. 

Jag hade bestämt att hälsa på min bror i Halmstad till helgen men några dagar innan hämtade jag på  eftermiddagen ut husvagnen från ladan, fyllde på vatten och lite mat med plan att köra morgonen
därefter. Men att vänta på något kul till i morgon är inget för mig så jag körde iväg direkt på kvällen i stället.

Det är väl det som är så himla bra med att ha en husvagn, man behöver inte planera en massa. Jag kan visserligen drömma och fantisera om något kul som ska hända men jag vill inte planera för mycket utan min melodi är i stället att vara spontan och följa impulser. När man väl kör iväg så har man huset med allt man kan tänkas behöva med sig. Man stannar sedan var man vill (nästan i alla fall) och är liksom hemma hela tiden fast på nya platser varje dag...

Nu var det ju redan kväll så jag valde redan på Hallandsåsen att göra mitt nattuppehåll. Längs E6 på hallandsåsens norra sluttning finns en fin rastplats och här stannade jag.

Har du kört över Hallandsåsen på E6 så vet du hur lång och fin nerförsbacken är på den norra sidan med den vidunderliga utsikten. Den där utsikten brydde vi oss inte om, 1977 tror jag det var. Motorvägen var nybyggd men ännu inte öppnad och den där långa långa backen med nylagd asfalt gick så klart inte att motstå för mig och mina polare med våra skateboards. Vi använde min bil, min första och med nytagna körkort turades vi om att köra bilen upp och ner medan de andra åkte på bräderna nerför. Jag minns att skateboard var väldigt nytt då i Sverige och vi hade väl åkt ett eller ett par år innan. Bilarna som körde på den gamla E6 intill stannade och tittade på oss. Those were the days...

 Nu satt jag däremot och beundrade utsikten och käkade korv med bröd.

 Mitt panoramafönster i husvagnen gör sig rättvisa här tycker jag.

Solnedgång med röd himmel och ett slingrande band från bilarnas strålkastare längs vägen.

Dagen efter körde jag vidare upp till Ullared och spenderade några timmar där. Jag stannar till i Ullared då och då med några års mellanrum men handlar oftast inte så mycket. den här gånhen blev det bara lite strumpor och underkläder, en fleezetröja och ett gäng nya kaffemuggar.

Den här uppställningsplatsen för husbilar OCH husvagnar fanns inte sist jag var här. Den svalde 70 (tror jag) ekipage och en plats fanns för mig. Campingplatsen i Ullared har jag inte bott på men däremot ställplatsen som ligger ett par km bort. Där är det fördel husvagn framför husbil. Där hakar man bara av husvagnen och kör bilen bort till butikerna. Husbilar får vackert vänta på ledig plats på parkeringen ovan.

Sen körde jag vidare till Halmstad där jag ställde mig längs Nissans norra sida lite nordöst om centrum.

Här fanns mycket gott om plats och det stod ett par husbilar där redan när jag kom. Den här platsen kan vara bra att känna till för er som kuskar runt med husbilar och husvagnar. Norra infarten till Halmstad från E6. Sväng vänster före bron över Nissan och fortsätt längs med Nissan ett par hundra meter.

Nästa dag rullade jag vidare till andra änden av stan till min bror med fru. Frun skulle ut med sina väninnor så jag och lillebror lagade till en lasagne och hade en trevlig kväll på deras underbara altan.

Bil och husvagn rullade jag in nedanför trädgården.

Apropå det där med spel. Det kan ju som för mig vara på en väldigt lugn nivå utan något risktagande och får man som på den här spelsiten en välkomsbonus så sjunker risktagandet ytterligare. Jag spelar som sagt väldigt sällan men det är kul ibland och får man några kronor över så passar sådana här små utflykter bra att lägga slantarna på.


1 kommentar:

  1. ha ha jag minns också äventyret på åsen med den nya oöppnade motorvägen , det va spännande o kul .

    Syrran

    SvaraRadera

Comments

Related Posts with Thumbnails

En liten vinst, Ullared och Halmstad med husvagnen

Fick ett infall att ta ut husvagnen några dagar och passa på att ta en sväng till Ullared. Det började med att jag fick ett mail om en spelsajt och med den lilla vinst jag gjorde tack vare det mailet blev det ett  bra tillfälle att spendera på lite nytt från Ullared. 

Jag hade bestämt att hälsa på min bror i Halmstad till helgen men några dagar innan hämtade jag på  eftermiddagen ut husvagnen från ladan, fyllde på vatten och lite mat med plan att köra morgonen
därefter. Men att vänta på något kul till i morgon är inget för mig så jag körde iväg direkt på kvällen i stället.

Det är väl det som är så himla bra med att ha en husvagn, man behöver inte planera en massa. Jag kan visserligen drömma och fantisera om något kul som ska hända men jag vill inte planera för mycket utan min melodi är i stället att vara spontan och följa impulser. När man väl kör iväg så har man huset med allt man kan tänkas behöva med sig. Man stannar sedan var man vill (nästan i alla fall) och är liksom hemma hela tiden fast på nya platser varje dag...

Nu var det ju redan kväll så jag valde redan på Hallandsåsen att göra mitt nattuppehåll. Längs E6 på hallandsåsens norra sluttning finns en fin rastplats och här stannade jag.

Har du kört över Hallandsåsen på E6 så vet du hur lång och fin nerförsbacken är på den norra sidan med den vidunderliga utsikten. Den där utsikten brydde vi oss inte om, 1977 tror jag det var. Motorvägen var nybyggd men ännu inte öppnad och den där långa långa backen med nylagd asfalt gick så klart inte att motstå för mig och mina polare med våra skateboards. Vi använde min bil, min första och med nytagna körkort turades vi om att köra bilen upp och ner medan de andra åkte på bräderna nerför. Jag minns att skateboard var väldigt nytt då i Sverige och vi hade väl åkt ett eller ett par år innan. Bilarna som körde på den gamla E6 intill stannade och tittade på oss. Those were the days...

 Nu satt jag däremot och beundrade utsikten och käkade korv med bröd.

 Mitt panoramafönster i husvagnen gör sig rättvisa här tycker jag.

Solnedgång med röd himmel och ett slingrande band från bilarnas strålkastare längs vägen.

Dagen efter körde jag vidare upp till Ullared och spenderade några timmar där. Jag stannar till i Ullared då och då med några års mellanrum men handlar oftast inte så mycket. den här gånhen blev det bara lite strumpor och underkläder, en fleezetröja och ett gäng nya kaffemuggar.

Den här uppställningsplatsen för husbilar OCH husvagnar fanns inte sist jag var här. Den svalde 70 (tror jag) ekipage och en plats fanns för mig. Campingplatsen i Ullared har jag inte bott på men däremot ställplatsen som ligger ett par km bort. Där är det fördel husvagn framför husbil. Där hakar man bara av husvagnen och kör bilen bort till butikerna. Husbilar får vackert vänta på ledig plats på parkeringen ovan.

Sen körde jag vidare till Halmstad där jag ställde mig längs Nissans norra sida lite nordöst om centrum.

Här fanns mycket gott om plats och det stod ett par husbilar där redan när jag kom. Den här platsen kan vara bra att känna till för er som kuskar runt med husbilar och husvagnar. Norra infarten till Halmstad från E6. Sväng vänster före bron över Nissan och fortsätt längs med Nissan ett par hundra meter.

Nästa dag rullade jag vidare till andra änden av stan till min bror med fru. Frun skulle ut med sina väninnor så jag och lillebror lagade till en lasagne och hade en trevlig kväll på deras underbara altan.

Bil och husvagn rullade jag in nedanför trädgården.

Apropå det där med spel. Det kan ju som för mig vara på en väldigt lugn nivå utan något risktagande och får man som på den här spelsiten en välkomsbonus så sjunker risktagandet ytterligare. Jag spelar som sagt väldigt sällan men det är kul ibland och får man några kronor över så passar sådana här små utflykter bra att lägga slantarna på.


1 kommentar:

  1. ha ha jag minns också äventyret på åsen med den nya oöppnade motorvägen , det va spännande o kul .

    Syrran

    SvaraRadera

Real Time Web Analytics