Om en vecka flyttar jag in i husvagnen på heltid med nytt mobilt bredband, ny router och nytt modem.

Ja, nu är det bara en vecka kvar till jag flyttar in i husvagnen på heltid. Därför har jag nördat ner mig i gyttret av mobila bredbandsabonnemang och likaså i routrar och modem.
När det gäller mobila bredband är tele2 absolut billigast. Jag har under flera månader mätt min trafik hemma och vet att jag ligger i snitt på ca 40 gb per månad. Hos tele 2 har jag därför valt 50gb för 249 kr. Jag har mitt mobilabonnemang hos Vimla, läs mitt inlägg om det, och där har jag fortfarande de 20 gb fria jag fick när jag anslöt mig så de kan jag också använda om jag vill.
Jag valde att inte köpa modem och router hos Tele 2 utan istället valde jag följande:

Router, Dovado Tiny AC som är en fantastisk liten apparat. Den har först och främst anslutning för wifi. Det betyder att om jag har tillgång till wifi på en campingplats eller annan plats så ansluter jag routern dit och sen delar jag ut eget wifi till mina apparater. På en del platser, campingar och hotell kan man bara koppla upp en apparat till deras wifi men med hjälp av den här routern tar jag alltså emot wifit till routern och delar sen ut i eget wifi till alla mina apparater. Kanonbra. Routern har också uttag till extern antenn vilket är kanon. Den har också en LAN-port så jag kan ansluta en skrivare eller annat med kabel. Modem ansluter man till routern via usb.
När det gäller modem finns inte så mycket att välja då jag vill ha ett med möjlighet att ansluta extern antenn. Det jag valde är ett ZTE MF831 som är ett 4g-modem med just uttag för extern antenn. Antenner till router och modem har jag ännu inte skaffat då jag kommer att hålla till i stan mest. Får se till sommaren om jag ger mig ut i skogarna och kanske behöver det. Det blir främst när jag köper husbilen så småningom som jag kommer installera antenn på riktigt.

Där jag bor nu har jag dålig 4g-täckning men 3g fungerar utmärkt. Jag mäter hastigheten till mellan 20 och 30 mb ner och ca 3 upp. Det varierar lite vid olika tider på dygnet men jag tycker det går snabbt och stabilt.

1 kommentar:

  1. Oj vad spännande! Vi har mobilt bredband i vår husbåt också, men det tar alltid slut efter en vecka (40 gig - jag vet inte vad vi gör!!!). Resten av månaden använder vi mobiltelefonerna som modem, de räcker längre av någon anledning...

    SvaraRadera

Comments

Related Posts with Thumbnails

Om en vecka flyttar jag in i husvagnen på heltid med nytt mobilt bredband, ny router och nytt modem.

Ja, nu är det bara en vecka kvar till jag flyttar in i husvagnen på heltid. Därför har jag nördat ner mig i gyttret av mobila bredbandsabonnemang och likaså i routrar och modem.
När det gäller mobila bredband är tele2 absolut billigast. Jag har under flera månader mätt min trafik hemma och vet att jag ligger i snitt på ca 40 gb per månad. Hos tele 2 har jag därför valt 50gb för 249 kr. Jag har mitt mobilabonnemang hos Vimla, läs mitt inlägg om det, och där har jag fortfarande de 20 gb fria jag fick när jag anslöt mig så de kan jag också använda om jag vill.
Jag valde att inte köpa modem och router hos Tele 2 utan istället valde jag följande:

Router, Dovado Tiny AC som är en fantastisk liten apparat. Den har först och främst anslutning för wifi. Det betyder att om jag har tillgång till wifi på en campingplats eller annan plats så ansluter jag routern dit och sen delar jag ut eget wifi till mina apparater. På en del platser, campingar och hotell kan man bara koppla upp en apparat till deras wifi men med hjälp av den här routern tar jag alltså emot wifit till routern och delar sen ut i eget wifi till alla mina apparater. Kanonbra. Routern har också uttag till extern antenn vilket är kanon. Den har också en LAN-port så jag kan ansluta en skrivare eller annat med kabel. Modem ansluter man till routern via usb.
När det gäller modem finns inte så mycket att välja då jag vill ha ett med möjlighet att ansluta extern antenn. Det jag valde är ett ZTE MF831 som är ett 4g-modem med just uttag för extern antenn. Antenner till router och modem har jag ännu inte skaffat då jag kommer att hålla till i stan mest. Får se till sommaren om jag ger mig ut i skogarna och kanske behöver det. Det blir främst när jag köper husbilen så småningom som jag kommer installera antenn på riktigt.

Där jag bor nu har jag dålig 4g-täckning men 3g fungerar utmärkt. Jag mäter hastigheten till mellan 20 och 30 mb ner och ca 3 upp. Det varierar lite vid olika tider på dygnet men jag tycker det går snabbt och stabilt.

1 kommentar:

  1. Oj vad spännande! Vi har mobilt bredband i vår husbåt också, men det tar alltid slut efter en vecka (40 gig - jag vet inte vad vi gör!!!). Resten av månaden använder vi mobiltelefonerna som modem, de räcker längre av någon anledning...

    SvaraRadera

Real Time Web Analytics