Nu lever jag på hjul med ny dämpning.Det har varit en hektisk vecka med flytt, bilbesiktning och nya dämpare, men nu är det klart. Det jag har velat i 30 år är nu nästan i hamn. Idag vred jag om nyckeln i låset för sista gången till mitt lilla
hus. Nu städas det och på fredag slutförs affären med nyckelöverlämning och betalning. De allra flesta ägodelar har jag gett bort. Till en början med lite ångest men det gick lättare efter hand. Alla mina 12-1300 böcker var lite bökigt ska jag erkänna och jag sparade först en del men mot slutet gav jag bort dem med. Alla möbler, husgeråd, tekniska prylar är väck och huset är nu helt tomt och jag känner mig fri som fågeln. Jag är fullt medveten om att alla inte förstår vad jag håller på med och självklart är detta inte något för alla men jag mår väldigt bra. Lite har jag såklart sparat ändå. Det är förtält och de prylarna till husvagnen jag inte använder. Några ryggsäckar, sovsäckar, tält och liknande sparar jag också. Golfklubbor, en del verktyg hör också till sparade saker som nu får bo i mammas och en kompis förråd. Det som ligger kvar i bilen är det sista som ska sorteras och det som inte slängs kommer jag att förvara i bil eller husvagn. Jag plockade ut lite kläder som jag tog med till husvagnen men det allra mesta gav jag bort till Hemlösas Hus. Känns bra att de kommer att användas och inte bara hänga i mina garderober.


Jag var också mitt i allt och besiktigade bilen förra veckan och till min glädje gick den igenom utan anmärkning. Besiktningskillen var väldigt trevlig och jag undrade lite om dämpningen bak då jag drar husvagn. Han blev eld ock lågor när jag berättade om mina planer och han har själv funderat på liknande förändringar av livet. Hur som helst så kollade han dämparna och sa att eftersom jag drar husvagn borde jag byta till något kraftigare då de jag har närmade sig slutet och var lite väl mjuka.


Jag googlade runt på nätet en dag tillsammans med en bilkunnig vän och hittade billigare och bättre dämpare och “vad det nu var” på webshopen Mister-Auto som kompisen rekommenderade och jag gärna gör reklm för. Himla smidigt att bara behöva ange bilnummret och sen få listor med alla delar som passar just min bilmodell. Jag kan ju absolut inget mer om bilar än att jag har en svart Saab men jag tror inte den uppgiften räckt :-). Jag passade också på att köpa lite glödlampor och annat som kompisen föreslog är bra att ha liggande i bilen nu när jag är mobil. De beställda grejerna kom igår och till helgen ska kompisen hissa upp bilen i sin hemmaverkstad och byta delarna åt mig. Tur man har bra webshoppar och bra kompisar.

Så det är alltså här jag ska bo nu i minst ett halvår eller längre. Inte just på den här platsen men i husvagnen. Ni som följt mig tidigare vet att den inte är stor men det räcker för mig och är himla mysigt. Just där jag står nu finns jag bara till på måndag då jag flyttar till en annan plats i närheten. Jag har tur som kan hålla till på jobbet där jag också kan ansluta ström nu när det fortfarande är lite kyligt.  Jag mixar gasolpannan med en liten kupévärmare så jag behöver inte mycket ström. När det sen blir varmare kommer jag inte behöva el alls utan klarar då mitt lilla behov med min solpanel och batteri.


Vad som kommer att bli spännande nästa vecka är när jag kör iväg med bil och husvagn till en våg och kollar vad härligheten nu väger. Jag är rätt säker på att jag får fortsätta att sortera ut och slänga och ge bort lite mer.


Vad som gäller nu är att fortsätta leva billigt och spara pengar för att till hösten uppgradera boendet till husbil.

Moppen? Just det. Den står för tillfället hos en granne men planen är absolut att den ska fortsätta vara en del av mitt liv.

5 kommentarer:

 1. Wow, vad kul! Lycka till! Husbil är kul så håller tummarna att du kan köpa dig en till hösten. Hamnade här då jag letade vandringsstigar runt Hallandsås :-) Tittar självklart in igen för att se hur du har det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Imelda, alltid kul med nya följare.

   Radera
 2. Oj, vad både spännande och lite djärvt, tycker jag!
  Jag vet ju hur det är att campa i liten husvagn och har väl som längst varit ute på en drygt 3 veckor lång tur, med varierande väder. Använde då också toarummet som torkrum för regnblöta kläder vissa dagar.
  Min husvagn är ytterligare lite mindre och jag blir ibland trött på att jag ständigt stöter i saker när jag rör mig i den, men samtidigt alltid så fascinerad över hur bra det ändå går att campingbo i den då och då året runt!
  Jag har en liten kombinerad TV o DVD-spelare som bara drar 9W vid TV-tittande, så är utmärkt ihop med solcellsel! Har ju klarat mig på enbart solcellsel sedan 2007 nu, men bara fritidscampat då.
  Tråkigt med katterna, men fin lösning det blev ändå för dem.
  Lycka till med fortsättningen!
  Får titta in här ibland och följa hur det utvecklar sig för dig.
  Hälsar / Bosse
  Jag är imponerad över hur du kunnat göra av med nästan alla dina saker!
  Har själv flyttat till en lite lägenhet på 1RoK, för billigare enklare liv, men återstår att banta bort mer av bohaget...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Bosse,
   Jo jag följer dig också med alla dina äventyr. Men inte minst lär jag av dig alla tekniska detaljer som jag själv är dålig på. Tv har jag en som liknar din på 7 tum. Räcker utmärkt.
   Visst är det så att man klarar sig med väldigt få prylar. Nagelsax är hittils det enda jag kompletterat med, den gamla gav jag väl bort till någon :-)

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Comments

Related Posts with Thumbnails

Nu lever jag på hjul med ny dämpning.Det har varit en hektisk vecka med flytt, bilbesiktning och nya dämpare, men nu är det klart. Det jag har velat i 30 år är nu nästan i hamn. Idag vred jag om nyckeln i låset för sista gången till mitt lilla
hus. Nu städas det och på fredag slutförs affären med nyckelöverlämning och betalning. De allra flesta ägodelar har jag gett bort. Till en början med lite ångest men det gick lättare efter hand. Alla mina 12-1300 böcker var lite bökigt ska jag erkänna och jag sparade först en del men mot slutet gav jag bort dem med. Alla möbler, husgeråd, tekniska prylar är väck och huset är nu helt tomt och jag känner mig fri som fågeln. Jag är fullt medveten om att alla inte förstår vad jag håller på med och självklart är detta inte något för alla men jag mår väldigt bra. Lite har jag såklart sparat ändå. Det är förtält och de prylarna till husvagnen jag inte använder. Några ryggsäckar, sovsäckar, tält och liknande sparar jag också. Golfklubbor, en del verktyg hör också till sparade saker som nu får bo i mammas och en kompis förråd. Det som ligger kvar i bilen är det sista som ska sorteras och det som inte slängs kommer jag att förvara i bil eller husvagn. Jag plockade ut lite kläder som jag tog med till husvagnen men det allra mesta gav jag bort till Hemlösas Hus. Känns bra att de kommer att användas och inte bara hänga i mina garderober.


Jag var också mitt i allt och besiktigade bilen förra veckan och till min glädje gick den igenom utan anmärkning. Besiktningskillen var väldigt trevlig och jag undrade lite om dämpningen bak då jag drar husvagn. Han blev eld ock lågor när jag berättade om mina planer och han har själv funderat på liknande förändringar av livet. Hur som helst så kollade han dämparna och sa att eftersom jag drar husvagn borde jag byta till något kraftigare då de jag har närmade sig slutet och var lite väl mjuka.


Jag googlade runt på nätet en dag tillsammans med en bilkunnig vän och hittade billigare och bättre dämpare och “vad det nu var” på webshopen Mister-Auto som kompisen rekommenderade och jag gärna gör reklm för. Himla smidigt att bara behöva ange bilnummret och sen få listor med alla delar som passar just min bilmodell. Jag kan ju absolut inget mer om bilar än att jag har en svart Saab men jag tror inte den uppgiften räckt :-). Jag passade också på att köpa lite glödlampor och annat som kompisen föreslog är bra att ha liggande i bilen nu när jag är mobil. De beställda grejerna kom igår och till helgen ska kompisen hissa upp bilen i sin hemmaverkstad och byta delarna åt mig. Tur man har bra webshoppar och bra kompisar.

Så det är alltså här jag ska bo nu i minst ett halvår eller längre. Inte just på den här platsen men i husvagnen. Ni som följt mig tidigare vet att den inte är stor men det räcker för mig och är himla mysigt. Just där jag står nu finns jag bara till på måndag då jag flyttar till en annan plats i närheten. Jag har tur som kan hålla till på jobbet där jag också kan ansluta ström nu när det fortfarande är lite kyligt.  Jag mixar gasolpannan med en liten kupévärmare så jag behöver inte mycket ström. När det sen blir varmare kommer jag inte behöva el alls utan klarar då mitt lilla behov med min solpanel och batteri.


Vad som kommer att bli spännande nästa vecka är när jag kör iväg med bil och husvagn till en våg och kollar vad härligheten nu väger. Jag är rätt säker på att jag får fortsätta att sortera ut och slänga och ge bort lite mer.


Vad som gäller nu är att fortsätta leva billigt och spara pengar för att till hösten uppgradera boendet till husbil.

Moppen? Just det. Den står för tillfället hos en granne men planen är absolut att den ska fortsätta vara en del av mitt liv.

5 kommentarer:

 1. Wow, vad kul! Lycka till! Husbil är kul så håller tummarna att du kan köpa dig en till hösten. Hamnade här då jag letade vandringsstigar runt Hallandsås :-) Tittar självklart in igen för att se hur du har det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Imelda, alltid kul med nya följare.

   Radera
 2. Oj, vad både spännande och lite djärvt, tycker jag!
  Jag vet ju hur det är att campa i liten husvagn och har väl som längst varit ute på en drygt 3 veckor lång tur, med varierande väder. Använde då också toarummet som torkrum för regnblöta kläder vissa dagar.
  Min husvagn är ytterligare lite mindre och jag blir ibland trött på att jag ständigt stöter i saker när jag rör mig i den, men samtidigt alltid så fascinerad över hur bra det ändå går att campingbo i den då och då året runt!
  Jag har en liten kombinerad TV o DVD-spelare som bara drar 9W vid TV-tittande, så är utmärkt ihop med solcellsel! Har ju klarat mig på enbart solcellsel sedan 2007 nu, men bara fritidscampat då.
  Tråkigt med katterna, men fin lösning det blev ändå för dem.
  Lycka till med fortsättningen!
  Får titta in här ibland och följa hur det utvecklar sig för dig.
  Hälsar / Bosse
  Jag är imponerad över hur du kunnat göra av med nästan alla dina saker!
  Har själv flyttat till en lite lägenhet på 1RoK, för billigare enklare liv, men återstår att banta bort mer av bohaget...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Bosse,
   Jo jag följer dig också med alla dina äventyr. Men inte minst lär jag av dig alla tekniska detaljer som jag själv är dålig på. Tv har jag en som liknar din på 7 tum. Räcker utmärkt.
   Visst är det så att man klarar sig med väldigt få prylar. Nagelsax är hittils det enda jag kompletterat med, den gamla gav jag väl bort till någon :-)

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Real Time Web Analytics