Från känslan av att vara bunden till känslan av frihet.

Många gånger har jag suttit sena sommarkvällar i husvagnen och tänkt att här har jag allt jag behöver. Två soffsängar, toalett, värme, kylskåp och gott om förvaring till de kläder och saker jag använder. Solpanel har jag och är därför självförsörjande på el. Varför har jag då allt det där hemma i radhuset också? 
Varför har jag de där 14 sittplatserna inne och de 13 sittplatserna ute. Vad har jag egentligen i mina skåp, lådor och garderober? 
Jag visste knappt för det var så sällan jag öppnade dem.
Vad har jag i det där överfulla förrådet med lådor och kartonger inte ens öppnade de senaste flyttarna? Varför har jag servicer och köksredskap för att duka upp åt 24 personer, jag som som mest har två - tre gäster samtidigt. Varför har jag tv-abonnemang med 100 kanaler, jag som bara tittar på 3-4 stycken. De överfulla garderoberna? De kläder jag använder gick oftast vägen mellan tvättkorg - tvättmaskin - torklina. De var aldrig ens inne i garderober och skåp. Allt som fanns där var sådant jag slutat använda eller glömt att jag hade.
När jag fattat beslutet och börjat röja hittade jag mängder av saker jag inte kom ihåg att jag ägde ens. En del ouppackade impulsköp som jag även hittade i dubletter. Med allt utrymme kunde jag lätt få in fler onödiga prylar och jag hade säkert fortsatt att köpa onödiga saker om jag stannat kvar. Alla trädgårdsmöbler, verktyg, prylar och redskap som nästan aldrig användes men som ändå skulle skötas. Ibland när jag låg efter i skötsel och städning både inne och ute och inte orkade ta tag i det fastnade jag istället i soffan framför teven till ingen, vare sig glädje eller nytta. Även om jag tyckte väldigt mycket om mitt lilla radhus och den härliga trädgården var jag klar med det. Allt som återstod efter mina projekt var att ta hand om och underhålla allt och jag kände mig bara bunden.

Nu när jag tagit steget lär det dyka upp nya problem som jag inte förutsett såklart. Kanske, men inte säkert, kommer jag att sakna någon skjorta eller verktyg. Kanske kommer jag vid något tillfälle önska att jag kunde härbärga fler än en gäst i taget men den dagen den sorgen. De saker jag sparat är sådant som jag använder och får plats i husvagnen, inte mer. Jo, en del verktyg, viktiga papper, reservhjul till mina fordon och liknande får bo i mammas och en kompis förråd tills vidare.


Huvudsaken är att jag känner mig fri.... Less is more, minimalism here I come.

6 kommentarer:

 1. Ha det gott Uffe. Du kommer att klara det här med glans och när du kommer till insikt om det, är det en härlig känsla. Jag hade det så, även om jag var låst pga jobb på aktuella orten. Frihetskänslan hade jag iom jag inte var låst i det materiella. Nu hade jag inte planerat för ett långvarigt husvagnsboende men var beredd för ett antal år i ett. Mitt mål var en liten gård i småland och nu har jag det tack vare Veronica. Har du vägen förbi, är du mer än välkommen?
  Mvh Juha

  Aka Västgötefinne

  SvaraRadera
 2. Jo jag vet att du bodde i husvagn tidigare. Min plan är ju att köpa husbil så småningom men jag är också fast i jobbet men ser det ändå som ett spännande sätt att leva. Fast jag kommer ju inte att jobba för alltid :-) Zoomern behåller jag och meningen är att den ska åka med om jag får det att fungera. Får se i sommar om vägarna tar mig till dina trakter i Småland.

  SvaraRadera
 3. Jättekul Uffe. Jag tänkte på dig häromdagen; hur har det gått med planerna...Jag förstår att du tagit ett delbeslut på vägen. Det behöver absolut inte vara fel. Du besitter ett visst mod och du tycker det är kul att göra nya erfarenheter. Jättebra! Du har en massa saker inom dig som inte syns omedelbart när man ser dig. Hoppas du själv uppskattar de egenskaperna. Som jag förstår det har du både nytta och glädje av dem.
  Du är orsak till att jag startade Fotosofen. Om du inte hade satt mig på spåret hade Fotosofen nog aldrig kommit att födas. Det är fotografering som jag mest sysslar med. I dag har jag varit ute och testat olika variationer för att fota med blixt. Jag skall snart kolla i datorn hur det blev.

  Hoppas det blir bra med din nya inriktning av ditt liv! Jag hoppas också att jag kan nå dig via din tidigare e-postadress även i fortsättningen. Visserligen har jag inte behövt anlita dina datakunskaper på ett tag, men rätt som det är snavar jag på något bekymmer.
  Hej så länge och ha det gott!
  Gillis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, jag finns på samma, om än inte adress så, e-postadress.

   Radera
 4. Härligt att du tog steget! Bor du på en speciell plats med husvagnen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu så länge det är vinter står jag på jobbet vid en elstolpe. Sen när det blir mildare får jag se. Kanske hakar jag husvagnen på bilen och låtsar att det är en husbil och "drar" runt :-)

   Radera

Comments

Related Posts with Thumbnails

Från känslan av att vara bunden till känslan av frihet.

Många gånger har jag suttit sena sommarkvällar i husvagnen och tänkt att här har jag allt jag behöver. Två soffsängar, toalett, värme, kylskåp och gott om förvaring till de kläder och saker jag använder. Solpanel har jag och är därför självförsörjande på el. Varför har jag då allt det där hemma i radhuset också? 
Varför har jag de där 14 sittplatserna inne och de 13 sittplatserna ute. Vad har jag egentligen i mina skåp, lådor och garderober? 
Jag visste knappt för det var så sällan jag öppnade dem.
Vad har jag i det där överfulla förrådet med lådor och kartonger inte ens öppnade de senaste flyttarna? Varför har jag servicer och köksredskap för att duka upp åt 24 personer, jag som som mest har två - tre gäster samtidigt. Varför har jag tv-abonnemang med 100 kanaler, jag som bara tittar på 3-4 stycken. De överfulla garderoberna? De kläder jag använder gick oftast vägen mellan tvättkorg - tvättmaskin - torklina. De var aldrig ens inne i garderober och skåp. Allt som fanns där var sådant jag slutat använda eller glömt att jag hade.
När jag fattat beslutet och börjat röja hittade jag mängder av saker jag inte kom ihåg att jag ägde ens. En del ouppackade impulsköp som jag även hittade i dubletter. Med allt utrymme kunde jag lätt få in fler onödiga prylar och jag hade säkert fortsatt att köpa onödiga saker om jag stannat kvar. Alla trädgårdsmöbler, verktyg, prylar och redskap som nästan aldrig användes men som ändå skulle skötas. Ibland när jag låg efter i skötsel och städning både inne och ute och inte orkade ta tag i det fastnade jag istället i soffan framför teven till ingen, vare sig glädje eller nytta. Även om jag tyckte väldigt mycket om mitt lilla radhus och den härliga trädgården var jag klar med det. Allt som återstod efter mina projekt var att ta hand om och underhålla allt och jag kände mig bara bunden.

Nu när jag tagit steget lär det dyka upp nya problem som jag inte förutsett såklart. Kanske, men inte säkert, kommer jag att sakna någon skjorta eller verktyg. Kanske kommer jag vid något tillfälle önska att jag kunde härbärga fler än en gäst i taget men den dagen den sorgen. De saker jag sparat är sådant som jag använder och får plats i husvagnen, inte mer. Jo, en del verktyg, viktiga papper, reservhjul till mina fordon och liknande får bo i mammas och en kompis förråd tills vidare.


Huvudsaken är att jag känner mig fri.... Less is more, minimalism here I come.

6 kommentarer:

 1. Ha det gott Uffe. Du kommer att klara det här med glans och när du kommer till insikt om det, är det en härlig känsla. Jag hade det så, även om jag var låst pga jobb på aktuella orten. Frihetskänslan hade jag iom jag inte var låst i det materiella. Nu hade jag inte planerat för ett långvarigt husvagnsboende men var beredd för ett antal år i ett. Mitt mål var en liten gård i småland och nu har jag det tack vare Veronica. Har du vägen förbi, är du mer än välkommen?
  Mvh Juha

  Aka Västgötefinne

  SvaraRadera
 2. Jo jag vet att du bodde i husvagn tidigare. Min plan är ju att köpa husbil så småningom men jag är också fast i jobbet men ser det ändå som ett spännande sätt att leva. Fast jag kommer ju inte att jobba för alltid :-) Zoomern behåller jag och meningen är att den ska åka med om jag får det att fungera. Får se i sommar om vägarna tar mig till dina trakter i Småland.

  SvaraRadera
 3. Jättekul Uffe. Jag tänkte på dig häromdagen; hur har det gått med planerna...Jag förstår att du tagit ett delbeslut på vägen. Det behöver absolut inte vara fel. Du besitter ett visst mod och du tycker det är kul att göra nya erfarenheter. Jättebra! Du har en massa saker inom dig som inte syns omedelbart när man ser dig. Hoppas du själv uppskattar de egenskaperna. Som jag förstår det har du både nytta och glädje av dem.
  Du är orsak till att jag startade Fotosofen. Om du inte hade satt mig på spåret hade Fotosofen nog aldrig kommit att födas. Det är fotografering som jag mest sysslar med. I dag har jag varit ute och testat olika variationer för att fota med blixt. Jag skall snart kolla i datorn hur det blev.

  Hoppas det blir bra med din nya inriktning av ditt liv! Jag hoppas också att jag kan nå dig via din tidigare e-postadress även i fortsättningen. Visserligen har jag inte behövt anlita dina datakunskaper på ett tag, men rätt som det är snavar jag på något bekymmer.
  Hej så länge och ha det gott!
  Gillis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, jag finns på samma, om än inte adress så, e-postadress.

   Radera
 4. Härligt att du tog steget! Bor du på en speciell plats med husvagnen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu så länge det är vinter står jag på jobbet vid en elstolpe. Sen när det blir mildare får jag se. Kanske hakar jag husvagnen på bilen och låtsar att det är en husbil och "drar" runt :-)

   Radera

Real Time Web Analytics