Två månader i husbilen på heltid

Idag är det två månader sedan jag körde ner till Tyskland och hämtade husbilen. Jag flyttade in direkt och husvagnen står nu parkerad i en lada. Bilen har en kompis lånat och moppen använder jag fortfarande. Jag impulsköpte en cykel på Ikea igår så nu äger jag fem fordon vilket är alldeles för många om man som jag numera påstår att jag vill leva minimalistiskt. Så jag har bestämt att dra ner på fordon och bara behålla husbil och cykel. Till våren kommer en Saab 9-5, en känd liten husvagn och en Honda Zoomer att få nya ägare.

Jag hade ju en idé om att låta moppen följa med i husbilen men jag känner att det blir för bökigt och var sak har sin tid så den får gå och ersättas med elcykel.

Livet i husbilen går än så länge kanonbra och jag trivs hur bra som helst. Under vardagarna står jag vid elstolpe utanför jobbet och på helgerna kör jag runt och står lite överallt. Husbilen har ingen elpatron så jag har bara samma lilla värmefläkt som jag använde i husvagnen. Säkringen i elstolpen tillåter dock bara att jag kör på 1 kW så blir det kallare än ca minus 4 får jag komplettera med gasol. På helgerna använder jag bara gasol och hittills kostar det mig ca 200 kr per vecka. Mina två bodelsbatterier på sammanlagt 184 ah gör att jag klarar min elförbrukning över helgerna utan problem. Till våren kommer jag att sätta på solpaneler så jag blir självförsörjande ca halva året eller mer.

Under helgen som gått har jag umgåtts med en kompis som även han bor i husbil. Vi körde båda två mot varann och möttes i Älmhult. Husbil är helt perfekt. I Älmhult finns ju Ikea och där impulsköpte jag cykeln som jag nu packat upp och hängt på husbilen bakdörr. Man behöver inte oroa sig för att man inte har verktyg att montera cykeln med om man köpt den på Ikea.

1 kommentar:

  1. Härligt att höra att det går bra! Går det bra nu i kylan så kommer det ju gå bra resten av året :) God Jul och Gott Nytt år!

    SvaraRadera

Comments

Related Posts with Thumbnails

Två månader i husbilen på heltid

Idag är det två månader sedan jag körde ner till Tyskland och hämtade husbilen. Jag flyttade in direkt och husvagnen står nu parkerad i en lada. Bilen har en kompis lånat och moppen använder jag fortfarande. Jag impulsköpte en cykel på Ikea igår så nu äger jag fem fordon vilket är alldeles för många om man som jag numera påstår att jag vill leva minimalistiskt. Så jag har bestämt att dra ner på fordon och bara behålla husbil och cykel. Till våren kommer en Saab 9-5, en känd liten husvagn och en Honda Zoomer att få nya ägare.

Jag hade ju en idé om att låta moppen följa med i husbilen men jag känner att det blir för bökigt och var sak har sin tid så den får gå och ersättas med elcykel.

Livet i husbilen går än så länge kanonbra och jag trivs hur bra som helst. Under vardagarna står jag vid elstolpe utanför jobbet och på helgerna kör jag runt och står lite överallt. Husbilen har ingen elpatron så jag har bara samma lilla värmefläkt som jag använde i husvagnen. Säkringen i elstolpen tillåter dock bara att jag kör på 1 kW så blir det kallare än ca minus 4 får jag komplettera med gasol. På helgerna använder jag bara gasol och hittills kostar det mig ca 200 kr per vecka. Mina två bodelsbatterier på sammanlagt 184 ah gör att jag klarar min elförbrukning över helgerna utan problem. Till våren kommer jag att sätta på solpaneler så jag blir självförsörjande ca halva året eller mer.

Under helgen som gått har jag umgåtts med en kompis som även han bor i husbil. Vi körde båda två mot varann och möttes i Älmhult. Husbil är helt perfekt. I Älmhult finns ju Ikea och där impulsköpte jag cykeln som jag nu packat upp och hängt på husbilen bakdörr. Man behöver inte oroa sig för att man inte har verktyg att montera cykeln med om man köpt den på Ikea.

1 kommentar:

  1. Härligt att höra att det går bra! Går det bra nu i kylan så kommer det ju gå bra resten av året :) God Jul och Gott Nytt år!

    SvaraRadera

Real Time Web Analytics