Vemmentorpasjön

Om sportfiske tycker jag inte. Jag kan inte tänka mig något dummare än att fånga en fisk med krok för att sedan slänga i den skadade fisken i vattnet igen. Djurplågeri av rang anser jag. Sportfiskare brukar hävda att fiskar saknar känsel i munnen då den mest består av brosk. Jag tror inte en sekund på att fiskar skulle sakna känsel i munnen. Det där
snacket är nog bara något de hoppas på för att kunna fortsätta fiska med rent samvete. Såg något på tv om hur stolta sportfiskare skröt om hur många hundra fiskar de krokat på en dag och slängt i alla igen. Fiska upp ett par för att äta känns sorgligt men mer legitimt tycker jag. Jag har köpt ett metspö för att försöka fånga något och ge till katterna när jag har dem med och när jag lämnat parkeringsplatsen vid Lagan hade jag i siktet att hitta en fiskesjö någonstans.

När jag kom ut på vägen igen kände jag direkt att något var fel med bilen. Det kändes och lät ungefär som om jag hade punktering. Jag stannade men alla däck var hela och jag såg inget som såg fel ut. In i bilen igen men det konstiga ljudet fanns kvar. Nu undersökte jag däcken ordentligt och på vänster bak hade det fastnat något kletigt, som tjära, och i det kletiga hade det fastnat massa småsten från grusvägen. Efter att ha fått bort det där fungerade allt som det skulle igen. Skönt att det inte var punktering.

Nu skulle jag ju hitta en sjö och jag kollade på kartan och drog iväg igen. Jag körde och körde, ut på små skogsvägar och runt små sjöar men jag hittade inget bra ställe att stå på. Efter ett par tre timmar hade jag nästan gett upp men när jag nådde Vemmentorpasjön såg jag en skylt med badplats och där körde jag ner och hittade en jättefin plats att stå på.I stekpannan hamnade resterna från grillen igår och tillsammans med några ägg blev det en utmärkt brunch i solen.

En liten promenad i omgivningarna. Visst står husvagnen lite på första parkett där borta?


Nu var det dags för kattmatsjakten. På en skylt stod det vem som sålde fiskekort i trakten och med hjälp av Eniro fick jag tag på en av dem. När jag sa att jag köpt metspö replikerade han med att jag var väl ingen storfiskare direkt vilket jag höll med om. Meta du på bara sa han, frågar någon om fiskekort så hälsa från mig bara sa han. Ok, tack för det sa jag.... Mask hade jag inte men jag minns ifrån när jag var liten och pappa och jag metade med deg, vi var de enda som fick napp i älven som rinner igenom Lidköping, är det Lidan? Så jag rörde ihop lite mjöl och vatten och krokade på. Därefter med korta avbrott för att sätta på nytt bete satt jag pall i solstolen och vaktade flötet hela eftermiddagen. Jag hann läsa ut en bok och komma halvvägs igenom en annan. Jag brände mig i solen och drack nog två liter vatten innan jag tröttnade. det är kul att meta, bara man har bra med böcker med sig och solen skiner. Napp? Nix... Det var väl det han visste den där fiskekortsäljaren....Ser du de två där borta som går på vattnet. Nej, ingen religiös upplevelse utan en väldigt låg brygga och två badande på andra sidan viken.  Jag var väldigt varm av fiskandet och beslöt att ta ett dopp jag med.


Här är badplatsen en bit bort från mig. Här var en hel del folk som kom och gick under dagen men nu när det blivit kväll var jag ensam här och passade på att ta ett dopp från bryggan.

När jag kom tillbaks så hade katterna börjat röra på sig inne i husvagnen. Dörren står öppen och de har selarna på sig men de ligger och sover hela dagen bara. Love brukar ligga högst upp på en hylla under taket och Lovis i en av transportväskorna. Nu tog jag ut väskorna och vips så kom de ut och började utforska.


Love har aldrig sett en så stor vattenskål innan sa han men han var inte törstig alls den fegisen....

Sen gick vi in i vagnen igen. Jag har inge bra tv-antenn så jag fick inte in någon kanal alls utan det blev radions P1 istället. Katterna fick torrfoder tyvärr och husse slocknade som en stock efter två glas vin lyssnande till radion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Comments

Related Posts with Thumbnails

Vemmentorpasjön

Om sportfiske tycker jag inte. Jag kan inte tänka mig något dummare än att fånga en fisk med krok för att sedan slänga i den skadade fisken i vattnet igen. Djurplågeri av rang anser jag. Sportfiskare brukar hävda att fiskar saknar känsel i munnen då den mest består av brosk. Jag tror inte en sekund på att fiskar skulle sakna känsel i munnen. Det där
snacket är nog bara något de hoppas på för att kunna fortsätta fiska med rent samvete. Såg något på tv om hur stolta sportfiskare skröt om hur många hundra fiskar de krokat på en dag och slängt i alla igen. Fiska upp ett par för att äta känns sorgligt men mer legitimt tycker jag. Jag har köpt ett metspö för att försöka fånga något och ge till katterna när jag har dem med och när jag lämnat parkeringsplatsen vid Lagan hade jag i siktet att hitta en fiskesjö någonstans.

När jag kom ut på vägen igen kände jag direkt att något var fel med bilen. Det kändes och lät ungefär som om jag hade punktering. Jag stannade men alla däck var hela och jag såg inget som såg fel ut. In i bilen igen men det konstiga ljudet fanns kvar. Nu undersökte jag däcken ordentligt och på vänster bak hade det fastnat något kletigt, som tjära, och i det kletiga hade det fastnat massa småsten från grusvägen. Efter att ha fått bort det där fungerade allt som det skulle igen. Skönt att det inte var punktering.

Nu skulle jag ju hitta en sjö och jag kollade på kartan och drog iväg igen. Jag körde och körde, ut på små skogsvägar och runt små sjöar men jag hittade inget bra ställe att stå på. Efter ett par tre timmar hade jag nästan gett upp men när jag nådde Vemmentorpasjön såg jag en skylt med badplats och där körde jag ner och hittade en jättefin plats att stå på.I stekpannan hamnade resterna från grillen igår och tillsammans med några ägg blev det en utmärkt brunch i solen.

En liten promenad i omgivningarna. Visst står husvagnen lite på första parkett där borta?


Nu var det dags för kattmatsjakten. På en skylt stod det vem som sålde fiskekort i trakten och med hjälp av Eniro fick jag tag på en av dem. När jag sa att jag köpt metspö replikerade han med att jag var väl ingen storfiskare direkt vilket jag höll med om. Meta du på bara sa han, frågar någon om fiskekort så hälsa från mig bara sa han. Ok, tack för det sa jag.... Mask hade jag inte men jag minns ifrån när jag var liten och pappa och jag metade med deg, vi var de enda som fick napp i älven som rinner igenom Lidköping, är det Lidan? Så jag rörde ihop lite mjöl och vatten och krokade på. Därefter med korta avbrott för att sätta på nytt bete satt jag pall i solstolen och vaktade flötet hela eftermiddagen. Jag hann läsa ut en bok och komma halvvägs igenom en annan. Jag brände mig i solen och drack nog två liter vatten innan jag tröttnade. det är kul att meta, bara man har bra med böcker med sig och solen skiner. Napp? Nix... Det var väl det han visste den där fiskekortsäljaren....Ser du de två där borta som går på vattnet. Nej, ingen religiös upplevelse utan en väldigt låg brygga och två badande på andra sidan viken.  Jag var väldigt varm av fiskandet och beslöt att ta ett dopp jag med.


Här är badplatsen en bit bort från mig. Här var en hel del folk som kom och gick under dagen men nu när det blivit kväll var jag ensam här och passade på att ta ett dopp från bryggan.

När jag kom tillbaks så hade katterna börjat röra på sig inne i husvagnen. Dörren står öppen och de har selarna på sig men de ligger och sover hela dagen bara. Love brukar ligga högst upp på en hylla under taket och Lovis i en av transportväskorna. Nu tog jag ut väskorna och vips så kom de ut och började utforska.


Love har aldrig sett en så stor vattenskål innan sa han men han var inte törstig alls den fegisen....

Sen gick vi in i vagnen igen. Jag har inge bra tv-antenn så jag fick inte in någon kanal alls utan det blev radions P1 istället. Katterna fick torrfoder tyvärr och husse slocknade som en stock efter två glas vin lyssnande till radion.

Inga kommentarer:

Real Time Web Analytics