Shit happens

Kom hem från jobbet och bara den ena katten mötte mig vid dörren. Men jag förstod genast varför när jag i hallen, mellan det öppna köket och ytterdörren, mötte det här istället.
Skulle det vara så att även du har katter och är slö nog att ha ställt undan några halvfulla färgpytsar
ovanför en garderob så tänk om.


Den andra kissen hittade jag ovanpå en bokhylla där han gnällde lite ömkligt. Den tidigare helt svarta herrkatten Love var nu strimmigt vit och magen helt vit liksom bokhyllan där han legat.

 Det var ganska intressant att kunna se vad han gjort under dagen. Jag har tidigare funderat på att installera en webbkamera så att jag kan ha lite koll på kissarna från jobbet men det behövde jag inte nu. Tassavtrycken ledde från brottsplatsen först in under matsalsbordet i vardagsrummet. Mattan under bordet hade fungerat lite som en handuk. Sedan fortsatte spåren upp i soffan som även den numera har ändrat färg fläckvis och nu påminner en del om en reverserad Lilla Gubben. Efter soffan blev det tydligen en tur över de båda stolarna med dynor på balkongen för att sedan hålla paus på avsatsen på balkongräcket. Vidare gick spåren över parkettgolvet och snyggt och prydligt runt om färgpölarna  ut till köket och vattenskålen. Efter det blev det lite svårt att följa exakt i vilken tidsordning han hade tassat runt men att han varit i kattlådan och ytterligare några rundor runt i lägenheten var lätt att se. Alla fönsterbräden hade också använts flitigt.

Bilden ovan ljuger lite faktiskt, han var mycket vitare av färgen i verkligheten. Observera även golfbagen i bakgrunden.

Nån sanering blev inte aktuell då jag istället knökade ner herrn i en transportväska och sen åkte vi till djursjukhuset. Efter att de ringt giftinformationen blev de lite lugnare då vattenlösliga färger och speciellt vita inte var riktigt lika giftiga som andra. Lungorna kan dock ta skada av målarfärg så Love fick stanna kvar för observation och sanering. Katter är ju renliga djur och slickar i sig allt som inte ska finnas i pälsen. Men en himla massa målarfärg är inte nyttigt. Detta kan man utnyttja om man ska medicinera sin katt. Många krossar ett piller med lite vatten och kletar på frambenen på sin katt som då glatt slickar i sig det den aldrig annars skulle få för sig att äta. Personalen på djursjukhuset skulle försöka tvätta honom men varnade för en eventuell rakning. Färgen var helt intorkad liksom den i lägenheten så den färgglada leken måste ha skett i morse strax efter att jag åkt hemifrån. Så eventuellt får jag tillbaks en nakenkatt vilket  ju klart är bättre än inget.

Kattfröken Lovis har inte en gnutta färg på sig och trippar försiktigt runt i lägenheten. Hon skulle såklart aldrig få för sig att kladda ner sig eller trampa i äcklig målarfärg....

Hur ska jag nu fixa det här då? Det stora färgspillet i hallen på kanske ett par liter har inte stelnat helt ännu. Ska jag dyka på det eller direkt låta det stelna helt innan jag försöker få bort det? Tassavtrycken runt om i lägenheten på golv och möbler är torra och fina däremot...............

I morgon ringer jag försäkringsbolaget och jag hoppas verkligen att de hjälper till med detta. Glad att jag har hemförsäkring och inte minst djurförsäkringar.

Shit happens.....

2 kommentarer:

 1. Vilken mardröm med färgen! Jag har inte smält det än. Men jag skall erkänna att kollegorna på jobbet (färghandeln) fick sig ett gott skratt, kalla det skadeglädje om du vill! Såg först idag att du gjort ett visst "tillägg" i min iPhone, tack för det! Ha det fint!
  Linda

  SvaraRadera
 2. Ha ha, ja vad säger man. SMFT, smällar man får ta...

  SvaraRadera

Comments

Related Posts with Thumbnails

Shit happens

Kom hem från jobbet och bara den ena katten mötte mig vid dörren. Men jag förstod genast varför när jag i hallen, mellan det öppna köket och ytterdörren, mötte det här istället.
Skulle det vara så att även du har katter och är slö nog att ha ställt undan några halvfulla färgpytsar
ovanför en garderob så tänk om.


Den andra kissen hittade jag ovanpå en bokhylla där han gnällde lite ömkligt. Den tidigare helt svarta herrkatten Love var nu strimmigt vit och magen helt vit liksom bokhyllan där han legat.

 Det var ganska intressant att kunna se vad han gjort under dagen. Jag har tidigare funderat på att installera en webbkamera så att jag kan ha lite koll på kissarna från jobbet men det behövde jag inte nu. Tassavtrycken ledde från brottsplatsen först in under matsalsbordet i vardagsrummet. Mattan under bordet hade fungerat lite som en handuk. Sedan fortsatte spåren upp i soffan som även den numera har ändrat färg fläckvis och nu påminner en del om en reverserad Lilla Gubben. Efter soffan blev det tydligen en tur över de båda stolarna med dynor på balkongen för att sedan hålla paus på avsatsen på balkongräcket. Vidare gick spåren över parkettgolvet och snyggt och prydligt runt om färgpölarna  ut till köket och vattenskålen. Efter det blev det lite svårt att följa exakt i vilken tidsordning han hade tassat runt men att han varit i kattlådan och ytterligare några rundor runt i lägenheten var lätt att se. Alla fönsterbräden hade också använts flitigt.

Bilden ovan ljuger lite faktiskt, han var mycket vitare av färgen i verkligheten. Observera även golfbagen i bakgrunden.

Nån sanering blev inte aktuell då jag istället knökade ner herrn i en transportväska och sen åkte vi till djursjukhuset. Efter att de ringt giftinformationen blev de lite lugnare då vattenlösliga färger och speciellt vita inte var riktigt lika giftiga som andra. Lungorna kan dock ta skada av målarfärg så Love fick stanna kvar för observation och sanering. Katter är ju renliga djur och slickar i sig allt som inte ska finnas i pälsen. Men en himla massa målarfärg är inte nyttigt. Detta kan man utnyttja om man ska medicinera sin katt. Många krossar ett piller med lite vatten och kletar på frambenen på sin katt som då glatt slickar i sig det den aldrig annars skulle få för sig att äta. Personalen på djursjukhuset skulle försöka tvätta honom men varnade för en eventuell rakning. Färgen var helt intorkad liksom den i lägenheten så den färgglada leken måste ha skett i morse strax efter att jag åkt hemifrån. Så eventuellt får jag tillbaks en nakenkatt vilket  ju klart är bättre än inget.

Kattfröken Lovis har inte en gnutta färg på sig och trippar försiktigt runt i lägenheten. Hon skulle såklart aldrig få för sig att kladda ner sig eller trampa i äcklig målarfärg....

Hur ska jag nu fixa det här då? Det stora färgspillet i hallen på kanske ett par liter har inte stelnat helt ännu. Ska jag dyka på det eller direkt låta det stelna helt innan jag försöker få bort det? Tassavtrycken runt om i lägenheten på golv och möbler är torra och fina däremot...............

I morgon ringer jag försäkringsbolaget och jag hoppas verkligen att de hjälper till med detta. Glad att jag har hemförsäkring och inte minst djurförsäkringar.

Shit happens.....

2 kommentarer:

 1. Vilken mardröm med färgen! Jag har inte smält det än. Men jag skall erkänna att kollegorna på jobbet (färghandeln) fick sig ett gott skratt, kalla det skadeglädje om du vill! Såg först idag att du gjort ett visst "tillägg" i min iPhone, tack för det! Ha det fint!
  Linda

  SvaraRadera
 2. Ha ha, ja vad säger man. SMFT, smällar man får ta...

  SvaraRadera

Real Time Web Analytics