Ny design

Jag har pillat så mycket med min blogg och varit inne och ändrat en massa html-kod under året jag haft den att detta har fört med sig att den gått långsammare och långsammare att öppna.
Dessutom har jag lagt till en faslig massa gadgets vilket inte gjort saken bättre. Det är ju kul att leka
men ska läsarna orka läsa så måste sidan laddas mycket snabbare än den gjort på sistone.

Därför bestämde jag mig idag (dagen som egentligen var avsedd för storröj och storstädning hemma) att försöka fixa till den så att den blir lite snabbare. Jag har nu valt en ny design och denna gången en från Blogspots designgalleri. Efter att ha moddat lite med den vad gäller färger, teckensnitt och plockat bort en hel del onödig gammal kod så är jag nu ganska nöjd med resultatet. 

På startsidan vill jag att bara inledningen av varje inlägg ska visas och sen ska man om man vill läsa mer klicka på "Läs mer" så skall hela inlägget visas. I min förra design som jag hämtade från en av alla de där siterna som bjuder på gratis mallar i tusental var den funktionen inlagd från början. Jag har googlat runt i flera timmar för att lära mig hur man gör det manuellt och provat en massa grejer som man har föreslagit på diverse bloggar och forum. Jag har klippt och klistrat kod så det stått härligans till men inte fått det att fungera som jag vill. Till sist hamnade jag i ett forum där man berättade att Google nu har byggt in den funktionen automatiskt.... Allt man gör är när man skriver ett inlägg är att klicka i verktygsraden på knappen "Infoga brytning" så sköts allting av sig själv. Gott att veta nu....Hur som helst, nu laddas sidan mycket snabbare än innan och nu återstår bara att pula lite med alla gamla inlägg så att de blir som jag vill ha det. Jag skall desutom lägga in nya sidor i menyraden i ovankant så att det ska bli lite lättare att hitta sådant som kan vara intressant. Alla gadgets till höger har också kommit i oordning så de skall fixas till.

Nytt är också en menyrad med fasta sidor under bannern. Jag har flyttat en del grejer som låg framme innan dit. Tex hittar du kartan över mina campingställen liksom en ny gästbok där.

Kommentarer önskas.....

2 kommentarer:

 1. Har blivit snyggt och lättare att hitta runt tycker jag! Har lagt till bloggen på Bloglovin också :)

  SvaraRadera
 2. Tack för det Fredomtravel. Ni är redan tillsagda hos mig och Bloglovin också.

  SvaraRadera

Comments

Related Posts with Thumbnails

Ny design

Jag har pillat så mycket med min blogg och varit inne och ändrat en massa html-kod under året jag haft den att detta har fört med sig att den gått långsammare och långsammare att öppna.
Dessutom har jag lagt till en faslig massa gadgets vilket inte gjort saken bättre. Det är ju kul att leka
men ska läsarna orka läsa så måste sidan laddas mycket snabbare än den gjort på sistone.

Därför bestämde jag mig idag (dagen som egentligen var avsedd för storröj och storstädning hemma) att försöka fixa till den så att den blir lite snabbare. Jag har nu valt en ny design och denna gången en från Blogspots designgalleri. Efter att ha moddat lite med den vad gäller färger, teckensnitt och plockat bort en hel del onödig gammal kod så är jag nu ganska nöjd med resultatet. 

På startsidan vill jag att bara inledningen av varje inlägg ska visas och sen ska man om man vill läsa mer klicka på "Läs mer" så skall hela inlägget visas. I min förra design som jag hämtade från en av alla de där siterna som bjuder på gratis mallar i tusental var den funktionen inlagd från början. Jag har googlat runt i flera timmar för att lära mig hur man gör det manuellt och provat en massa grejer som man har föreslagit på diverse bloggar och forum. Jag har klippt och klistrat kod så det stått härligans till men inte fått det att fungera som jag vill. Till sist hamnade jag i ett forum där man berättade att Google nu har byggt in den funktionen automatiskt.... Allt man gör är när man skriver ett inlägg är att klicka i verktygsraden på knappen "Infoga brytning" så sköts allting av sig själv. Gott att veta nu....Hur som helst, nu laddas sidan mycket snabbare än innan och nu återstår bara att pula lite med alla gamla inlägg så att de blir som jag vill ha det. Jag skall desutom lägga in nya sidor i menyraden i ovankant så att det ska bli lite lättare att hitta sådant som kan vara intressant. Alla gadgets till höger har också kommit i oordning så de skall fixas till.

Nytt är också en menyrad med fasta sidor under bannern. Jag har flyttat en del grejer som låg framme innan dit. Tex hittar du kartan över mina campingställen liksom en ny gästbok där.

Kommentarer önskas.....

2 kommentarer:

 1. Har blivit snyggt och lättare att hitta runt tycker jag! Har lagt till bloggen på Bloglovin också :)

  SvaraRadera
 2. Tack för det Fredomtravel. Ni är redan tillsagda hos mig och Bloglovin också.

  SvaraRadera

Real Time Web Analytics