Jag viker mig för vintern, skiftnycklar och trädgård..

Idag åkte dubbdäcken på bilen och då jag inte har detsamma till husvagnen så betyder det att min husvagnssäsong är över. Reglerna säger att man inte får ha sämre däck på släpet än bilen. Nu tror jag väl inte att vi får en riktig vinter i år igen utan det tar säkert tio år innan förra årets härliga vinter här i Skåne upprepas. Men med tanke på att jag måste ha bilen för att ta mig till jobbet även de enstaka dagar det kan betraktas som vinterväglag är det lika bra att sätta på vinterdäcken.
Däcken byttes av min kompismek och jag berättade att jag snart ska flytta och då får ett eget garage. Han sa att då kan du fixa sånt här själv då. Nja, sa jag, då måste jag ju köpa en sån där skiftnyckel eller vad det heter och en bruksanvisning. Varpå han snabbt replikerade, bruksanvisning till skiftnyckeln alltså. Ha ha, just så illa är det nästan och jag fortsätter att besöka honom då något skall fixas med bilen. Alternativt kan jag ta han här till höger till hjälp att lära mig lite om hur man använder skiftnycklar eller varför inte herrarna till vänster. Av dem kan man ju lära site vanlig allmän lagning av bilar...
Nästa vecka ska det hur som helst bli minusgrader även här och jag var och tittade till husvagnen igår. Jag hällde i lite spolarvätska i kemtoan och lät vattenpumpen suga upp en mugg vatten blandat med spolarvätska också. Jag gjorde likadant förra året för att säkerställa att prylarna inte ska frysa sönder då det säkert finns lite vattenrester i pump och toalett som annars skulle kunna ställa till besvär om det fryser.

När vinterdäcken åker av nästa gång så har jag flyttat till min nya bostad och kanske jag inte är lika benägen att sticka ut med vagnen lika tidigt på våren som jag var förra året. Jag har köpt ett litet radhus och får en liten efterlängtad trädgård igen vilket ska bli himla kul. Därför kommer jag säkert att vara väldigt sugen på att börja fixa i trädgården på helgerna så tidigt det bara går på våren. Det är nu fyra år sedan jag sålde min stuga och jag har saknat att kunna gå ut och pyssla i trädgården. Flyttlasset går i januari och jag ser fram mot det riktigt mycket och kan inte låta bli att visa några bilder.
4 kommentarer:

 1. Med den täppan kan det bli svårt att välja! Speciellt på våren när allt kommer upp.

  SvaraRadera
 2. Ja netwogge, det blir nog lite konflikt men en angenäm sådan... Men jag är säker på att husvagnen inte kommer att stryka på foten speciellt mycket ändå. Den stora skillnaden blir att tiden hemma mellan utfykterna blir angenämare...
  Jag kollade på er trevliga sajt och helt osökt kommer jag att tänka på "hundbull" från Hasse o Tages Skyltmålare Lindeman :-)

  SvaraRadera
 3. Säg inte det du..om snön och vintern.
  Jag hoppas ju innerligt det inte blir en likadan vinter som förra, men de har ju lovat en likadan. Brrr vill inte!

  SvaraRadera
 4. Jo jag läste det nu också. Om vintern här i Skåne brukar jag annars säga att golfbanornas greener är ganska dåliga...

  SvaraRadera

Comments

Related Posts with Thumbnails

Jag viker mig för vintern, skiftnycklar och trädgård..

Idag åkte dubbdäcken på bilen och då jag inte har detsamma till husvagnen så betyder det att min husvagnssäsong är över. Reglerna säger att man inte får ha sämre däck på släpet än bilen. Nu tror jag väl inte att vi får en riktig vinter i år igen utan det tar säkert tio år innan förra årets härliga vinter här i Skåne upprepas. Men med tanke på att jag måste ha bilen för att ta mig till jobbet även de enstaka dagar det kan betraktas som vinterväglag är det lika bra att sätta på vinterdäcken.
Däcken byttes av min kompismek och jag berättade att jag snart ska flytta och då får ett eget garage. Han sa att då kan du fixa sånt här själv då. Nja, sa jag, då måste jag ju köpa en sån där skiftnyckel eller vad det heter och en bruksanvisning. Varpå han snabbt replikerade, bruksanvisning till skiftnyckeln alltså. Ha ha, just så illa är det nästan och jag fortsätter att besöka honom då något skall fixas med bilen. Alternativt kan jag ta han här till höger till hjälp att lära mig lite om hur man använder skiftnycklar eller varför inte herrarna till vänster. Av dem kan man ju lära site vanlig allmän lagning av bilar...
Nästa vecka ska det hur som helst bli minusgrader även här och jag var och tittade till husvagnen igår. Jag hällde i lite spolarvätska i kemtoan och lät vattenpumpen suga upp en mugg vatten blandat med spolarvätska också. Jag gjorde likadant förra året för att säkerställa att prylarna inte ska frysa sönder då det säkert finns lite vattenrester i pump och toalett som annars skulle kunna ställa till besvär om det fryser.

När vinterdäcken åker av nästa gång så har jag flyttat till min nya bostad och kanske jag inte är lika benägen att sticka ut med vagnen lika tidigt på våren som jag var förra året. Jag har köpt ett litet radhus och får en liten efterlängtad trädgård igen vilket ska bli himla kul. Därför kommer jag säkert att vara väldigt sugen på att börja fixa i trädgården på helgerna så tidigt det bara går på våren. Det är nu fyra år sedan jag sålde min stuga och jag har saknat att kunna gå ut och pyssla i trädgården. Flyttlasset går i januari och jag ser fram mot det riktigt mycket och kan inte låta bli att visa några bilder.
4 kommentarer:

 1. Med den täppan kan det bli svårt att välja! Speciellt på våren när allt kommer upp.

  SvaraRadera
 2. Ja netwogge, det blir nog lite konflikt men en angenäm sådan... Men jag är säker på att husvagnen inte kommer att stryka på foten speciellt mycket ändå. Den stora skillnaden blir att tiden hemma mellan utfykterna blir angenämare...
  Jag kollade på er trevliga sajt och helt osökt kommer jag att tänka på "hundbull" från Hasse o Tages Skyltmålare Lindeman :-)

  SvaraRadera
 3. Säg inte det du..om snön och vintern.
  Jag hoppas ju innerligt det inte blir en likadan vinter som förra, men de har ju lovat en likadan. Brrr vill inte!

  SvaraRadera
 4. Jo jag läste det nu också. Om vintern här i Skåne brukar jag annars säga att golfbanornas greener är ganska dåliga...

  SvaraRadera

Real Time Web Analytics