Semester utan husvagn / Husvagnsbesiktning

Semester utan husvagn, går det? Visst går det och den här gången blir jag tvungen. I morgon börjar min första semestervecka men efter besiktning av både bil och husvagn för en dryg månads sedan hittades ett fel på påskjutsbromsen. Den var för kort stod det. Eller den tar för långt in. Ok, jag har kanske också tyckt att det känns väldigt tydligt när vid en inbromsning husvagnens bromsar slår till. Det har varit lite som med Heinz ketchupflaska av glas, först kommer inget men sen kommer det rejält.. Hur som helst var jag väldigt nöjd med att bilen gick igenom felfritt och att man bara hittade ett fel på husvagnen. Jag betalade också, var det 125 kr, extra för att de skulle tryckkontrollera gasolsystemet som tydligen stod pall trycket.
De kollade faktiskt inte speciellt mycket, inte jämfört med en bil i alla fall. Två man dök upp och den ene började med att ta betalt och fråga om jag ville kontrollera gasolsystemet medan den andre gick runt och kollade all belysning. Sen letade man efter gasolläckage med nån moj de kopplade till munstycket som annars sitter på gasoltuben. De kände efter så att batteri och gasolflaska satt fast ordentligt och därefter var det dags för kulhandsken som de kopplade av och gjorde något mer som jag inte såg riktigt men tydligen godkände. Sen rullades vagnen vidare och man kollade först handbromsen och sedan påskjutsbromsen med en annan moj. Bromsarna var bra men de tog som sagt för långt in. Hjullagren kontrollerades genom att de satte snurr på hjulen och, ja fan vet men de bedömde det hela, kanske genom att lyssna efter missljud...Däcken kollades också och spårdjupet var bra. Jag frågade om torrsprickor som jag läst om men det var inga problem sa han.
Nu skulle jag bara hitta en tid hos en husvagnsservare som hade tid så här i maj/juni med mig. Det var inte helt lätt men det tog bara några veckors väntan och 1200 kronor mindre i börsen. De gjorde något med  trumbromsarna och sen något med vantskruven för att rätta till det lilla problemet. När jag hämtade vagnen igen så provbromsade jag lite och nu kändes bromsarna mer som Felix tomatketchup på plastflaska. Alltså mjukt och fint...
Bilden lånad från al-ko
Sen åtestod bara en snabb efterkontroll och jag skulle kunna ge mig ut på småvägarna igen. Fast det var inte lika lätt. Med en husvagn kan man inte bara komma på ett oanmält återbesök som med en bil. Nej, här måste det bokas tid och tiderna för släpbesiktning lyste med sin frånvaro. den första lediga tid var två veckor efter månaden för ombesiktning hade gått ut. Men jag var ju klart tvungen att ta den och nu har min lilla reskamrat körförbud (borde så klart heta blidragenförbud). Som tur är har man ytterligare en månad på sig för just en efterkontroll så jag slipper trots allt att göra om den fulla besiktningen...

Jag passade dock på att städa ur, flytta in och övernattade i husvagnen för att få tillbaka känslan av det trånga och mysiga livet. Och var ställer jag mig för en kort utflykt om inte nere vid stranden i Rydebäck, Läs tidigare inlägg om den platsen här. Som vanligt fanns det en hel del husbilar och några husvagnar på plats före mig. Katterna fick/ville inte följa med och de har ju det hur bra som helst hemma och har sitt lilla nybyggda katthus att bo i.

Så nu ska jag ha en semestervecka hemma i min lilla radhusträdgård och jag klagar inte. I nästa inlägg ska jag berätta och visa bilder på vad jag hunnit med att göra under våren.

Jo just det, lampan till registreringsskylten fungerade inte och jag glömde be verkstan fixa det. Men det räcker väl om jag stannar till vid en mack och köper en lampa innan jag åker till besiktningen? För inte kan väl det strula väl???
Ha de

4 kommentarer:

 1. Tråkigt med problem. Det är ju sånt som händer ibland tyvärr... Hoppas att det blir en skön semester i all fall! Underbar bild förresten! ;)

  SvaraRadera
 2. jag är lugn och har massor av projekt att genomföra hemma så jag klagar inte. Mest är jag glad för att de inte hittade fler fel än de gjorde och nu är det två år tills det är dags igen. :-)

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Tråkigt med körförbudet, men kan du inte söka en tid på en bilprovning i en närliggande stad?

  SvaraRadera
 4. Tjena Peter,
  Klart jag kunde men det är lugnt. Jag har inte bråttom. Det blir fler semesterveckor och husvaggnen är ju snart på hjulen igen :-)

  SvaraRadera

Comments

Related Posts with Thumbnails

Semester utan husvagn / Husvagnsbesiktning

Semester utan husvagn, går det? Visst går det och den här gången blir jag tvungen. I morgon börjar min första semestervecka men efter besiktning av både bil och husvagn för en dryg månads sedan hittades ett fel på påskjutsbromsen. Den var för kort stod det. Eller den tar för långt in. Ok, jag har kanske också tyckt att det känns väldigt tydligt när vid en inbromsning husvagnens bromsar slår till. Det har varit lite som med Heinz ketchupflaska av glas, först kommer inget men sen kommer det rejält.. Hur som helst var jag väldigt nöjd med att bilen gick igenom felfritt och att man bara hittade ett fel på husvagnen. Jag betalade också, var det 125 kr, extra för att de skulle tryckkontrollera gasolsystemet som tydligen stod pall trycket.
De kollade faktiskt inte speciellt mycket, inte jämfört med en bil i alla fall. Två man dök upp och den ene började med att ta betalt och fråga om jag ville kontrollera gasolsystemet medan den andre gick runt och kollade all belysning. Sen letade man efter gasolläckage med nån moj de kopplade till munstycket som annars sitter på gasoltuben. De kände efter så att batteri och gasolflaska satt fast ordentligt och därefter var det dags för kulhandsken som de kopplade av och gjorde något mer som jag inte såg riktigt men tydligen godkände. Sen rullades vagnen vidare och man kollade först handbromsen och sedan påskjutsbromsen med en annan moj. Bromsarna var bra men de tog som sagt för långt in. Hjullagren kontrollerades genom att de satte snurr på hjulen och, ja fan vet men de bedömde det hela, kanske genom att lyssna efter missljud...Däcken kollades också och spårdjupet var bra. Jag frågade om torrsprickor som jag läst om men det var inga problem sa han.
Nu skulle jag bara hitta en tid hos en husvagnsservare som hade tid så här i maj/juni med mig. Det var inte helt lätt men det tog bara några veckors väntan och 1200 kronor mindre i börsen. De gjorde något med  trumbromsarna och sen något med vantskruven för att rätta till det lilla problemet. När jag hämtade vagnen igen så provbromsade jag lite och nu kändes bromsarna mer som Felix tomatketchup på plastflaska. Alltså mjukt och fint...
Bilden lånad från al-ko
Sen åtestod bara en snabb efterkontroll och jag skulle kunna ge mig ut på småvägarna igen. Fast det var inte lika lätt. Med en husvagn kan man inte bara komma på ett oanmält återbesök som med en bil. Nej, här måste det bokas tid och tiderna för släpbesiktning lyste med sin frånvaro. den första lediga tid var två veckor efter månaden för ombesiktning hade gått ut. Men jag var ju klart tvungen att ta den och nu har min lilla reskamrat körförbud (borde så klart heta blidragenförbud). Som tur är har man ytterligare en månad på sig för just en efterkontroll så jag slipper trots allt att göra om den fulla besiktningen...

Jag passade dock på att städa ur, flytta in och övernattade i husvagnen för att få tillbaka känslan av det trånga och mysiga livet. Och var ställer jag mig för en kort utflykt om inte nere vid stranden i Rydebäck, Läs tidigare inlägg om den platsen här. Som vanligt fanns det en hel del husbilar och några husvagnar på plats före mig. Katterna fick/ville inte följa med och de har ju det hur bra som helst hemma och har sitt lilla nybyggda katthus att bo i.

Så nu ska jag ha en semestervecka hemma i min lilla radhusträdgård och jag klagar inte. I nästa inlägg ska jag berätta och visa bilder på vad jag hunnit med att göra under våren.

Jo just det, lampan till registreringsskylten fungerade inte och jag glömde be verkstan fixa det. Men det räcker väl om jag stannar till vid en mack och köper en lampa innan jag åker till besiktningen? För inte kan väl det strula väl???
Ha de

4 kommentarer:

 1. Tråkigt med problem. Det är ju sånt som händer ibland tyvärr... Hoppas att det blir en skön semester i all fall! Underbar bild förresten! ;)

  SvaraRadera
 2. jag är lugn och har massor av projekt att genomföra hemma så jag klagar inte. Mest är jag glad för att de inte hittade fler fel än de gjorde och nu är det två år tills det är dags igen. :-)

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Tråkigt med körförbudet, men kan du inte söka en tid på en bilprovning i en närliggande stad?

  SvaraRadera
 4. Tjena Peter,
  Klart jag kunde men det är lugnt. Jag har inte bråttom. Det blir fler semesterveckor och husvaggnen är ju snart på hjulen igen :-)

  SvaraRadera

Real Time Web Analytics