Spam från Konferens Västkusten / Ocean Group?

Nån idiot spammar min blogg med kommentarer. Jag har just skickat följande mail till en VD vars företag länkas till i spammen.

Till VD för företaget Ocean Group

Jag har nu vid flera tillfällen fått inlägg på min blogg "minhusvagn.com" kommenterade av någon som kallar sig "Konferens västkusten " där namnet även länkar till Ert företags webbplats oceangroup.se.

Kommentarerna är alltid samma, skriven på en mycket dålig engelska och näst intill obegriplig:


"The west coast looks good place, as a person goes on a holiday he want to get relaxed and like to have good food and nice ambience and atmosphere. hence this place look as perfect as one want. even conference can be held as good as possible ..."

Jag utgår från att Er engelska är betydligt bättre och att Ni inser hur pinsamt dåligt det är skrivet och vilken dålig reklam det är för Ert företag Ocean Group / Konferens Västkusten.

Vid en snabb sökning på webben så hittar jag dessutom samma kommentar spammat på inte mindre än 1950 andra bloggar och hemsidor. Ingen, utom möjligen Google, vet hur många sådana kommentarer som redan är raderade så det egentliga antalet spamkommentarer är svårt att veta något om.

Detta är uppenbarligen ett försök till att genom att placera ut länkar till Er hemsida försöka få den att klättra högre i rankningar och bland träffar vid sökningar på webben.

Jag utgår ifrån att det inte är Ni själva som ligger bakom detta spammande utan kanske en anställd med dålig fantasi och dåliga kunskaper i engelska. Kommentaren är heller inte gjort av någon robot utan av en person då kommentarer på min blogg kräver att man skriver ett kodord som visas som en bild vilket är en vanlig metod att stoppa robotspammande  kommentarer på bloggar.

Med detta mail vill jag informera Er om att detta pågår så att Ni får vetskap härom och då kan sätta in lämpliga åtgärder för att få stopp för otyget. Då den dåliga texten definitivt inte ger något gott reklamvärde för Ert företag måste det endast vara negativt för Er att personen fortsätter att hålla på med det han/hon håller på med. Dessutom medför det ett visst irritationsmoment för mig och de andra tusentals bloggare som råkat ut för spammaren.
Skulle det, mot min förmodan, vara så att det är Ni själva som ligger bakom kan jag erbjuda mig att sälja reklamplats på min blogg. Var i så fall vänlig och kontakta mig så ska vi säkert komma överens.

Detta mail har jag även publicerat som ett inlägg på min blogg med rubriken "Spam från Konferens Västkusten / Ocean Group". Ert företag verkar seriöst när man tittar på Er hemsida och handlar tydligen om att arrangera konferenser med god mat, kick off för företag, andra events, upplevelser och teambuilding i Göteborgs skärgård och jag är säker på att Ni liksom jag vill stoppa spammaren för att inte komma i dålig dager.

Vid ett positivt bemötande från Er sida kommer jag naturligtvis att radera/redigera inlägget för att inte få Ert företag att framstå som oseriöst vilket det finns en viss risk för att det, tack vare spammandet av kommentarer på ett mycket stort antal bloggar, gör nu.

Med vänliga hälsningar
Vispop

10 kommentarer:

 1. Ha ha och kul kul. Så ska spammare behandlas. Du får berätta hur många som googlat på dem som hamnat hos dig och läst inlägget. Ha ha igen.... Smart smart! Undrar om du får svar??

  SvaraRadera
 2. Vi har fått en hel del spam från samma ställe! Alla inlägg vi har som det står "Göteborg" i har spammats, så jag trodde att det var en robot? Har raderat allt, men det är verkligen irriterande! Hur tänker man egentligen...? Bra att du skrev det här inlägget!

  SvaraRadera
 3. Jag har fått svar på mitt mail och de säger att de har anlitat en byrå för sökmotoroptimering. De ber om ursäkt och tackar för mitt påpekande men säger inget om huruvida detta kommer att fortsätta eller ej. Jag låter inlägget ligga kvar som det är. Kommer det fler spam därifrån så låt mig gärna veta. Kommer det inga fler så så berätta gärna det också så kanske jag tar bort/redigerar inlägget. Lite kul är det ju också att jag redan fått besök från personer som sökt på bla. "teambuilding kick off Göteborg" och som hamnat i detta inlägg.

  SvaraRadera
 4. Man undrar ju vad det där är för byråer egentligen?? Jag har inte fått några fler spam därifrån de senaste dagarna... men känner mig väldigt tveksam till sättet att bete sig.

  SvaraRadera
 5. Nej jag har inte heller fått fler och tror att någon son eller så i familjen har blivit tillsagd att lägga ner. Reklambyrå tror jag inte på, Men jag håller med, kasst beteende och också riktigt dåligt genomfört..

  SvaraRadera
 6. Jag har också fått spam från dom. Jag håller med dig om trots att dom kanske hamnar högre på internet sökningar så måste kommentaren som sådan mest vara pinsam för dom. Hoppas folk hamnar på din blogg istället för hos dom och kan läsa vad dom håller på med.

  SvaraRadera
 7. De fortsätter fast de verkar ha bytt ut standardkommentaren. Denna ser jag istället här och var:
  "Nice! Riktigt bra och mycket inspirerande. Tack för att dela! good".
  Lika pinsamt dålig som den gamla såklart. Så man får nog konstatera att företaget Konferens Väskusten / Oceangroup är oseriösa spammare.... Har mailat VD igen och informerat.

  SvaraRadera
 8. Vad säger dom denna gången då?

  SvaraRadera
 9. Jo den här gången svarade de inte. De tyckte väl att de hade ont om bortförklaringar. Jag kan också berätta att jag får träffar på detta inlägg av folk som googlar som jag är säker på att Oceangroup hellre hade fått.

  SvaraRadera
 10. Hmm, jag skriver en del om Göteborg med omgivningar och jag har (vad jag vet) inte drabbats av detta spam - ska jag känna mig förfördelad nu ;-).

  Skämt åsido, kul läsning!

  SvaraRadera

Comments

Related Posts with Thumbnails

Spam från Konferens Västkusten / Ocean Group?

Nån idiot spammar min blogg med kommentarer. Jag har just skickat följande mail till en VD vars företag länkas till i spammen.

Till VD för företaget Ocean Group

Jag har nu vid flera tillfällen fått inlägg på min blogg "minhusvagn.com" kommenterade av någon som kallar sig "Konferens västkusten " där namnet även länkar till Ert företags webbplats oceangroup.se.

Kommentarerna är alltid samma, skriven på en mycket dålig engelska och näst intill obegriplig:


"The west coast looks good place, as a person goes on a holiday he want to get relaxed and like to have good food and nice ambience and atmosphere. hence this place look as perfect as one want. even conference can be held as good as possible ..."

Jag utgår från att Er engelska är betydligt bättre och att Ni inser hur pinsamt dåligt det är skrivet och vilken dålig reklam det är för Ert företag Ocean Group / Konferens Västkusten.

Vid en snabb sökning på webben så hittar jag dessutom samma kommentar spammat på inte mindre än 1950 andra bloggar och hemsidor. Ingen, utom möjligen Google, vet hur många sådana kommentarer som redan är raderade så det egentliga antalet spamkommentarer är svårt att veta något om.

Detta är uppenbarligen ett försök till att genom att placera ut länkar till Er hemsida försöka få den att klättra högre i rankningar och bland träffar vid sökningar på webben.

Jag utgår ifrån att det inte är Ni själva som ligger bakom detta spammande utan kanske en anställd med dålig fantasi och dåliga kunskaper i engelska. Kommentaren är heller inte gjort av någon robot utan av en person då kommentarer på min blogg kräver att man skriver ett kodord som visas som en bild vilket är en vanlig metod att stoppa robotspammande  kommentarer på bloggar.

Med detta mail vill jag informera Er om att detta pågår så att Ni får vetskap härom och då kan sätta in lämpliga åtgärder för att få stopp för otyget. Då den dåliga texten definitivt inte ger något gott reklamvärde för Ert företag måste det endast vara negativt för Er att personen fortsätter att hålla på med det han/hon håller på med. Dessutom medför det ett visst irritationsmoment för mig och de andra tusentals bloggare som råkat ut för spammaren.
Skulle det, mot min förmodan, vara så att det är Ni själva som ligger bakom kan jag erbjuda mig att sälja reklamplats på min blogg. Var i så fall vänlig och kontakta mig så ska vi säkert komma överens.

Detta mail har jag även publicerat som ett inlägg på min blogg med rubriken "Spam från Konferens Västkusten / Ocean Group". Ert företag verkar seriöst när man tittar på Er hemsida och handlar tydligen om att arrangera konferenser med god mat, kick off för företag, andra events, upplevelser och teambuilding i Göteborgs skärgård och jag är säker på att Ni liksom jag vill stoppa spammaren för att inte komma i dålig dager.

Vid ett positivt bemötande från Er sida kommer jag naturligtvis att radera/redigera inlägget för att inte få Ert företag att framstå som oseriöst vilket det finns en viss risk för att det, tack vare spammandet av kommentarer på ett mycket stort antal bloggar, gör nu.

Med vänliga hälsningar
Vispop

10 kommentarer:

 1. Ha ha och kul kul. Så ska spammare behandlas. Du får berätta hur många som googlat på dem som hamnat hos dig och läst inlägget. Ha ha igen.... Smart smart! Undrar om du får svar??

  SvaraRadera
 2. Vi har fått en hel del spam från samma ställe! Alla inlägg vi har som det står "Göteborg" i har spammats, så jag trodde att det var en robot? Har raderat allt, men det är verkligen irriterande! Hur tänker man egentligen...? Bra att du skrev det här inlägget!

  SvaraRadera
 3. Jag har fått svar på mitt mail och de säger att de har anlitat en byrå för sökmotoroptimering. De ber om ursäkt och tackar för mitt påpekande men säger inget om huruvida detta kommer att fortsätta eller ej. Jag låter inlägget ligga kvar som det är. Kommer det fler spam därifrån så låt mig gärna veta. Kommer det inga fler så så berätta gärna det också så kanske jag tar bort/redigerar inlägget. Lite kul är det ju också att jag redan fått besök från personer som sökt på bla. "teambuilding kick off Göteborg" och som hamnat i detta inlägg.

  SvaraRadera
 4. Man undrar ju vad det där är för byråer egentligen?? Jag har inte fått några fler spam därifrån de senaste dagarna... men känner mig väldigt tveksam till sättet att bete sig.

  SvaraRadera
 5. Nej jag har inte heller fått fler och tror att någon son eller så i familjen har blivit tillsagd att lägga ner. Reklambyrå tror jag inte på, Men jag håller med, kasst beteende och också riktigt dåligt genomfört..

  SvaraRadera
 6. Jag har också fått spam från dom. Jag håller med dig om trots att dom kanske hamnar högre på internet sökningar så måste kommentaren som sådan mest vara pinsam för dom. Hoppas folk hamnar på din blogg istället för hos dom och kan läsa vad dom håller på med.

  SvaraRadera
 7. De fortsätter fast de verkar ha bytt ut standardkommentaren. Denna ser jag istället här och var:
  "Nice! Riktigt bra och mycket inspirerande. Tack för att dela! good".
  Lika pinsamt dålig som den gamla såklart. Så man får nog konstatera att företaget Konferens Väskusten / Oceangroup är oseriösa spammare.... Har mailat VD igen och informerat.

  SvaraRadera
 8. Vad säger dom denna gången då?

  SvaraRadera
 9. Jo den här gången svarade de inte. De tyckte väl att de hade ont om bortförklaringar. Jag kan också berätta att jag får träffar på detta inlägg av folk som googlar som jag är säker på att Oceangroup hellre hade fått.

  SvaraRadera
 10. Hmm, jag skriver en del om Göteborg med omgivningar och jag har (vad jag vet) inte drabbats av detta spam - ska jag känna mig förfördelad nu ;-).

  Skämt åsido, kul läsning!

  SvaraRadera

Real Time Web Analytics