Nytt ämne på bloggen

En besökare vill att jag skriver lite om mitt senaste projekt, parhuset jag flyttat till. Jag är väldigt lyhörd och visst ska jag skriva lite om det då och då. Jag är ju man och har svårt att hålla fler än en boll i luften samtidigt och just nu heter bollen Trädgårdprojekt och därför kommer projekt Husvagn att ligga lite i lä i år.
Lite bakgrund kanske? När jag växte upp flyttade min familj ofta och vi bodde mest i olika villakvarter.
Sen jag flyttade hemifrån har jag, undantaget en kortare tid i villa  i Göteborg, bara bott i lägenheter utan trädgård. Ett par kolonistugor har jag dock haft tillsammans med exet i ca 15 år. Den sista kolonistugan sålde jag för ca fem år sedan då jag flyttade till Irland för att jobba ett år, mer om Irlandsutflykten hittar du här.
Väl hemma igen har jag verkligen saknat trädgård och det där med att känna gräs under fötterna och visst var det därför jag köpte husvagnen till att börja med. Husvagnen är jättekul men för att få känna det där gräset under fötterna krävs ändå lite planering och ibland struntar jag i att sticka iväg då tiden ibland är knapp och det hela trots allt är lite bökigt med att hämta vagnen och göra i ordning allt bara för kanske en utflykt för ett dygn eller två. Kolonistugelivet kände jag mig klar med, eget hus kändes för mycket ansvar men ett radhus i en bostadsrättsförening med en lagom liten trädgård kändes helt rätt. I slutet av förra sommaren satte jag igång att leta och i februari nu i år flyttade jag in. Det som absolut är skönast är det där med att kunna vara utomhus bara genom att öppna dörren och sen alla de härliga projekt jag kan sätta igång med i trädgården. Jag har fullt med planer på nya rabatter som ska anläggas, trädgårdsmöbler som skall tillverkas/köpas, mm mm. Två av de många projekten är redan klara.

Projekt 1. Lavendel i upphöjda rabatter vid entrén och det blev så här:
Klinkerblock från byggmax, några säckar torvmull och en hel del grus för att blanda upp lerjorden med då Lavendel vill ha det väldränerat, torrt och magert. Så nu hoppas jag att mina gäster till sommaren ska mötas av ett hav av blommande lavendel och att dofterna skall locka till sig mängder av fjärilar. Fröken Lovis Katt kikar nyfiket ut på vägen utanför häcken...

Projekt 2. Katthus.
När nu katterna får lov att vara ute så händer det ju ibland att jag inte får tag på dem för att ta in dem  när jag ska iväg för att jobba eller så. Tänk om det ösregnar eller är mitt i vintern och de fryser? Klart att de måste ha ett eget litet hus där de kan hålla till och värma varann om det behövs. Efter att ha skissat lite i huvudet och ett nytt antal besök på Byggmax så spenderade jag större delen av helgen som gick till att snickra det lilla huset. Jag har tummarna mitt i handen och när något blivit alltför snett var det bara att riva bort någon bräda och göra om. Nu skall det bara målas eller kanske bara oljas in innan det är helt klart. Huset är byggt på ett litet furubord från Ikea som tidigare fungerat som datorbord. Planer finns på att bygga ett par hyllor mellan benen på bordet, den ena till kattlåda och den andra till matskålar.  Jag har ju solpanel på husvagnen och jag tycker att katterna också ska ha det, eller hur? jag hittade ett set med några ledlampor och en liten solpanel med batterier på Biltema som nu bara väntar på att monteras som ytterbelysning på den lilla verandan. Herr Love Katt (Love på svenska och inte på engelska) är väldigt nöjd med det hela...
Fler projektrapporter kommer... :-)

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Tack för berättelsen! Och bilderna :)
  Alltid lika roligt att läsa dina inlägg.
  Du är full med idéer och fint blir det!
  Ha en riktigt skön helg!

  SvaraRadera

Comments

Related Posts with Thumbnails

Nytt ämne på bloggen

En besökare vill att jag skriver lite om mitt senaste projekt, parhuset jag flyttat till. Jag är väldigt lyhörd och visst ska jag skriva lite om det då och då. Jag är ju man och har svårt att hålla fler än en boll i luften samtidigt och just nu heter bollen Trädgårdprojekt och därför kommer projekt Husvagn att ligga lite i lä i år.
Lite bakgrund kanske? När jag växte upp flyttade min familj ofta och vi bodde mest i olika villakvarter.
Sen jag flyttade hemifrån har jag, undantaget en kortare tid i villa  i Göteborg, bara bott i lägenheter utan trädgård. Ett par kolonistugor har jag dock haft tillsammans med exet i ca 15 år. Den sista kolonistugan sålde jag för ca fem år sedan då jag flyttade till Irland för att jobba ett år, mer om Irlandsutflykten hittar du här.
Väl hemma igen har jag verkligen saknat trädgård och det där med att känna gräs under fötterna och visst var det därför jag köpte husvagnen till att börja med. Husvagnen är jättekul men för att få känna det där gräset under fötterna krävs ändå lite planering och ibland struntar jag i att sticka iväg då tiden ibland är knapp och det hela trots allt är lite bökigt med att hämta vagnen och göra i ordning allt bara för kanske en utflykt för ett dygn eller två. Kolonistugelivet kände jag mig klar med, eget hus kändes för mycket ansvar men ett radhus i en bostadsrättsförening med en lagom liten trädgård kändes helt rätt. I slutet av förra sommaren satte jag igång att leta och i februari nu i år flyttade jag in. Det som absolut är skönast är det där med att kunna vara utomhus bara genom att öppna dörren och sen alla de härliga projekt jag kan sätta igång med i trädgården. Jag har fullt med planer på nya rabatter som ska anläggas, trädgårdsmöbler som skall tillverkas/köpas, mm mm. Två av de många projekten är redan klara.

Projekt 1. Lavendel i upphöjda rabatter vid entrén och det blev så här:
Klinkerblock från byggmax, några säckar torvmull och en hel del grus för att blanda upp lerjorden med då Lavendel vill ha det väldränerat, torrt och magert. Så nu hoppas jag att mina gäster till sommaren ska mötas av ett hav av blommande lavendel och att dofterna skall locka till sig mängder av fjärilar. Fröken Lovis Katt kikar nyfiket ut på vägen utanför häcken...

Projekt 2. Katthus.
När nu katterna får lov att vara ute så händer det ju ibland att jag inte får tag på dem för att ta in dem  när jag ska iväg för att jobba eller så. Tänk om det ösregnar eller är mitt i vintern och de fryser? Klart att de måste ha ett eget litet hus där de kan hålla till och värma varann om det behövs. Efter att ha skissat lite i huvudet och ett nytt antal besök på Byggmax så spenderade jag större delen av helgen som gick till att snickra det lilla huset. Jag har tummarna mitt i handen och när något blivit alltför snett var det bara att riva bort någon bräda och göra om. Nu skall det bara målas eller kanske bara oljas in innan det är helt klart. Huset är byggt på ett litet furubord från Ikea som tidigare fungerat som datorbord. Planer finns på att bygga ett par hyllor mellan benen på bordet, den ena till kattlåda och den andra till matskålar.  Jag har ju solpanel på husvagnen och jag tycker att katterna också ska ha det, eller hur? jag hittade ett set med några ledlampor och en liten solpanel med batterier på Biltema som nu bara väntar på att monteras som ytterbelysning på den lilla verandan. Herr Love Katt (Love på svenska och inte på engelska) är väldigt nöjd med det hela...
Fler projektrapporter kommer... :-)

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Tack för berättelsen! Och bilderna :)
  Alltid lika roligt att läsa dina inlägg.
  Du är full med idéer och fint blir det!
  Ha en riktigt skön helg!

  SvaraRadera

Real Time Web Analytics