En skrattande besiktningsman

Minns du att jag åkte på en ombesiktning av min husvagn. Det var påskjutsbromsen som tog sent och en lampa till regeistreringsskylten som inte fungerade. Påskjutsbromsen fixades av verkstaden och lampan skulle jag själv byta. I det förra inlägget skrev jag "det räcker väl om jag stannar till vid en mack och köper en lampa innan jag åker till besiktningen? För inte kan väl det strula väl???"
Såklart det kan strula och jag nästan visste att det skulle göra det också. Jag hämtade husvagnen ett par timmar före besiktningstiden och åkte till Biltema. Med skruvmejseln i högsta hugg gick jag bak till skylten men att få loss den där enda skruven var inte lätt. Jag tryckte och tog i allt vad jag orkade och var samtidigt väldigt försiktig så att jag inte skulle dra sönder stjärnspåret på skruven.
Men, icke sa Nicke. Skruven satt som i betong. In på Biltema för att köpa rostlösningsspray, som jag nu efteråt inser förmodligen var meningslöst då det var plast överallt, men det hjälpte inte heller. Min skruvmejsel var lite dålig och svår att få grepp med så jag gick in en gång till och köpte nu en liten sats nya mejslar. Hjälpte inte, skruven lät sig inte rubbas. Nu var jag inne på att sparka sönder eländet helt men tiden var knapp och jag måste ju få skiten att fungera till bilprovningen. Nu var det dags för kreativt tänkande och jag släppte tanken på att få bort skruven och istället koncentrera mig på problemet. Lampa som lyser på regplåten....
In på Biltema igen och vid cykeltillbehören hittade jag den här lilla ledlampan som jag silvertejpade fast och strax innan jag rullade in på besiktningen tände jag den på den lilla strömbrytaren.
Besiktningsmannen böjde sig ner och kollade, tittade på mig och asgarvade och sa att det där var en himla kreativ lösning. Men det fungerar sa jag livrädd för att det inte skulle godkännas. Han skrattade vidare och förkunnande att det var ok. Bromsen var också ok...


9 kommentarer:

 1. Hahahaha!!!! Lagen om alltings jävlighet...
  Sicken tur du är en riktig uppfinnarJocke :)

  SvaraRadera
 2. Ha ha, allting går utom korven för den har två.....

  SvaraRadera
 3. Det gäller att vara om sig och kring sig om man ska få saker och ting gjorda, HAhi

  SvaraRadera
 4. Ha Ha .... Kul allt för att rädda situationen

  http://carthago.bloggagratis.se/

  SvaraRadera
 5. Allt för att slippa ombesiktning och jag bjuder gärna på ett skratt på egen bekostnad ;-)

  SvaraRadera
 6. Visst är det kul med husvagnslivet! Jag å sambon har just avslutat vår tredje sverige resa med vagnen. Sverige är helt klart underskattat!

  Läs gärna i vår blogg om våra äventyr :)

  caienna.blogspot.com

  SvaraRadera
 7. Visst är det så VK. Mängder av platser att utforska på hemmaplan. Jag ska följa er blogg.

  SvaraRadera
 8. "Stjärnskruvmejsel" finns i TRE varianter! Ett ofta okänt faktum. Rätt mejsel till rätt skalle. Inget annat!
  Icke kompatibla sinsemellan..
  1. "Vanlig" sk philips
  2. Pozidrive, m liten xtra stjärna på spetsarna på skruvkrysset
  3. Något ovanligare, JIS-stjärna (ofta på mc)
  Använder man RÄTT mejsel brukar det gå bra, använder man fel, då har man vanligen pajat skruven för gott och det blir ett h-e at bå bort den...
  Grundregel: Det är aldrig fel att göra rätt..

  SvaraRadera

Comments

Related Posts with Thumbnails

En skrattande besiktningsman

Minns du att jag åkte på en ombesiktning av min husvagn. Det var påskjutsbromsen som tog sent och en lampa till regeistreringsskylten som inte fungerade. Påskjutsbromsen fixades av verkstaden och lampan skulle jag själv byta. I det förra inlägget skrev jag "det räcker väl om jag stannar till vid en mack och köper en lampa innan jag åker till besiktningen? För inte kan väl det strula väl???"
Såklart det kan strula och jag nästan visste att det skulle göra det också. Jag hämtade husvagnen ett par timmar före besiktningstiden och åkte till Biltema. Med skruvmejseln i högsta hugg gick jag bak till skylten men att få loss den där enda skruven var inte lätt. Jag tryckte och tog i allt vad jag orkade och var samtidigt väldigt försiktig så att jag inte skulle dra sönder stjärnspåret på skruven.
Men, icke sa Nicke. Skruven satt som i betong. In på Biltema för att köpa rostlösningsspray, som jag nu efteråt inser förmodligen var meningslöst då det var plast överallt, men det hjälpte inte heller. Min skruvmejsel var lite dålig och svår att få grepp med så jag gick in en gång till och köpte nu en liten sats nya mejslar. Hjälpte inte, skruven lät sig inte rubbas. Nu var jag inne på att sparka sönder eländet helt men tiden var knapp och jag måste ju få skiten att fungera till bilprovningen. Nu var det dags för kreativt tänkande och jag släppte tanken på att få bort skruven och istället koncentrera mig på problemet. Lampa som lyser på regplåten....
In på Biltema igen och vid cykeltillbehören hittade jag den här lilla ledlampan som jag silvertejpade fast och strax innan jag rullade in på besiktningen tände jag den på den lilla strömbrytaren.
Besiktningsmannen böjde sig ner och kollade, tittade på mig och asgarvade och sa att det där var en himla kreativ lösning. Men det fungerar sa jag livrädd för att det inte skulle godkännas. Han skrattade vidare och förkunnande att det var ok. Bromsen var också ok...


9 kommentarer:

 1. Hahahaha!!!! Lagen om alltings jävlighet...
  Sicken tur du är en riktig uppfinnarJocke :)

  SvaraRadera
 2. Ha ha, allting går utom korven för den har två.....

  SvaraRadera
 3. Det gäller att vara om sig och kring sig om man ska få saker och ting gjorda, HAhi

  SvaraRadera
 4. Ha Ha .... Kul allt för att rädda situationen

  http://carthago.bloggagratis.se/

  SvaraRadera
 5. Allt för att slippa ombesiktning och jag bjuder gärna på ett skratt på egen bekostnad ;-)

  SvaraRadera
 6. Visst är det kul med husvagnslivet! Jag å sambon har just avslutat vår tredje sverige resa med vagnen. Sverige är helt klart underskattat!

  Läs gärna i vår blogg om våra äventyr :)

  caienna.blogspot.com

  SvaraRadera
 7. Visst är det så VK. Mängder av platser att utforska på hemmaplan. Jag ska följa er blogg.

  SvaraRadera
 8. "Stjärnskruvmejsel" finns i TRE varianter! Ett ofta okänt faktum. Rätt mejsel till rätt skalle. Inget annat!
  Icke kompatibla sinsemellan..
  1. "Vanlig" sk philips
  2. Pozidrive, m liten xtra stjärna på spetsarna på skruvkrysset
  3. Något ovanligare, JIS-stjärna (ofta på mc)
  Använder man RÄTT mejsel brukar det gå bra, använder man fel, då har man vanligen pajat skruven för gott och det blir ett h-e at bå bort den...
  Grundregel: Det är aldrig fel att göra rätt..

  SvaraRadera

Real Time Web Analytics