Snickarglädje

Att snickra lite då och då är ett av livets glädjeämnen. Nu när jag bor som jag gör kan jag få utlopp för snickeribehovet lite oftare som tur är. Det senaste projektet började med planer på en kompost men efterhand som bygget framskred blev det också en arbetsbänk med hyllor. Perfekt att ha någonstans att stå när krukor ska fyllas med frön och plantor. Komposten har två fack på ca 600 liter stycket vilket borde räcka för min lilla trädgård. Jag hade en stor hög med häckklipp liggande och grannarna påpekade vänligt att det snart kommer en
container där man kan slänga vårens trädgårdsavfall. Men icke säger jag. Trädgårdsavfall förresten, så heter det väl inte. Det borde heta jordförbättring så klart. Nåväl häckklippet ligger nu uppblandat med med annat från trädgården och fyller den första bingen till ca 3/4. Jag inser att det är lite för mycket häckklipp och att det kommer att ta tid att bryta ner för maskar och mikrober men vad gör väl det?
Tålamod är en dygd och har man trädgård så tränas tålamodet ständigt :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Comments

Related Posts with Thumbnails

Snickarglädje

Att snickra lite då och då är ett av livets glädjeämnen. Nu när jag bor som jag gör kan jag få utlopp för snickeribehovet lite oftare som tur är. Det senaste projektet började med planer på en kompost men efterhand som bygget framskred blev det också en arbetsbänk med hyllor. Perfekt att ha någonstans att stå när krukor ska fyllas med frön och plantor. Komposten har två fack på ca 600 liter stycket vilket borde räcka för min lilla trädgård. Jag hade en stor hög med häckklipp liggande och grannarna påpekade vänligt att det snart kommer en
container där man kan slänga vårens trädgårdsavfall. Men icke säger jag. Trädgårdsavfall förresten, så heter det väl inte. Det borde heta jordförbättring så klart. Nåväl häckklippet ligger nu uppblandat med med annat från trädgården och fyller den första bingen till ca 3/4. Jag inser att det är lite för mycket häckklipp och att det kommer att ta tid att bryta ner för maskar och mikrober men vad gör väl det?
Tålamod är en dygd och har man trädgård så tränas tålamodet ständigt :-)

Inga kommentarer:

Real Time Web Analytics