Semester med husbåt

När det gäller semester och camping har jag provat det mesta. Jag har fotvandrat och cyklat med tält i Sverige och i andra länder och nu senast i somras kört moped genom åtta länder och bott på campingplatser. Kuskat runt med husvagn i flera år har jag gjort och provat husbil genom att hyra. Jag har kört runt i Europa med bil och tältat eller bott på billiga bed and breakfast men också tillbringat många nätter i bilen. Men, jag har nästan alltid hållit till på torra land!
Jo visst, när jag bodde i Göteborg hade jag och en kompis en liten ruffad snipa som vi hade kul med en sommar men så mycket mer än korta dagsutflykter blev det inte. Jag har lekt med tanken många gånger att skaffa båt men jag har en del problem med det där. Segla låter kul men jag kan inget om det och jag vill ju att saker ska hända fort när jag får en impuls om något kul. Jag misstänker att för att lära sig segla måste man börja med det lilla och sakta lära sig mer innan man vågar sig på något större. Motorbåtar hade kanske fungerat men om motorn krånglar där ute på havet och om man som jag är totalt ointresserad liksom helt okunnig av motorer är det ju inte bara att hoppa av och ta taxi. Men kära läsare, vad tror ni om husbåt? Husbåtssemester låter ju ganska häftigt minst sagt.

Jag har googlat runt en del och det finns mycket spännande att läsa. En kul sida är husbåt med www.leboat.seJag har goda vänner som hyrde husbåt i Holland och de har berättat om hur fridfullt det var att sakta glida runt på kanalerna både i städer och på landsbygden. Med husbåt i kanaler kan man ju faktiskt hoppa av och ta den där taxin om något skulle hända, eller hur. Är det någon som provat på det här nu för tiden med moderna båtar? Jag bodde ju i Irland ett år och minns kanalbåtarna som låg förtöjda i kanalerna i Dublin. Visst vore det häftigt? Eller Skottland eller Italien? Glida runt så sakteliga och om kvällen lägga till utanför en pub och få i sig en eller två Guinness eller ett glas vin på däck!


Med en husbåtssemester med leboat.se behöver man inga förarbevis och man kan vara nybörjare utan några förkunskaper. Båtarna man hyr går bara i åtta km i timmen och visst är det så det ska vara, det ska gå sakta. Att färdas sakta gör ju att man är med hela tiden. Man missar inget som bara swichar förbi, precis som med min moppesemester.

Nu är bara frågan, hittar jag någon som vill följa med?


Videon nedan hittade jag på Youtube. Där finns fler, sök bara efter Leboat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Comments

Related Posts with Thumbnails

Semester med husbåt

När det gäller semester och camping har jag provat det mesta. Jag har fotvandrat och cyklat med tält i Sverige och i andra länder och nu senast i somras kört moped genom åtta länder och bott på campingplatser. Kuskat runt med husvagn i flera år har jag gjort och provat husbil genom att hyra. Jag har kört runt i Europa med bil och tältat eller bott på billiga bed and breakfast men också tillbringat många nätter i bilen. Men, jag har nästan alltid hållit till på torra land!
Jo visst, när jag bodde i Göteborg hade jag och en kompis en liten ruffad snipa som vi hade kul med en sommar men så mycket mer än korta dagsutflykter blev det inte. Jag har lekt med tanken många gånger att skaffa båt men jag har en del problem med det där. Segla låter kul men jag kan inget om det och jag vill ju att saker ska hända fort när jag får en impuls om något kul. Jag misstänker att för att lära sig segla måste man börja med det lilla och sakta lära sig mer innan man vågar sig på något större. Motorbåtar hade kanske fungerat men om motorn krånglar där ute på havet och om man som jag är totalt ointresserad liksom helt okunnig av motorer är det ju inte bara att hoppa av och ta taxi. Men kära läsare, vad tror ni om husbåt? Husbåtssemester låter ju ganska häftigt minst sagt.

Jag har googlat runt en del och det finns mycket spännande att läsa. En kul sida är husbåt med www.leboat.seJag har goda vänner som hyrde husbåt i Holland och de har berättat om hur fridfullt det var att sakta glida runt på kanalerna både i städer och på landsbygden. Med husbåt i kanaler kan man ju faktiskt hoppa av och ta den där taxin om något skulle hända, eller hur. Är det någon som provat på det här nu för tiden med moderna båtar? Jag bodde ju i Irland ett år och minns kanalbåtarna som låg förtöjda i kanalerna i Dublin. Visst vore det häftigt? Eller Skottland eller Italien? Glida runt så sakteliga och om kvällen lägga till utanför en pub och få i sig en eller två Guinness eller ett glas vin på däck!


Med en husbåtssemester med leboat.se behöver man inga förarbevis och man kan vara nybörjare utan några förkunskaper. Båtarna man hyr går bara i åtta km i timmen och visst är det så det ska vara, det ska gå sakta. Att färdas sakta gör ju att man är med hela tiden. Man missar inget som bara swichar förbi, precis som med min moppesemester.

Nu är bara frågan, hittar jag någon som vill följa med?


Videon nedan hittade jag på Youtube. Där finns fler, sök bara efter Leboat.

Inga kommentarer:

Real Time Web Analytics