Ny dragbil

Eller i varje fall ny bil. Min Skoda kombi från 01 fick ju bara dra 800 kg och den började bli ganska trött med en del startproblem. Intressant att den startar direkt ca 19 gånger av 20 men den 20:e gången är det stopp. Väntar jag allt mellan en halvtimme ibland till ett dygn en annan gång så startar den direkt igen. Har läst om någon tempgivare som behöver bytas men det kan ju vara något annat fel också.Hur som helst så har jag uppgraderat till en Saab 9-5 2,3t. Den är av årsmodell 2005 och jag fick den till ett väldigt bra pris. Litar man bara på att reservdelstillverkningen kommer att fortsätta som utlovats så är det idag en mycket bra affär (ja ja, bilköp och bra affär bör kanske inte finnas i samma mening) att köpa begagnad Saab. Den får dra mycket mer så klart så några problem med husvagnens vikt kommer jag inte att få i fortsättning. Det vill säga om jag inte lastar upp den för mycket. Men jag kan i vart fall lasta 50 kg mer än innan då totalvikten på min husvagn är just 850 kg. Säkert är att det kommer att bli väldigt mycket enklare att dra husvagnen med den här bilen. Har du missat mina problem med dragvikter osv kan du läsa om det här.

2 kommentarer:

 1. Grattis till bilköpet, de är mycket bil för pengarna när man köper saab i dag. Sonen köpte en Saab 9-5 2,0 T -03 bara för en månad sen och han är mycket nöjd.
  MVH
  Peter

  SvaraRadera
 2. Tack Peter! Jo jag är också väldigt nöjd. Fast det låga priset gör att det nästan känns som om man lurat någon :-)

  SvaraRadera

Comments

Related Posts with Thumbnails

Ny dragbil

Eller i varje fall ny bil. Min Skoda kombi från 01 fick ju bara dra 800 kg och den började bli ganska trött med en del startproblem. Intressant att den startar direkt ca 19 gånger av 20 men den 20:e gången är det stopp. Väntar jag allt mellan en halvtimme ibland till ett dygn en annan gång så startar den direkt igen. Har läst om någon tempgivare som behöver bytas men det kan ju vara något annat fel också.Hur som helst så har jag uppgraderat till en Saab 9-5 2,3t. Den är av årsmodell 2005 och jag fick den till ett väldigt bra pris. Litar man bara på att reservdelstillverkningen kommer att fortsätta som utlovats så är det idag en mycket bra affär (ja ja, bilköp och bra affär bör kanske inte finnas i samma mening) att köpa begagnad Saab. Den får dra mycket mer så klart så några problem med husvagnens vikt kommer jag inte att få i fortsättning. Det vill säga om jag inte lastar upp den för mycket. Men jag kan i vart fall lasta 50 kg mer än innan då totalvikten på min husvagn är just 850 kg. Säkert är att det kommer att bli väldigt mycket enklare att dra husvagnen med den här bilen. Har du missat mina problem med dragvikter osv kan du läsa om det här.

2 kommentarer:

 1. Grattis till bilköpet, de är mycket bil för pengarna när man köper saab i dag. Sonen köpte en Saab 9-5 2,0 T -03 bara för en månad sen och han är mycket nöjd.
  MVH
  Peter

  SvaraRadera
 2. Tack Peter! Jo jag är också väldigt nöjd. Fast det låga priset gör att det nästan känns som om man lurat någon :-)

  SvaraRadera

Real Time Web Analytics