Vad ska jag packa?

När jag är ute med husvagnen kan jag ta med nästan vad jag vill. Husvagnen har visserligen en maxvikt men om det blir för tungt kan jag alltid stuva in i bilen. Kör jag med moppe och tält är jag väldigt begränsad. På min Honda Zoomer kan jag hänga på mycket mer än på andra moppar men det finns dock en övre gräns. Flyger jag är det ännu mer begränsat, i alla fall med de billiga flygbolagen som tar duktigt betalt för packningen. Är jag ute och vandrar med ryggsäck handlar det om vikt. Bara det viktigaste får följa med. 


Mitt nästa inlägg på bloggen kommer att handla om min resa ner igenom östeuropa i somras, jag håller på att skriva om den nu och samla ihop alla bilder och filmer. Det kommer att ta ett tag till innan det är färdigt. Men innan jag åkte funderade jag som vanligt på vad jag skulle ha med mig. Jag tycker att jag är en ganska van resenär men när jag förbereder mig inför en ny resa har jag ofta en massa idéer om viktiga eller braatthaprylar att ha med mig som när det väl är dags jag glömt att packa ner.

Alla som känner mig vet att jag inte kan något om eller är intresserad av bilar te.x. Därför blev jag himla glad när jag hittade en moj som man kopplar till bilens datauttag och som sedan via bluetooth håller kontakt med en app i mobilen som rapporterar eventuella fel på bilen. Om detta ska jag skriva mer i ett annat inlägg. Den här prylen var nog det enda som inte fanns med på sajten Tirendo där man får hjälp att skapa en bra packlista.

Jag misstänker att jag inte är ensam om att när jag väl lämnat hemmet upptäckt att jag glömt något mer eller mindre viktigt hemma. Det är väl sin sak men det är värre med saker som jag inte ens hade tänkt på att ta med mig och som jag rätt vad det är upptäcker att jag saknar. Nu i somras stod jag te.x. utan en vinöppnare på en campingplats i Kroatien :-) Nej men skämt åsido. Jag rekommenderar verkligen att ta hjälp av en packningshjälp då det är så himla lätt att missa något viktigt.

Det finns många sajter som kan hjälpa till med detta. Jag använde www.tirendo.se/packlista/ som jag tycker verkar bra och vill göra reklam för. Det är en sida som annars säljer däck verkar det som.

Vad tycker du? Tipsa om något som är lätt att glömma.20 fakta om bil och körning infographic

4 kommentarer:

 1. Jag tycker alltid det är så svårt att veta vad jag ska packa. Som tur är så vet min man det så han får alltid sköta packningen i vår familj ;)

  SvaraRadera
 2. Att packa är svårt det vet vi alla!

  SvaraRadera
 3. Ja, inte helt lätt att packa optimalt!

  SvaraRadera
 4. När ni packat klart, glöm inte att det nu också är dags för sommardäck!

  SvaraRadera

Comments

Related Posts with Thumbnails

Vad ska jag packa?

När jag är ute med husvagnen kan jag ta med nästan vad jag vill. Husvagnen har visserligen en maxvikt men om det blir för tungt kan jag alltid stuva in i bilen. Kör jag med moppe och tält är jag väldigt begränsad. På min Honda Zoomer kan jag hänga på mycket mer än på andra moppar men det finns dock en övre gräns. Flyger jag är det ännu mer begränsat, i alla fall med de billiga flygbolagen som tar duktigt betalt för packningen. Är jag ute och vandrar med ryggsäck handlar det om vikt. Bara det viktigaste får följa med. 


Mitt nästa inlägg på bloggen kommer att handla om min resa ner igenom östeuropa i somras, jag håller på att skriva om den nu och samla ihop alla bilder och filmer. Det kommer att ta ett tag till innan det är färdigt. Men innan jag åkte funderade jag som vanligt på vad jag skulle ha med mig. Jag tycker att jag är en ganska van resenär men när jag förbereder mig inför en ny resa har jag ofta en massa idéer om viktiga eller braatthaprylar att ha med mig som när det väl är dags jag glömt att packa ner.

Alla som känner mig vet att jag inte kan något om eller är intresserad av bilar te.x. Därför blev jag himla glad när jag hittade en moj som man kopplar till bilens datauttag och som sedan via bluetooth håller kontakt med en app i mobilen som rapporterar eventuella fel på bilen. Om detta ska jag skriva mer i ett annat inlägg. Den här prylen var nog det enda som inte fanns med på sajten Tirendo där man får hjälp att skapa en bra packlista.

Jag misstänker att jag inte är ensam om att när jag väl lämnat hemmet upptäckt att jag glömt något mer eller mindre viktigt hemma. Det är väl sin sak men det är värre med saker som jag inte ens hade tänkt på att ta med mig och som jag rätt vad det är upptäcker att jag saknar. Nu i somras stod jag te.x. utan en vinöppnare på en campingplats i Kroatien :-) Nej men skämt åsido. Jag rekommenderar verkligen att ta hjälp av en packningshjälp då det är så himla lätt att missa något viktigt.

Det finns många sajter som kan hjälpa till med detta. Jag använde www.tirendo.se/packlista/ som jag tycker verkar bra och vill göra reklam för. Det är en sida som annars säljer däck verkar det som.

Vad tycker du? Tipsa om något som är lätt att glömma.20 fakta om bil och körning infographic

4 kommentarer:

 1. Jag tycker alltid det är så svårt att veta vad jag ska packa. Som tur är så vet min man det så han får alltid sköta packningen i vår familj ;)

  SvaraRadera
 2. Att packa är svårt det vet vi alla!

  SvaraRadera
 3. Ja, inte helt lätt att packa optimalt!

  SvaraRadera
 4. När ni packat klart, glöm inte att det nu också är dags för sommardäck!

  SvaraRadera

Real Time Web Analytics