Fast gasoltank med yttre tankning

Får jag lov att göra lite reklam för Stattena Gasolstation i Helsingborg? Det är där jag fyller på min gasol för det mesta. De har även en station i Halmstad och sen en tid en obemannad gasoltankstation i Östra Karup som ligger alldeles vid E6 och avfarten till Båstad vid foten av Hallandsåsens norra sluttning.
Det var till Helsingborg och Stattena jag rullade i fredags för min bokade tid att montera fast gasoltank med yttre fyllning.

Jag brukar fylla på gasol på fredagar efter jobbet i en eller båda mina p11-or. Är det minusgrader brukar jag fylla båda men oftast räcker det med en då jag står vid elstolpe under arbetsveckorna. På helgerna däremot rör jag på mig så jag behöver gasol för 2,5 dygn oftast. När man fyller gasol så ofta är det lite bökigt att montera loss flaskorna, bära in dem där fyllningsmaskinen finns och sen bära ut och montera dem igen. Nu slipper jag detta i fortsättningen. Jag köpte en ny tub på 14 kg eller 28 liter som är gjord för fast montage och yttre fyllning (det går inte att använda vanliga gasoltuber) . Den monterades fast med spännband i metall. Sedan borrades det hål rakt igenom innervägg, isolering och kaross där man monterade uttaget för utvändig fyllning. Jag kommer att behålla en P11a som får fungera som komplement. Den får jag dock fortsätta att att montera loss och bära på vid fyllningar.


I fortsättningen kommer det att räcka att jag kör intill med bilen, drar ut en slang och kopplar den till munstycket med ett enkelt handgrepp och fyller på. Apparaten säger ifrån när tanken är full och då kopplar jag loss igen.

Gasoltankstationer (LPG) (länk) börjar bli vanliga nu även i Sverige men nere på kontinenten är de väldigt vanliga. I Tyskland t.ex har var och varannan bensinstation även LPG / gasolfyllning.

OBS, tänk på att tanka rätt sort, OBS
Tanka inte något annat än gasol.
LPG/motorgas/gasol är propan/butan och håller ett tryck på max 20bar.
CNG/fordonsgas är metan och håller ett tryck på cirka 230bar. 


Varning varning, att välja fel innebär livsfara. Läs mer om skillnaderna här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Comments

Related Posts with Thumbnails

Fast gasoltank med yttre tankning

Får jag lov att göra lite reklam för Stattena Gasolstation i Helsingborg? Det är där jag fyller på min gasol för det mesta. De har även en station i Halmstad och sen en tid en obemannad gasoltankstation i Östra Karup som ligger alldeles vid E6 och avfarten till Båstad vid foten av Hallandsåsens norra sluttning.
Det var till Helsingborg och Stattena jag rullade i fredags för min bokade tid att montera fast gasoltank med yttre fyllning.

Jag brukar fylla på gasol på fredagar efter jobbet i en eller båda mina p11-or. Är det minusgrader brukar jag fylla båda men oftast räcker det med en då jag står vid elstolpe under arbetsveckorna. På helgerna däremot rör jag på mig så jag behöver gasol för 2,5 dygn oftast. När man fyller gasol så ofta är det lite bökigt att montera loss flaskorna, bära in dem där fyllningsmaskinen finns och sen bära ut och montera dem igen. Nu slipper jag detta i fortsättningen. Jag köpte en ny tub på 14 kg eller 28 liter som är gjord för fast montage och yttre fyllning (det går inte att använda vanliga gasoltuber) . Den monterades fast med spännband i metall. Sedan borrades det hål rakt igenom innervägg, isolering och kaross där man monterade uttaget för utvändig fyllning. Jag kommer att behålla en P11a som får fungera som komplement. Den får jag dock fortsätta att att montera loss och bära på vid fyllningar.


I fortsättningen kommer det att räcka att jag kör intill med bilen, drar ut en slang och kopplar den till munstycket med ett enkelt handgrepp och fyller på. Apparaten säger ifrån när tanken är full och då kopplar jag loss igen.

Gasoltankstationer (LPG) (länk) börjar bli vanliga nu även i Sverige men nere på kontinenten är de väldigt vanliga. I Tyskland t.ex har var och varannan bensinstation även LPG / gasolfyllning.

OBS, tänk på att tanka rätt sort, OBS
Tanka inte något annat än gasol.
LPG/motorgas/gasol är propan/butan och håller ett tryck på max 20bar.
CNG/fordonsgas är metan och håller ett tryck på cirka 230bar. 


Varning varning, att välja fel innebär livsfara. Läs mer om skillnaderna här.

Inga kommentarer:

Real Time Web Analytics