En helg till på Söderåsen

Nu är jag snart i kapp tiden. Mina tidigare inlägg har handlat om saker jag redan gjort och så också denna. Förra helgen närmare bestämt. Jag hämtade husvagnen direkt efter jobbet på fredagen. Åkte till Ica och fyllde på kylen, vidare hem och bytte om och stoppade in Lovis och Love i varsin transportväska. Det var lite kyligt och blåsigt så jag
valde att inte ställa mig vid havet någonstans utan istället köra upp till Söderåsen igen. Vid Stenestad finns ett fint strövområde och jag körde in på en liten skogsväg. 300 meter in på den fanns en vändplats där jag stannade.
Det började mörkna när jag kom fram så jag gick inte ut och gjorde något utan jag stannade inne i husvagnen och fixade lite mat.
Katterna har varit med några gånger nu och börjar att vänja sig. Jag har köpt selar till dem och gett dem 10 meter snöre vae men de har inte vågat sig ut mer än en meter utanför dörren och så snabbt in igen. Men jag tror säkert att de kommer att uppskatta husvagnslivet så småningom. De tycker det är himla spännande att sitta och titta ut genom fönstrena. Hemma bor vi ju högst upp så det måste vara lite skillnad för dem att vara vid marknivå.


Jag ställer deras transportväskor i ena soffan och de känner sig trygga i dem och sover där för det mesta.
Kattlådan står inne på toaletten som skymtar i bakgrunden på nästa bild. Jag lrar lite på att ta upp ett hål och kanske sätta en kattlucka i sargen till en av sofforna. Där under skulle jag kunna ha både kattlåda och transportväskorna. dels får jag undan lådan som mest är i vägen inne i det lilla toalettrummet och sen tror jag att katterna skulle gilla att krypa in det där trånga utrymmet under en soffa.Här uppe i skogen får jag ingen kontakt med någon tv-sändare så det blir ingen tv. Jag kollde istället på en dvd och lyssnade på radio. Jag lyssnar nästan bara på p1 men aldrig om kvällarna i vanliga fall. Det gjorde att jag fick höra program jag inte hört innan. Lite av en ny värld, p1 e bäst.

Nästa dag tog jag på mig oömma kläder och bra skor och gick ut att gå i skogen. Var ute och gick i 4-5 timmar och var nästan lite vilse ett tag, men det löste sig.


Så här kan det se ut. Härligt att gå på såna här skogsvägar.
 
Den här lilla stigen gick jag och så småningom kom jag fram till något som såg ut som en utfodringsplats för något djur.Sen såg jag ett jakttorn alldeles intill så förmodligen jade man slängt ut beteor eller kålrötter eller vad det var för att locka dit dem och sen skjuta dem. Gissar på vildsvin.När jag såg att maten dessutom var tuggad och gnagd på så blev jag nästan lite rädd. Har läst om att vildsvin kan vara farliga att möta i skogen.Skönt att komma tillbaks hit igen fram på eftermiddagen. Söndag morgon vaknade jag av ett billarm och röster. Det var en annan bil med några människor och deras hundar som skulle ut i skogen. På något vis lyckades sätta igång sitt eget larm. Det gjorde unget att jag blev väckt för det var svinkallt i husvagnen. Gasolen hade tagit slut under natten och det var bara en halv grader i vagnen. Ha ha, jag hade dessutom lämnat takluckan på glänt hela natten. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Comments

Related Posts with Thumbnails

En helg till på Söderåsen

Nu är jag snart i kapp tiden. Mina tidigare inlägg har handlat om saker jag redan gjort och så också denna. Förra helgen närmare bestämt. Jag hämtade husvagnen direkt efter jobbet på fredagen. Åkte till Ica och fyllde på kylen, vidare hem och bytte om och stoppade in Lovis och Love i varsin transportväska. Det var lite kyligt och blåsigt så jag
valde att inte ställa mig vid havet någonstans utan istället köra upp till Söderåsen igen. Vid Stenestad finns ett fint strövområde och jag körde in på en liten skogsväg. 300 meter in på den fanns en vändplats där jag stannade.
Det började mörkna när jag kom fram så jag gick inte ut och gjorde något utan jag stannade inne i husvagnen och fixade lite mat.
Katterna har varit med några gånger nu och börjar att vänja sig. Jag har köpt selar till dem och gett dem 10 meter snöre vae men de har inte vågat sig ut mer än en meter utanför dörren och så snabbt in igen. Men jag tror säkert att de kommer att uppskatta husvagnslivet så småningom. De tycker det är himla spännande att sitta och titta ut genom fönstrena. Hemma bor vi ju högst upp så det måste vara lite skillnad för dem att vara vid marknivå.


Jag ställer deras transportväskor i ena soffan och de känner sig trygga i dem och sover där för det mesta.
Kattlådan står inne på toaletten som skymtar i bakgrunden på nästa bild. Jag lrar lite på att ta upp ett hål och kanske sätta en kattlucka i sargen till en av sofforna. Där under skulle jag kunna ha både kattlåda och transportväskorna. dels får jag undan lådan som mest är i vägen inne i det lilla toalettrummet och sen tror jag att katterna skulle gilla att krypa in det där trånga utrymmet under en soffa.Här uppe i skogen får jag ingen kontakt med någon tv-sändare så det blir ingen tv. Jag kollde istället på en dvd och lyssnade på radio. Jag lyssnar nästan bara på p1 men aldrig om kvällarna i vanliga fall. Det gjorde att jag fick höra program jag inte hört innan. Lite av en ny värld, p1 e bäst.

Nästa dag tog jag på mig oömma kläder och bra skor och gick ut att gå i skogen. Var ute och gick i 4-5 timmar och var nästan lite vilse ett tag, men det löste sig.


Så här kan det se ut. Härligt att gå på såna här skogsvägar.
 
Den här lilla stigen gick jag och så småningom kom jag fram till något som såg ut som en utfodringsplats för något djur.Sen såg jag ett jakttorn alldeles intill så förmodligen jade man slängt ut beteor eller kålrötter eller vad det var för att locka dit dem och sen skjuta dem. Gissar på vildsvin.När jag såg att maten dessutom var tuggad och gnagd på så blev jag nästan lite rädd. Har läst om att vildsvin kan vara farliga att möta i skogen.Skönt att komma tillbaks hit igen fram på eftermiddagen. Söndag morgon vaknade jag av ett billarm och röster. Det var en annan bil med några människor och deras hundar som skulle ut i skogen. På något vis lyckades sätta igång sitt eget larm. Det gjorde unget att jag blev väckt för det var svinkallt i husvagnen. Gasolen hade tagit slut under natten och det var bara en halv grader i vagnen. Ha ha, jag hade dessutom lämnat takluckan på glänt hela natten. Inga kommentarer:

Real Time Web Analytics