Stadscamping i Åmål

Fricamping i en stad kallar jag för stadscamping och då Åmål är en stad, om än Dalslands enda, så blir benämningen rätt. Hannkvarteren i Åmål är himla fina och väl vårt ett besök. Kör man ner och förbi hamnen finns en liten ställplats för husbilar. Husvagnar får däremot inte vara där. Helt tokigt så klart men
så är det. Vill du inte ta in på campingplatsen så kan du göra som jag. Fortsätt förbi ställplatsen ca 150 meter och längst där borta kan du svänga ner och ställa dig ändå nere vid vattnet. Här står man hur bra som helst och ingen lär klaga då platsen ligger väl undanskymt.
Jag lämnade Karlstad och körde alltså söderut. I Säffle tog jag en tur extra och körde ändå ut till, heter det Ekenäs, och där är jättefint. Det finns en liten hamn där en massa kajakpaddlarmänniskor höll till och en liten campingplats. Vägen dit var smal och krokig med ett fint landskap. Jag såg en älg beta i vägkanten men hann inte få fram kameran innan det var borta. Därefter fortsatte jag ner mot Åmål. Det var härifrån jag startade en semester för en massa år sedan. Det var en fredag och jag hade just gjort mitt sista kundbesök som säljare och istället för att köra hem började jag semestern direkt där jag var. Jag hade en färdigpackad ryggsäck i bilen och parkerade där vandringsleden Pilgrimsleden börjar. Min vovve Jackie och jag tillbringade en dryg vecka i skogarna och kom så småningom ut till bebodda trakter igen vid Mellerud. Därifrån tog vi taxi tillbaks till bilen som faktiskt stod orörd kvar där vi lämnade den.
Nu var jag tvungen att ta en sväng genom detta fina område med djupa skogar och mängder av små sjöar och kanaler. Kul att se igen. Klockan hade hunnit bli nästan 10 på kvällen innan jag slog läger i Åmål för natten. Jag var hungrig och grillen åkte fram och det blev en bit fläskytterfil'e som är jättegott att grilla. I morgon far jag vidare...

1 kommentar:

  1. Låter mysigt med stadscamping, mindre trevligt med såna där kajakpaddlarmänniskor! ;) Är i full gång med min campingkarta nu men får det inte att fungera *sliter mitt hår.* Vet du vad felet kan vara när bloggen säger att det är en ogiltig gadget? Länken är http://maps.google.se/maps/ms?hl=sv&ie=UTF8&msa=0&msid=113033701371404706292.00048b95360c1a846d7fd&z=4...

    SvaraRadera

Comments

Related Posts with Thumbnails

Stadscamping i Åmål

Fricamping i en stad kallar jag för stadscamping och då Åmål är en stad, om än Dalslands enda, så blir benämningen rätt. Hannkvarteren i Åmål är himla fina och väl vårt ett besök. Kör man ner och förbi hamnen finns en liten ställplats för husbilar. Husvagnar får däremot inte vara där. Helt tokigt så klart men
så är det. Vill du inte ta in på campingplatsen så kan du göra som jag. Fortsätt förbi ställplatsen ca 150 meter och längst där borta kan du svänga ner och ställa dig ändå nere vid vattnet. Här står man hur bra som helst och ingen lär klaga då platsen ligger väl undanskymt.
Jag lämnade Karlstad och körde alltså söderut. I Säffle tog jag en tur extra och körde ändå ut till, heter det Ekenäs, och där är jättefint. Det finns en liten hamn där en massa kajakpaddlarmänniskor höll till och en liten campingplats. Vägen dit var smal och krokig med ett fint landskap. Jag såg en älg beta i vägkanten men hann inte få fram kameran innan det var borta. Därefter fortsatte jag ner mot Åmål. Det var härifrån jag startade en semester för en massa år sedan. Det var en fredag och jag hade just gjort mitt sista kundbesök som säljare och istället för att köra hem började jag semestern direkt där jag var. Jag hade en färdigpackad ryggsäck i bilen och parkerade där vandringsleden Pilgrimsleden börjar. Min vovve Jackie och jag tillbringade en dryg vecka i skogarna och kom så småningom ut till bebodda trakter igen vid Mellerud. Därifrån tog vi taxi tillbaks till bilen som faktiskt stod orörd kvar där vi lämnade den.
Nu var jag tvungen att ta en sväng genom detta fina område med djupa skogar och mängder av små sjöar och kanaler. Kul att se igen. Klockan hade hunnit bli nästan 10 på kvällen innan jag slog läger i Åmål för natten. Jag var hungrig och grillen åkte fram och det blev en bit fläskytterfil'e som är jättegott att grilla. I morgon far jag vidare...

1 kommentar:

  1. Låter mysigt med stadscamping, mindre trevligt med såna där kajakpaddlarmänniskor! ;) Är i full gång med min campingkarta nu men får det inte att fungera *sliter mitt hår.* Vet du vad felet kan vara när bloggen säger att det är en ogiltig gadget? Länken är http://maps.google.se/maps/ms?hl=sv&ie=UTF8&msa=0&msid=113033701371404706292.00048b95360c1a846d7fd&z=4...

    SvaraRadera

Real Time Web Analytics