För att synas mindre och undvika stenskott

För att synas mindre? Nja, kanske inte. För att smälta in bättre och för att inte läggas märke till lika mycket, ja - så var planen. När man som jag fricampar hela tiden vill man inte dra folks ögon åt sig i onödan. Min plåtis är väl hyfsat anonym redan som den är men jag ville ändå få den att sticka ut ännu mindre och en sak som gör att det lyser husbil om den är fönstren på sidorna. Tanken var att om jag har svart färg på bilens sidor försvinner de mörka fönstren en
aning vilket gör att bilen mer liknar en brödbil eller kanske en minibuss. Först trodde jag att man lackerade om man vill ändra färg men en kompis började då snacka om foliering istället och novis som jag är hade jag aldrig hört talas om det men den lösningen är ju jättebra. Jag googlade och talade med några firmor som gör sådant här men jag tyckte det var ganska dyrt. Till sist stötte jag på reklamfirman Combitext i Helsingborg som åtog sig uppdraget till ett i mitt tycke resonabelt pris. Jag lämnade bilen i morse och ägaren till reklamfirman var schysst och körde mig till jobbet så jag kom bara en aning sent. Nu efter  jobbet hämtade jag mitt hem och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med resultatet och dem vill jag verkligen göra reklam för.

Om du jämför bilderna nedan, den första är före folieringen, så visst ser den mindre ut som en husbil med det heltäckande svarta på sidorna? De blå Knaussvalorna fick stryka på foten och åkte av, bara det gjorde ju mycket tycker jag.  En kompis tipsade mig om att foliera även plåten i fronten, motorhuven, med transparent folie för att skydda lacken mot stenskott så det fixade jag också när jag ändå var igång.

Nästa steg är att plocka av cykelstället bak på bilen och det ska jag göra efter sommaren. Jag åker söderut i juli på semester och passar då på att besöka handlaren utanför Hannover i Tyskland där jag köpte bilen i höstas. De ska göra en service, täthetskontroll och fixa något mindre litet garantiärende. T.ex cykelhållaren som det är lite strul med. När det är gjort plockar jag av det, dels för att spara lite i vikt och dels för att bilen mindre ska lysa husbil. Kanske jag tar av de sista knausmärkena också. Markisen vill jag däremot behålla och den liksom takluckorna skriker ju husbil men det får jag stå ut med.

Motorhuven har nu täckts ett lager genomskinlig plastfolie men det är omöjligt att se, vilket ju är avsikten.
Tack ni tre på Combitext för ett väl utfört arbete och ett mycket trevligt bemötande :-)

Nästa projekt kommer att genomföras nästa vecka då jag ska låta tillverka extranycklar till husbilen. En som bara ska gå till dörrarna och en komplett som det även ska gå att starta bilen med. Mer om detta får du läsa nästa vecka..

5 kommentarer:

 1. I somras lät jag sätta på stenskottsfoliering på hela fronten samt tog bort en hel del husbilsdekoren och loggor i front och sida på min PÖSSL RoadCruiser, planen är att precis som du gjort till våren sätta svart runt sidorutorna. Allt för att få plåtisen bli så neutral som möjligt. Men funderar på om det skall vara helt svart eller om jag skall välja någon mörkgrå, såg ju att de hade "kolfiber" också. Många val... :)

  SvaraRadera
 2. får man fråga vad pirset . blev för det kalaset med folieringen ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minns knappt längre men tror det gick på drygt 4000.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

Comments

Related Posts with Thumbnails

För att synas mindre och undvika stenskott

För att synas mindre? Nja, kanske inte. För att smälta in bättre och för att inte läggas märke till lika mycket, ja - så var planen. När man som jag fricampar hela tiden vill man inte dra folks ögon åt sig i onödan. Min plåtis är väl hyfsat anonym redan som den är men jag ville ändå få den att sticka ut ännu mindre och en sak som gör att det lyser husbil om den är fönstren på sidorna. Tanken var att om jag har svart färg på bilens sidor försvinner de mörka fönstren en
aning vilket gör att bilen mer liknar en brödbil eller kanske en minibuss. Först trodde jag att man lackerade om man vill ändra färg men en kompis började då snacka om foliering istället och novis som jag är hade jag aldrig hört talas om det men den lösningen är ju jättebra. Jag googlade och talade med några firmor som gör sådant här men jag tyckte det var ganska dyrt. Till sist stötte jag på reklamfirman Combitext i Helsingborg som åtog sig uppdraget till ett i mitt tycke resonabelt pris. Jag lämnade bilen i morse och ägaren till reklamfirman var schysst och körde mig till jobbet så jag kom bara en aning sent. Nu efter  jobbet hämtade jag mitt hem och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med resultatet och dem vill jag verkligen göra reklam för.

Om du jämför bilderna nedan, den första är före folieringen, så visst ser den mindre ut som en husbil med det heltäckande svarta på sidorna? De blå Knaussvalorna fick stryka på foten och åkte av, bara det gjorde ju mycket tycker jag.  En kompis tipsade mig om att foliera även plåten i fronten, motorhuven, med transparent folie för att skydda lacken mot stenskott så det fixade jag också när jag ändå var igång.

Nästa steg är att plocka av cykelstället bak på bilen och det ska jag göra efter sommaren. Jag åker söderut i juli på semester och passar då på att besöka handlaren utanför Hannover i Tyskland där jag köpte bilen i höstas. De ska göra en service, täthetskontroll och fixa något mindre litet garantiärende. T.ex cykelhållaren som det är lite strul med. När det är gjort plockar jag av det, dels för att spara lite i vikt och dels för att bilen mindre ska lysa husbil. Kanske jag tar av de sista knausmärkena också. Markisen vill jag däremot behålla och den liksom takluckorna skriker ju husbil men det får jag stå ut med.

Motorhuven har nu täckts ett lager genomskinlig plastfolie men det är omöjligt att se, vilket ju är avsikten.
Tack ni tre på Combitext för ett väl utfört arbete och ett mycket trevligt bemötande :-)

Nästa projekt kommer att genomföras nästa vecka då jag ska låta tillverka extranycklar till husbilen. En som bara ska gå till dörrarna och en komplett som det även ska gå att starta bilen med. Mer om detta får du läsa nästa vecka..

5 kommentarer:

 1. I somras lät jag sätta på stenskottsfoliering på hela fronten samt tog bort en hel del husbilsdekoren och loggor i front och sida på min PÖSSL RoadCruiser, planen är att precis som du gjort till våren sätta svart runt sidorutorna. Allt för att få plåtisen bli så neutral som möjligt. Men funderar på om det skall vara helt svart eller om jag skall välja någon mörkgrå, såg ju att de hade "kolfiber" också. Många val... :)

  SvaraRadera
 2. får man fråga vad pirset . blev för det kalaset med folieringen ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minns knappt längre men tror det gick på drygt 4000.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

Real Time Web Analytics